Εκδηλώσεις προς τιμήν του Δημήτρη Μητροπάνου στην Αγία Μονή Τρικάλων (15/6)

(VIDEO) Ο Δημήτρης Μητροπάνος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αγία Μονή, μια συνοικία των Τρικάλων. Από εκεί…
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
06/06/2013

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Κίκα Α. Ρόκα

ξεκίνησε το ταξίδι του στο Ελληνικό Πάνθεον της μουσικής. Τώρα, σχεδόν 14 μήνες μετά την απρόσμενη φυγή του, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Μονής εκπροσωπώντας την ομώνυμη συνοικία, τιμά τη μνήμη του, διοργανώνοντας μια σειρά εκδηλώσεων προς τιμήν του μεγάλου ερμηνευτή.

Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν στις 7 το απόγευμα του Σαββάτου 15 Ιουνίου 2013 στην κεντρική πλατεία της Αγίας Μονής, με την τελετή ονοματοδοσίας της σε «Πλατεία Δημήτρη Μητροπάνου». Στη συνέχεια, θα ακολουθήσουν τα εγκαίνια έκθεσης στο Πολιτιστικό Κέντρο «Σοφία Μπούμπα» και στις 9 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί τιμητική συναυλία, με τη συμμετοχή του Δημήτρη Μπάση, του Γεράσιμου Ανδρεάτου & του Κώστα Τριανταφυλλίδη, στο Πάρκο Ματσόπουλου (Μύλος). Παίζει η ορχήστρα του Δημήτρη Μητροπάνου, υπό τη διεύθυνση του Γιάννη Παπαζαχαριάκη.

Η έκθεση περιλαμβάνει αναλυτικά την προσωπική δισκογραφία του Δημήτρη Μητροπάνου, σπάνιο και ανέκδοτο φωτογραφικό υλικό, το οποίο καλύπτει τη διαδρομή της ζωής και της καριέρας του από τα πρώτα παιδικά του χρόνια μέχρι το 2012, καθώς και προσωπικά του αντικείμενα, που έχει παραχωρήσει η οικογένειά του. Το μεγαλύτερο μέρος του υλικού προέρχεται από τα προσωπικά αρχεία των μελών του Συλλόγου, αλλά και άλλων κατοίκων της Αγίας Μονής.

Οι εκδηλώσεις αποτελούν συνδιοργάνωση του Δήμου Τρικκαίων & του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίας Μονής και πραγματοποιούνται με την υποστήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Η είσοδος είναι ελεύθερη σε όλες τις εκδηλώσεις.

Ο χώρος της έκθεσης θα είναι επισκέψιμος σε κάθε ενδιαφερόμενο, στα γραφεία του Πολιτιστικού Συλλόγου, στην οδό Διογένους 7 της Αγίας Μονής, ακριβώς απέναντι από το οικόπεδό όπου βρισκόταν το σπίτι που γεννήθηκε ο σπουδαίος ερμηνευτής.

Φωτογραφία: Dimitris Mitropanos | Δημήτρης Μητροπάνος

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!