«Εδώ Είμαστε» - Μητροπάνος & Κραουνάκης παρουσίασαν τον καινούργιο δίσκο τους

(PHOTOS) «Εν αρχήν οι δημιουργοί». Τάδε έφη ο Δημήτρης Μητροπάνος στην παρουσίαση της νέας του δισκογραφικής εργασίας.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 

Μάλιστα, όταν άκουσε τις πρώτες καταθέσεις που υπέγραψε για τη φωνή και την προσωπικότητά του, ο Σταμάτης Κραουνάκης συνέστησε στους ανθρώπους της εταιρείας του: «Αφήστε τον να δουλέψει με την ησυχία, όσο καιρό θέλει…».

Ο ερμηνευτής στον καταπράσινο κήπο, στο Αθήρι του Κεραμεικού, δήλωσε ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα, τονίζοντας πως χάρις στον συνθέτη και την συμπεριφορά του αγάπησε τη διαδικασία του studio, που συνήθως τον κούραζε και τον «ταλαιπωρούσε» λόγω της ψυχρότητας των χώρων και των σύγχρονων τρόπων εγγραφής, όπου ο ερμηνευτής ηχογραφεί μόνος του, «ατομικά» τα άσματα, ερήμην μουσικών και ορχήστρας. Επίσης στον Μητροπάνο δεν αρέσουν οι «διορθώσεις». Προτιμά το «μία και έξω» παρά τους κινδύνους που εμπεριέχει και τις ατέλειες που ενδεχομένως προκύψουν. Επιλέγει δηλαδή τις αλήθειες της ψυχικής έκφρασης, παρά τις αποστεωμένες εκδοχές, που πέρα την φαινομενική αρτιότητά τους, δεν είναι σε θέση να προσφέρουν μεστές συγκινήσεις.

Ο Σταμάτης Κραουνάκης με το χιούμορ και τον ανατρεπτικό του λόγο υπογράμμισε πως μετά τον Μητροπάνο «κλείνει η πόρτα των μεγάλων λαϊκών ερμηνευτών» ενώ δεν δίστασε να παραδεχτεί πως όταν συνειδητοποίησε πως θα γράψει τραγούδια για εκείνον, «κομπλάρισε».


Ο Δημήτρης Μητροπάνος, απόλαυσε αυτήν την συνεργασία, καθώς εμμέσως πλην σαφώς, εξέφρασε την επιθυμία, στην ώριμη πια φάση της καριέρας του, να κινηθεί έξω από την πεπατημένη. «Μου φέρνουν ν’ ακούσω τραγούδια» είπε, «και από τα 15, τα 14 είναι ζεϊμπέκικα».

Η εργασία αυτή βγαίνει σε μια κρίσιμη περίοδο για την πατρίδα μας και την κοινωνία μας. Διαθέτει, μεταξύ άλλων, τραγούδια που επιχειρούν να καταγράψουν και να υπηρετήσουν το κλίμα της εποχής, ενδεχομένως και να το εμπνεύσουν. Ο χρόνος και ο κόσμος, θα δείξουν κατά πόσο η ανάγκη των δύο καλλιτεχνών να συμπορευτούν, θα έχει αντίκρισμα στις ανάγκες των αποδεκτών της τέχνης τους.

Πάντως, αν μη τι άλλο, όπως συμβαίνει συχνά με τον Κραουνάκη αλλά και τον Μητροπάνο, δεν είναι μια από τα ίδια.

Φωτογραφίες:
1. Κραουνάκης και Μητροπάνος με τον Δημήτρη Μπάση
2. Ο Δημήτρης Μητροπάνος με την Ελεονόρα Ζουγανέλη

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!