Duran Duran στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών του Λονδίνου

Είχαν «συζητηθεί» κορυφαία ονόματα όπως ο McCartney και οι Stones.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Τελικά η τελετή των Ολυμπιακών Αγώνων θα ανοίξει με τους Duran Duran. Θυμίζουμε τη μεγάλη γκάφα των διοργανωτών, με το να συμπεριλάβουν στους πιθανούς υποψηφίους τον «χαμένο» απ’ τη ζωή εδώ και δεκαετίες, Keith Moon των Who.

Τελικά η ανακοίνωση άφησε έκπληκτους τους πάντες. Αντίο στα μυθικά Sixties και πρώιμα Seventies και «καλημέρα» στα «Θατσεριανά» χρόνια του ΄80 με τα «wild boys» του αειθαλή Simon Le Bon και του ομορφονιού John Taylor (headliners του group) για το εναρκτήριο κονσέρτο των Ολυμπιακών Αγώνων του 2012.

Πιο συγκεκριμένα τα Βρετανικά έθνη θα αντιπροσωπεύονται από τους: Duran Duran για τους Εγγλέζους, Snow Patrol για τους Βορειοιρλανδούς, Stereophonics για του Ουαλούς και Paolo Nutini για τους Σκοτσέζους (με ιταλικό επίσης αίμα, εγγονός Σκωτζέζων ιδιοκτητών μαγαζιού με fish and chips στη Γλασκώβη).

Η επιλογή των Duran Duran βρήκε χειροκροτητές αλλά και επικριτές. Πολλοί υποστηρίζουν ότι το θέμα δεν είναι απλώς ιδεολογικό αλλά χρηματικό. Σε αντίθεση με τους Le Bon και Σία, ο Sir Paul και ο Sir Mick θα είχαν ζητήσει αρκετά εκατομμύρια στερλίνες για την ενδεχόμενη συμμετοχή τους.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!