Depeche Mode: Η μεγάλη επιστροφή με το «Ghosts Again»

Το νέο άλμπουμ ονομάζεται «Memento Mori»
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Με ένα εκπληκτικό βιντεοκλίπ και ένα τραγούδι-φόρο τιμής στον Andrew Fletcher, επέστρεψαν οι Depeche Mode, οι οποίοι ετοιμάζονται και για την κυκλοφορία του νέου τους άλμπουμ, ως ντουέτο πλέον.

Το νέο άλμπουμ ονομάζεται «Memento Mori» και θα κυκλοφορήσει στις 24 Μαρτίου, χωρίς τον Andrew Fletcher, ο οποίος έφυγε πέρσι από τη ζωή.

Το «Ghosts Again» είναι το πρώτο τραγούδι του άλμπουμ που είδε το φως της δημοσιότητας και ήδη στο YouTube ξεπέρασε τα 1,3 εκατομμύρια views, σε διάστημα μόλις 17 ωρών από τη στιγμή που έκανε την εμφάνισή του.

Το βίντεοκλιπ έχει σαφείς αναφορές στην κλασική ταινία του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν «Η Έβδομη Σφραγίδα», με τα δύο εναπομείναντα μέλη του συγκροτήματος να παίζουν σκάκι, όπως ο ήρωας του Μπέργκμαν με τον Θάνατο.

Το έχει επιμεληθεί ο επί χρόνια συνεργάτης του συγκροτήματος, Anton Corbijn, ο οποίος σχεδίασε και το εξώφυλλο του άλμπουμ.

«Για μένα, το ‘Ghosts Again’ δίνει την τέλεια ισορροπία μεταξύ μελαγχολίας και χαράς» δηλώνει ο Ντέιβ Γκάχαν και προσθέτει: «Είναι σπάνιο για μένα να ηχογραφήσω ένα τραγούδι το οποίο ακούω ξανά και ξανά, αλλά δεν το βαριέμαι– κι επιτέλους είμαι ενθουσιασμένος που το κυκλοφορούμε.»

Το «Memento Mori», είναι το 15ο studio album των Depeche Mode και το πρώτο χωρίς τον Andrew “Fletch” Fletcher και δημιουργήθηκε μέσα στην πανδημία.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!