Μπορείς να μην ακούσεις αυτό το τραγούδι μέχρι τα Χριστούγεννα;

Το challenge που έχει γίνει viral
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 

Το θρυλικό κομμάτι των Wham! "Last Christmas" είναι συνυφασμένο με την περίοδο των Χριστουγέννων και σχεδόν αδύνατο να φύγει από το μυαλό μας. Πάντα τριγυρίζει μέσα στο κεφάλι μας.

Όμως, ένας ολοένα αυξανόμενος αριθμός ανθρώπων κλείνουν τη φωνή αυτού του all christmas time classic, στο πλαίσιο ενός viral challenge, γνωστό ως "Whamageddon".

Μπορεί μία τέτοια νίκη να... σας σώσει από το κλάμα φέτος;

Πώς παίζεται το παιχνίδι

Στόχος του Whamageddon είναι να περάσει όσο περισσότερος χρόνος γίνεται χωρίς να ακούσουμε το χριστουγεννιάτικο hit του 1984 πριν από την ημέρα των Χριστουγέννων. Όσο αυτό μπορεί να καταστεί εφικτό, καθώς το εν λόγω κομμάτι ακούγεται ΠΑΝΤΟΥ: από τις ραδιοφωνικές playlist και τις απανταχού εκπομπές μέχρι τα καταστήματα.

Το παιχνίδι ξεκινά την 1η και τελειώνει στις 24 Δεκεμβρίου. Δεν υπάρχει κάποιος να παρακολουθεί τη διαδικασία, μόνο ο καθένας από μόνος του ελέγχει τον εαυτό του. Ο περιορισμός ισχύει μόνο για την αυθετνική εκδοχή του τραγουδιού και όχι για τις επανεκτελέσεις, όπως για παράδειγμα της Emilia Clarke στην ταινία "Last Christmas", η οποία είναι εμπνευσμένη από το κομμάτι.

Η έκρηξη της δημοσιότητας που έλαβε αυτό το παιχνίδι και έκανε τον γύρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ξεκίνησε μεταξύ μίας παρέας φίλων στη Δανία, δύο δεκαετίες σχεδόν πριν.

Ο Thomas Mertz, ο οποίς διαχειρίζεται τη σελίδα του παιχνιδιού, δήλωσε στο NBC, ότι δεν πίστευε, πως θα είχε τόσο μεγάλη επιτυχία.

Το Whamageddon έχει σελίδα στο Facebook με περισσότερους από 16.000 οπαδούς και έναν ιστότοπο τον οποίο επισκέφθηκαν περισσότεροι από 500.000 χρήστες την περασμένη χρονιά. Αντιστοίχως, το hashtag #Whammagedon μετρά πάνω από 11 εκατομμύρια views στο TikTok, ενώ έχουν δημιουργηθεί κούπες και μπλουζάκια με το όνομα του challenge.

Η δημόσια συγγνώμη ενός DJ

Κάποιοι παίκτες, μάλιστα, είναι τόσο πορωμένοι, που ένας DJ απολογήθηκε δημόσια, καθώς στις 2 Δεκεμβρίου έπαιξε το τραγούδι κατά τη διάρκεια ενός ποδοσφαιρικού αγώνα στο Northampton της Βρετανίας, καταστρέφοντας την ευκαιρία να κερδίσουν το παιχνίδι περίπου 7.000 άνθρωποι.

«Δεν ήξερα ποτέ ότι οι άνθρωποι το έπαιρναν τόσο σοβαρά. Το έδωσα να παίξει, σκεπτόμενος ότι θα ήταν αρκετά αστείο να “εξοντώσουμε” 7.000 ανθρώπους που δεν μπορούσαν να αποφύγουν να το ακούσουν, αλλά προφανώς δεν ήταν αστείο. Από το Twitter κάποιοι μου έριξαν κάτι ελαφριές κατάρες και ότι δεν ήταν πολύ ωραίο αυτό που έκανα. Έτσι, ζητώ συγγνώμη που κατέστρεψα τα Χριστούγεννα κάποιων», δήλωσε ο Matt Facer, ο D.J., στο BBC Radio.


ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!