«Άσπρο μαντήλι ανέμιζε» … «Στο ξέσπασμα του φεγγαριού»… Τα χρυσά άλμπουμ του Βασίλη Σκουλά…

Σε μια εποχή που οι πωλήσεις των δίσκων αλλά και η ποιότητα των δισκογραφικών καταθέσεων έχουν, τηρουμένων λιγοστών εξαιρέσεων, πάρει την κάτω βόλτα…
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 

...είναι σημαντικό γεγονός να «χρυσώνονται» οι εργασίες ενός προικισμένου καλλιτέχνη.

Ο Βασίλης Σκουλάς είναι ένας προικισμένος ερμηνευτής και λυράρης, με αξιόμαχη θητεία στο τραγούδι του τόπου του , της λεβοντομάνας Κρήτης, και όχι μόνο. Έχει επιχειρήσει ανοίγματα στο «έντεχνο» τραγούδι ενώ τα τελευταία χρόνια συμπορεύτηκε συχνά με τη γενιά των «τραγουδοποιών», με εξαιρετικά αποτελέσματα.
Στο café του βιβλιοπωλείου Ιανός, ο Σκουλάς παρέλαβε το «χρυσάφι» για το «Άσπρο μαντήλι ανέμιζε», την τελευταία δισκογραφική παρουσία του Μάριου Τόκα σε στίχους του Κώστα Φασουλά και για το ζωντανό «Στο ξέσπασμα του φεγγαριού» που ηχογραφήθηκε με τη συμμετοχή των Γεράσιμου Ανδρεάτου, Γιώτας Νέγκα, Παντελή Θαλασσινού και Μιλτιάδη Πασχαλίδη. Τις ενορχηστρώσεις και στους δύο δίσκους ο Πάρις Περισυνάκης.
Συγκινητικής στιγμή της εκδήλωσης όταν ο Κώστας Φασουλάς δήλωσε πως κατά την διάρκεια της συνεργασίας του με τον Τόκα, ο τελευταίος ζητούσε απ’ τον στιχουργό να γράψει «τραγούδια της φυγής». Η Αμαλία Τόκα, σύζυγος του συνθέτη που έφυγε νωρίς, πρόσθεσε: « Ήταν ο τελευταίος δίσκος του Μάριου που κυκλοφόρησε, μία κατάθεση ψυχής. Αρρώστησε ταυτόχρονα με την κυκλοφορία του άλμπουμ και έφυγε πριν προλάβει να τον χαρεί. Και σε αυτόν το δίσκο λειτούργησε με αγάπη και μεράκι και ήθελε αυτό που φτάνει στα αυτιά του ακροατή να είναι αυτό που είχε στην ψυχή του».
Η παρουσίαση έκλεισε με σκοπούς και τραγούδια με τη συμμετοχή όλων των συντελεστών των παραπάνω κυκλοφοριών.

Κεντρική Φωτό: Ο Βασίλης Σκουλάς με τη διευθύντρια της Legend Μαρία Θηβαίου.
Φωτό 2: Νίκος Ζούδιαρης, Βασίλης Σκουλάς, Παντελής Θαλασσινός, Κώστας Φασουλάς, Αμαλία Τόκα





ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!