«Αν είχαν οι στίχοι μου φτερά…»

Συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής από τρεις Έλληνες σολίστ
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 

Με το ρεσιτάλ της υψιφώνου Μίνας Πολυχρόνου, της μεσοφώνου Αγγελικής Καθαρίου και του πιανίστα Διονύση Μαλλούχου πέφτει η αυλαία του κύκλου Έλληνες σολίστ στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος για την περίοδο 2022-2023.

Οι τρεις καλλιτέχνες παρουσιάζουν την Τετάρτη 24 Μαΐου στις 8:30 μ.μ. στο Μέγαρο τη συναυλία «Αν είχαν οι στίχοι μου φτερά», ο τίτλος της οποίας είναι εμπνευσμένος από το ομώνυμο ποίημα του Victor Hugo [Βικτόρ Ουγκό].
Dionyssis Mallouhos 2023 photo Giota Efremidou3
Το πρόγραμμα της βραδιάς κινείται σε ένα ευρύ φάσμα εποχών, περιοχών, συνθετών, ποιητών και στιλ από τον 16ο έως τον 21ο αιώνα και περιλαμβάνει έργα ξένων και ελλήνων δημιουργών: Giulio Caccini [Τζούλιο Κατσίνι], George Crumb [Τζορτζ Κραμπ], Claude Debussy [Κλωντ Ντεμπυσσύ], Gaetano Donizetti [Γκαετάνο Ντονιτσέττι], Manuel de Falla [Μανουέλ ντε Φάγια], Enrique Granados [Ενρίκε Γρανάδος], Reynaldo Hahn [Ρεϋνάλντο Αν], Jules Massenet [Ζυλ Μασνέ], Fernando Obradors [Φερνάντο Ομπραδόρς], Francis Poulenc [Φρανσίς Πουλένκ], Henry Purcell [Χένρυ Πέρσελ], Camille Saint-Saëns [Καμίγ Σαιν-Σανς], Kurt Weill [Κουρτ Βάιλ], αλλά και Γιάννη Κωνσταντινίδη, Σπύρου Μάζη, Θάνου Μικρούτσικου, Χρίστου Παπαγεωργίου, Γιάννη Α. Παπαϊωάννου, Σπύρου Σαμάρα, Νέστορα Τέηλορ και Φίλιππου Τσαλαχούρη.

mina polychronou 01
Σημείωμα των καλλιτεχνών για τη συναυλία «Αν είχαν οι στίχοι μου φτερά…»
«Αύρα, πνοή, έμπνευση, αέρας, ψυχή… Δύο λυρικές φωνές και ένα πιάνο ξετυλίγουν το νήμα του λόγου, μπαίνουν στον μαγικό κύκλο της φωτιάς, συνομιλούν με τον άγγελο και τη μούσα της δημιουργίας, αφουγκράζονται τα στοιχεία της φύσης και σχεδιάζουν, διατρέχοντας τους αιώνες. Μια μουσική αφήγηση, όπου ο μάγος έρωτας του Ντε Φάγια, η ποίηση του Λόρκα και το ντουέντε της ανδαλουσιανής ψυχής καθρεφτίζονται στα παιχνίδια του ουρανού και του νερού του Ταίηλορ, οι φτερωτοί στίχοι του Ρεϋνάλντο Aν συναντούν την ελεγεία του ανέμου του Κραμπ, και η Μαρί Γκαλάντ του Βάιλ περιπλανιέται στα μονοπάτια της αγάπης του Πουλένκ.»

Τιμές εισιτηρίων: 8 € (φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑμεΑ, 65+, πολύτεκνοι) ● 12 € ● 18 €

Eισιτήρια: 210 72 82 333, www.megaron.gr

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!