Αλλαγή ημερομηνίας: Παρουσίαση του δίσκου της Γλυκερίας και του Ανδρέα Κατσιγιάννη «Με αναστεναγμό»

Μετατίθεται για την Τετάρτη 30 Μαρτίου
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Την Τετάρτη 30 Μαρτίου, στις 19:00, θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του δίσκου της Γλυκερίας και του Ανδρέα Κατσιγιάννη "Με αναστεναγμό", στο Σπίτι της Κύπρου.

Ο δίσκος είναι αφιερωμένος στη διπλή προσφυγιά των Μικρασιατών που κατέφυγαν στην Κύπρο το 1922 και ξεριζώθηκαν και πάλι το 1974.

prosklisi-30-mart-2022-me-anastenagmo-glykeria_page-0001.jpgprosklisi-30-mart-2022-me-anastenagmo-glykeria_page-0002.jpg

Στον δίσκο συμμετέχει και ο Γιάννης Κότσιρας σε δύο τραγούδια, στο ντουέτο με τη Γλυκερία «Ένα αθώο ψέμα», το οποίο έχει κυκλοφορήσει ήδη με μεγάλη επιτυχία σαν προπομπός του δίσκου και στο «Σαν πεθαίνει η ψυχή».

Η Γλυκερία με την οικεία αγαπημένη φωνή της, που φέρει ατόφιες τις μνήμες και την παράδοση του ελληνισμού, ερμηνεύει μοναδικά και παρουσιάζει με τρόπο συγκινητικό το χρονικό της διπλής προσφυγιάς των Μικρασιατών της Κύπρου.

O καταξιωμένος συνθέτης Ανδρέας Κατσιγιάννης, είχε την ιδέα της δημιουργίας, σε συνεργασία με τη στιχουργό Μαρία Χατζηαυξέντη, ενός δίσκου αφιερωμένου σε μία άγνωστη πτυχή του δράματος των Ελλήνων της Μικράς Ασίας.

Των προσφύγων που βρήκαν καταφύγιο στην Κύπρο το 1922 και το 1974 αναγκάστηκαν εκ νέου να εγκαταλείψουν τις εστίες τους εξαιτίας της τουρκικής εισβολής και κατοχής.

Η στιχουργός Μαρία Χατζηαυξέντη, απόγονος μίας από τις χιλιάδες οικογένειες που βίωσαν στη διάρκεια μισού μόλις αιώνα δύο φορές τον πόνο του ξεριζωμού, αποτυπώνει στους στίχους της τη μνήμη, το σιωπηλό πόνο και την ελπίδα ενός λαού, που κόντρα στις θύελλες της ιστορίας, εξακολουθεί να επιμένει.

Το cd «Με αναστεναγμό» κυκλοφορεί από το Ogdoo Music Group, βρίσκεται ήδη στις προθήκες των δισκοπωλείων και των αλυσίδων λιανικής και τα τραγούδια του κυκλοφορούν ψηφιακά σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες.

Μπορείτε να προχωρήσετε σε online παραγγελία μέσα από το ogdooshop.gr: https://bit.ly/GlykeriaMeAnastenagmoCd

Βρείτε το «Με αναστεναγμό» σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες: https://orcd.co/meanastenagmo

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!