Aφιέρωμα στο Φώτη Πολυμέρη στο B ’ Πρόγραμμα (29, 30/5 & 1/6)

  Ο Φώτης Πολυμέρης, ένας από τους μεγαλύτερους τροβαδούρους του ελαφρού και γενικότερα του ελληνικού τραγουδιού, έφυγε από τη ζωή την Τρίτη 28 Μαΐου, σε…
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 

ηλικία 93 ετών. Ξεκίνησε, σε πολύ νεαρή ηλικία, στα προπολεμικά χρόνια, συμμετέχοντας σε τραγουδιστικό τρίο και συνέχισε τη σόλο πορεία του, γράφοντας πολλές φορές και ο ίδιος τραγούδια. Συνεργάστηκε με τους περισσότερους μεγάλους συνθέτες του ελαφρού τραγουδιού (Σουγιούλ, Βέλλα, Μουζάκη, Κορίνθιο, Ιακωβίδη, Μωράκη...), ενώ ερμήνευσε και τραγούδια συνθετών του ρεμπέτικου τραγουδιού (Τσιτσάνη, Περιστέρη...). Η φωνή του πέρασε και στον κινηματογράφο, ενώ εμφανίστηκε σε όλους σχεδόν τους χώρους που ακουγόταν ελαφρό τραγούδι. Ταξίδεψε αρκετά στο εξωτερικό, ηχογραφώντας, πέρα από τις δικές του επιτυχίες, και τραγούδια συναδέλφων του σε μεγάλους δίσκους.

Τιμώντας τη μνήμη του Φώτη Πολυμέρη, το Δεύτερο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, προγραμμάτισε τα εξής αφιερώματα:
- Την Τετάρτη 29/5/2013, 6-8 το απόγευμα, ο Γιώργος Τσάμπρας και ο Σιδερής Πρίντεζης προσπαθούν να ανασυνθέσουν την εποχή του Φώτη Πολυμέρη, τόσο με ερμηνείες δικές του και άλλων τραγουδιστών της εποχής του, όσο και με ερμηνείες μεταγενέστερων τραγουδιστών σε κομμάτια που πρωτοτραγούδησε εκείνος.
- Την Πέμπτη 30/5/2013, στις 6 το απόγευμα, μεταδίδεται σε επανάληψη η συναυλία που είχε δοθεί προς τιμή του Φώτη Πολυμέρη στις 29 Ιανουαρίου 2011 στο θέατρο Badminton. Τραγούδησαν ο Νίκος Δημητράτος, ο Μπάμπης Τσέρτος, ο Θάνος Πολύδωρας, ο Γιάννης Χριστόπουλος, ο Μπάμπης Βελισσάριος, η Ειρήνη Τουμπάκη, ο Κωνσταντίνος Τζέμος, η Γιολάντα Αθανασοπούλου.
- Το Σάββατο 1/6/2013, 6-8 το απόγευμα, μέσα από τις εκπομπές "Πάμε σαν άλλοτε" και "Στιγμές Αρχείου", ο Σιδερής Πρίντεζης θυμίζει γνωστά τραγούδια από το ρεπερτόριο του Φώτη Πολυμέρη, ενώ παράλληλα ανατρέχει στο Αρχείο της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και μεταδίδει ραδιοφωνικές ηχογραφήσεις με τη φωνή του Φώτη Πολυμέρη από την εποχή του Ε.Ι.Ρ


ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!