«50 χρόνια Fender » αλά Ιταλικά

(VIDEO) Έγινε μύθος στα χέρια θρύλων όπως ο Jimi Hendrix και ο Bob Dylan υπογραμμίζοντας με τον διαυγή ήχο και το απαράμιλλο design της τη…
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 

μουσική επανάσταση των χρόνων του '60. H ξακουστή Fender θεωρείται από ειδήμονες και μη ως η απόλυτη rock κιθάρα που διατηρεί ακόμη και στις μέρες αλώβητη την αίγλη της. Καμία «κατοπινή» δε μπόρεσε να την ξεπεράσει. Στην καρδιά της Bologna στο Museo della Musica στη Strada Maggiore στο νούμερο 34, μέχρι και τις 3 Φεβρουαρίου θα παραμένει «ανοικτή» η έκθεση “Rewind. 50 anni di Fender in Italia” αφού 50 χρόνια πριν η μπολωνέζικη εταιρεία M. Casale Bauer έγινε αποκλειστική αντιπρόσωπος της Fender στην Ιταλία.

Εκτίθενται Fender που έγραψαν ιστορία, φωτογραφίες, αρχειακό υλικό αλλά και έργα καλλιτεχνών εμπνευσμένα απ’ τις 6 χορδές της κιθάρας που συνδέθηκε με την πορεία και εξέλιξη της ιταλικής μουσικής για μισό αιώνα. Ακόμη προβάλλονται video ενώ γίνονται και ακροάσεις «ειδικού τύπου». Γι’ αυτό αν βρεθείτε στον Ιταλικό βορρά μη διστάσετε να κάνετε μια στάση στην «ιστορία».

Πηγή: reppubblica.it

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!