20 φωτογραφίες από τη συναυλία του Σταύρου Ξαρχάκου στο Ηρώδειο

Μία μαγική βραδιά
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 


Μια μαγική βραδιά απόλαυσαν όλοι όσοι βρέθηκαν στη συναυλία του Σταύρου Ξαρχάκου στο κατάμεστο Ηρώδειο

Από τους κορυφαίους της ελληνικής μουσικής, αξεδιάλυτα συνδεδεμένος με την έκφραση της συλλογικής μας περιπέτειας από τη δεκαετία του 1960 μέχρι σήμερα, ο Σταύρος Ξαρχάκος επιστρατεύει τη δύναμη των τραγουδιών, τα οποία, όπως ο ίδιος γράφει, «μας δείχνουν τον δρόμο, είναι σύμμαχοι στον αγώνα για μια καλύτερη ζωή και διώχνουν τον φόβο. Ο έρωτας είναι επανάσταση, και το αιώνιο Άγιο Δισκοπότηρο για τον άνθρωπο είναι η Ελευθερία!».

Η Μαρία Φαραντούρη άνοιξε τη βραδιά, με μία σειρά μελοποιημένων ποιημάτων που υμνούν την Ελλάδα τα οποία μοιράστηκε με τον Γιάννη Κότσιρα. Η Ηρώ Σαϊα με «Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα» μέσα απο το «Ρεμπέτικο» του Κώστα Φέρρη έκανε την αρχή για μία σειρά από τραγούδια-ορόσημα της ελληνικής μουσικής. Ανάμεσα στα τραγούδια ο Ξενοφών Ραράκος σε ρόλο αφηγητή, να μάς μεταφέρει στην εποχή που γράφτηκαν, μέσα από γεγονότα και αφηγήσεις. 

Επί τρεις όλες μεγαλουργούσε ενώ χιλιάδες κόσμου ένωσε τις φωνές του με τα τραγούδια που ακούστηκαν από τις φωνές των σπουδαίων ερμηνευτών.

Για όσους δεν πρόλαβαν, έχει προγραμματιστεί και μία δεύτερη συναυλία, στις 4 Ιουλίου.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!