14ο Jazz on Tinos

Τρεις ημέρες με jazz συναυλίες αλλά και masterclasses από εκλεκτούς Ελληνες jazz μουσικούς
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
24/08/2023

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Ogdoo.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
*Γράφει ο Θάνος Μαντζάνας

To Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού ιδρύθηκε το 2002 από το Πανελλήνιο Ιερό Ίδρυμα Ευαγγελιστρίας Τήνου από το οποίο χρηματοδοτείται και στηρίζεται. Σκοπός του είναι η έρευνα, η μελέτη και η προβολή της Ιστορίας, της τέχνης, του πολιτισμού και της παράδοσης της Τήνου. Στεγάζεται σε ένα πανέμορφο νεοκλασικό κτίριο, πλήρως ανακαινισμένο, στην προκυμαία της Χώρας της Τήνο που διαθέτει σύγχρονους εκθεσιακούς χώρου και αίθουσες συνεδρίων και πολλαπλών χρήσεων.

Το Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού ήδη από τα πρώτα χρόνια της λειτουργίας του πραγματοποίησε σημαντικές μουσικές εκδηλώσεις, κυρίως κλασικής μουσικής. Στο πλαίσιο αυτό το ο 2009 προέκυψε το Φεστιβάλ μουσικής τζαζ της Τήνου ή Tinos Jazz Festival με πρωτεργάτη τον Τήνιο jazz μουσικό Θωμά Αλβέρτη. Το 2014 μετονομάστηκε σε Jazz on Tinos και πήρε την οριστική μορφή του με καλλιτεχνικό διευθυντή τον κορυφαίο Ελληνα jazz πιανίστα Γιώργο Κοντραφούρη,

Για δέκατη τέτσρτη χρονιά λοιπόν πραγματοποιείται και εφέτος το Jazz on Tinos με τον υπότιτλο Revelations καθώς το 2023 συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από την εύρεση της εικόνας της Μεγαλόχαρης. Τρεις ημέρες με jazz συναυλίες αλλά και masterclasses από εκλεκτούς Ελληνες jazz μουσικούς.

Το ξεκίνημα γίνεται την Παρασκευή 25 Αυγούστου με το ντούο του κοντραμπασίστα Βασίλη Κουτσονάνου και του κιθαρίστα Θοδωρή Κότσυφα (γνωστού αρχικά ως μέλους των Next Step και στη συνέχεια από τις προσωπικές εργασίες;και αρκετές συνεργασίες του) και του κουαρτέτου του ντράμερ και συνθέτη Billy Prim. Το Σάββατο 26 Αυγούστου σειρά έχουν το τρίο του κιθαρίστα Γρηγόρη Θεοδωρίδη (στο οποίο συμμετέχει και ο Γιώργος Κοντραφούρης) κα ένα πολύ ιδιαίτερο σχήμα το οποίο αποτελείται από την εξαίρετη jazz ερμηνεύτρια Νάσια Γκοφα, τον πιανίστα Σάμι Αμίρη και τον Ισραηλινό σαξοφωνίστα και κλαρινετίστα Gilad Atzmon. Το φινάλε την Κυριακή 27 Αυγούστου γίνεται με το Πoesis Quartet, ένα πολυεθνικό σχήμα γυναικείας φωνής, σαξοφώνου/κλαρινέτου, μπαντονεόν και κοντραμπάσου με ηγετική φυσιογνωμία τον προαναφερθέντα Gilad Atzmon.

Masterclasses θα κάνουν οι Γιώργος Κοντραφούρης ως καλλιτεχνικός διευθυντής, Σάμι Αμίρης στο πιάνο, Στέφανος Ανδρεάδης στην κιθάρα, Νάσια Ηκόφα στην ερμηνεία και Gilad Atzmon στο σαξόφωνο και το κλαρινέτο. Εκτός λοιπόν από τους/τις κατοίκους της Τήνου και όσοι/ες κάνετε διακοπές εκεί ή σε κάποιο από τα γειτονικά νησιά έχετε πολλούς λόγους για να παρακολουθήσετε το 14 Jazz on Tinos.
image001

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!