Το Netflix βουτά στον σκοτεινό κόσμο του Edgar Allan Poe

«Η Πτώση του Οίκου των Άσερ» στο σήμερα
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Μία πολύ δυνατή σειρά με έμπνευση από τον σκοτεινό, μυστηριακό κόσμο του Edgar Allan Poe υπόσχεται να καθηλώσει το κοινό του Netflix.

Πρόκειται για  την Πτώση του Οίκου των Άσερ, η οποία βασίζεται σε ιστορία μικρού μήκους του Edgar Allan Poe, που εκδόθηκε για πρώτη φορά το 1839.

Ωστόσο, η πλοκή του δεν λαμβάνει χώρα στον 19ο αιώνα, αλλά στη σύγχρονη εποχή.Πρωταγωνιστές είναι τα αδέλφια Roderick και Madeline Usher που, έχοντας χτίσει μια αυτοκρατορία πλούτου και δύναμης, βλέπουν τους κληρονόμους της δυναστείας τους να πεθαίνουν στα χέρια μιας μυστηριώδους γυναίκας από το παρελθόν.

Σκοτεινή ατμόσφαιρα, μυστήριο, τρόμος και διαταραγμένοι ψυχισμοί «πρωταγωνιστούν» στη μικρή οθόνη με τη σκηνοθετική υπογραφή Mike Flanagan.

Η σειρά ξεκινά από μία εκκλησία. Ο Roderick Usher (Bruce Greenwood) παρευρίσκεται στην κηδεία των ενήλικων παιδιών του, τα φέρετρα των οποίων έχουν παραταχθεί μπροστά σε μια χούφτα εναπομείναντες συγγενείς. Ο ίδιος όμως εντοπίζει η μορφή του κακού (μια θηλυκή φιγούρα με μάσκα πτηνού) εντός του ναού. Από ένα μοντάζ δημοσιευμάτων του Τύπου, βλέπουμε πώς μια σειρά από "φρικιαστικά ατυχήματα" έχουν αφανίσει ολόκληρη την οικογένειά του.



Στο καστ, μεταξύ άλλων, συμμετέχουν οι Carla Gugino, Carl Lumbly, Mark Hamill, Michael Trucco, T’Nia Miller, Paola Nuñez, Henry Thomas, Kyleigh Curran, Samantha Sloyan, Rahul Kohli, Kate Siegel, Sauriyan Sapkota, Zach Gilford, Willa Fitzgerald, Katie Parker, Malcolm Goodwin, Crystal Balint, Aya Furukawa, Daniel Jun, Matt Biedel, Ruth Codd, Annabeth Gish, Igby Rigney και Robert Longstreet.

Είναι η τελευταία παραγωγή του Flanagan για το Netflix, καθώς επόμενο project του είναι μια σειρά που θα βασίζεται στα μυθιστορήματα «The Dark Tower» του Stephen King και που θα κυκλοφορήσει στο Amazon Prime Video.

Στο παρελθόν έχει δουλέψει και με άλλα έργα του Αμερικανού συγγραφέα, με την ταινία Gerald’s Game του 2017 (που διατίθεται στο Netflix) και με την ταινία Doctor Sleep του 2019.


ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!