Το «Μουσικό ημερολόγιο 2020» στο «Κόκκινο 105,5»

(ΑΚΟΥΣΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ) Ο Κώστας Μπαλαχούτης καλεσμένος στην εκπομπή του Αλέξη Βάκη.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 

Εδώδιμα και… ημερολογιακά…


Με κύρια αφορμή την έκδοση του «Μουσικού Ημερολογίου 2020» από το Ogdoo Music Group, ο συγγραφέας του βιβλίου, δημοσιογράφος και στιχουργός Κώστας Μπαλαχούτης παραβρέθηκε την Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου στο studio του ραδιοφωνικού σταθμού «Στο Κόκκινο» 105,5, καλεσμένος στην εκπομπή του ραδιοφωνικού παραγωγού και μουσικού Αλέξη Βάκη «Εδώδιμα και αποικιακά».

Οι δυο τους γνωρίζονται για περισσότερα από είκοσι χρόνια και υπήρξαν συνεργάτες σε ιστορικά μουσικά περιοδικά όπως το «Δίφωνο» και το «Όασις». Έτσι, η συζήτηση δεν μπορούσε παρά να είναι ενδιαφέρουσα, αφού εκτός από το «Μουσικό ημερολόγιο» επεκτάθηκε και σε άλλα θέματα, όπως η χρήση της φαρφίσας στο λαϊκό τραγούδι στα χρόνια του ’60 και του ’70 (προσωπικά συμφωνώ με την άποψη του Αλέξη Βάκη που θα ακούσετε στο video), αλλά και η έκδοση της βιογραφίας του Γιώργου Μαργαρίτη «Ο λαϊκός τραγουδιστής» που έγραψε ο Κώστας Μπαλαχούτης και κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις «Μένανδρος».

Όλα αυτά, συνοδευόμενα από τραγούδια σε στίχους του Μπαλαχούτη, αλλά και από κλασικά λαϊκά τραγούδια που σχετίζονται με τα θέματα της κουβέντας τους.

Στο video μπορείτε να ακούσετε ολόκληρη την εκπομπή.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!