Τα τραγούδια του Μιχάλη Μπουρμπούλη στην «Αυλή των χρωμάτων»

(ΔΕΙΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ) Τραγουδούν: Μιχάλης Χατζηγιάννης, Μαριώ, Ευτυχία Μητρίτσα, Βαγγέλης Δούβαλης
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
«Τα τραγούδια είναι σπίρτα που ανάβουνε φωτιά…»

Αφιερωμένη στον ποιητή και στιχουργό Μιχάλη Μπουρμπούλη ήταν την Παρασκευή 4 Ιουνίου η «Αυλή των χρωμάτων» της Αθηνάς Καμπάκογλου στην ΕΡΤ 2.

Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης τραγούδησε τα δυο από τα τρία τραγούδια του Γιώργου Χατζηνάσιου και του Μιχάλη Μπουρμπούλη, από την τηλεοπτική σειρά του Μανούσου Μανουσάκη «Άγγιγμα ψυχής», με τα οποία έκανε το δισκογραφικό του ντεμπούτο στην Ελλάδα το 1998 κι ένα από τα «Συναξάρια», που πρωτοείπε ο Δημήτρης Μητροπάνος.

Σε διαφορετικό κλίμα, η Μαριώ τραγούδησε κάποια από τα θρυλικά «Λαϊκά προάστια» σε μουσική του Ηλία Ανδριόπουλου, αλλά κι ένα τραγούδι από τις «Λαϊκές Κυριακές» του Σταύρου Κουγιουμτζή.

Με τραγούδια του Κουγιουμτζή, του Δημήτρη Λάγιου και του Στάμου Σέμση συμμετείχε στην εκπομπή η ξεχωριστή Ευτυχία Μητρίτσα, ενώ ο Βαγγέλης Δούβαλης, ο οποίος έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην οργάνωση και προετοιμασία του αφιερώματος, τραγούδησε συνθέσεις του Μάνου Χατζιδάκι, του Γιώργου Χατζηνάσιου, του Στάμου Σέμση και δυο τραγούδια του συνθέτη Φίλιππου Περιστέρη, ο οποίος έπαιξε πιάνο και μίλησε για το έργο και την προσωπικότητα του Μιχάλη Μπουρμπούλη.

Την «Αυλή» επισκέφθηκε και ο εκδότης του περιοδικού «Μετρονόμος» Θανάσης Συλιβός, που αναφέρθηκε στην ποιητική χροιά των στίχων του και τη «δικαίωση» του δημιουργού μέσα στον χρόνο. (Το τεύχος 73-74 του περιοδικού που κυκλοφόρησε τον Απρίλη του 2020 ήταν αφιερωμένο στον Μιχάλη Μπουρμπούλη).

Από την παρέα δεν θα μπορούσε να λείπει ο ίδιος ο Μιχάλης Μπουρμπούλης, ο οποίος με βιντεοσκοπημένη δήλωση, μίλησε για την αξιοσημείωτη πορεία του στο ελληνικό τραγούδι.

Έπαιξαν οι μουσικοί: Νεοκλής Νεοφυτίδης (πιάνο / διεύθυνση ορχήστρας), Θανάσης Σοφράς (μπάσο), Δημήτρης Ρέππας (μπουζούκι), Ιάσονας Μαυρογιώργος (κιθάρα) και Φίλιππος Περιστέρης (πιάνο).
Η σκηνοθεσία ήταν του Χρήστου Φασόη. Στο video μπορείτε να δείτε ολόκληρη την εκπομπή.

-Ευχαριστώ ιδιαιτέρως το φίλο και συνεργάτη Μάκη Ιωακειμίδη για την τεχνική βοήθειά του.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!