Τα πρώτα τους τραγούδια (Μέρος 1ο)

(ΑΚΟΥΣΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ) Ένα ραδιοφωνικό αφιέρωμα στις πρώτες ηχογραφήσεις των σπουδαίων ερμηνευτών από το 1946 μέχρι το 1967.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 

«Πήρα τη στράτα την… καλή… από τις παράγκες στα παλάτια»


Κάποιοι έχουν περάσει ήδη στην ιστορία… Κάποιοι συνεχίζουν μέχρι σήμερα, αεικίνητοι, να ψάχνουν, να διαλέγουν και να ηχογραφούν νέα τραγούδια, αρκετά από τα οποία δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τα θαυμαστά έργα του παρελθόντος… Πώς όμως έγινε η αρχή; Ποιο ήταν το πρώτο τραγούδι που ηχογράφησαν στην καριέρα τους, όλοι αυτοί οι μεγάλοι Έλληνες τραγουδιστές, που χρόνια τώρα μας συντροφεύουν;

Την Τετάρτη 25 Απριλίου η εκπομπή «Εγώ, δεν έχω βγάλει το... ωδείο», που επιμελείται και παρουσιάζει ο υπογράφων στο Εθελοντικό Ραδιόφωνο του Δήμου Θεσσαλονίκης Fm 100,6, από τις 9 μέχρι τις 11 το βράδυ, ήταν αφιερωμένη στις πρώτες ηχογραφήσεις κάποιων από τους σημαντικότερους τραγουδιστές και τραγουδίστριες.

Στην εκπομπή της Τετάρτης παρουσιάστηκε το πρώτο μέρος του αφιερώματος με ερμηνευτές και ερμηνεύτριες που ξεκίνησαν τη διαδρομή τους από το 1946 και τον Πρόδρομο Τσαουσάκη, μέχρι το 1967 και τον Γιάννη Καλατζή, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο λαϊκό τραγούδι. Σε μια από τις επόμενες εκπομπές θα ακολουθήσει το δεύτερο μέρος με τις πρώτες ηχογραφήσεις αυτών που ξεκίνησαν από το 1968 μέχρι… όσο πάει.

Αξίζει να σημειώσουμε πως μαζί με κάποια από τα τραγούδια, ακούστηκαν ηχογραφημένες μαρτυρίες των ερμηνευτών τους σχετικά με την πρώτη τους ηχογράφηση…

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!