«Συγγνώμη Πόλη μου» στην «Αυλή των Χρωμάτων»

(ΔΕΙΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ) Μια ξεχωριστή εκπομπή αφιερωμένη στην Κωνσταντινούπολη, την Πόλη των πόλεων!
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
«Αγαπώ τις ώρες… μέσα στην Αυλή…»

Με ένα ξεχωριστό «Μουσικό Οδοιπορικό στην Κωνσταντινούπολη» «κύλησε» την Παρασκευή 5 Μαρτίου «Η Αυλή των Χρωμάτων» που παρουσιάζει η Αθηνά Καμπάκογλου στην ΕΡΤ 2.

Κύρια αφορμή για την πραγματοποίηση του αφιερώματος στάθηκε η κυκλοφορία από το Ogdoo Music Group, ενός νέου κύκλου τραγουδιών με τίτλο «Συγγνώμη Πόλη μου», σε μουσική του συνθέτη, δάσκαλου και δεξιοτέχνη στο κανονάκι Μανώλη Καρπάθιου (ιδρυτή της 35μελούς ορχήστρας «Ρωμάνα») και στίχους του συγγραφέα, στιχουργού και δημοσιογράφου Κώστα Μπαλαχούτη, με κεντρικό πυρήνα την Κωνσταντινούπολη και τον Βόσπορο.

Τραγουδούν ο Μανώλης Μητσιάς, ο οποίος για πρώτη φορά «δοκιμάζεται» σε αυτό το είδος, ο Πρωτοψάλτης και Χοράρχης Γρηγόρης Νταραβάνογλου και η γνωστή ερμηνεύτρια Μαρίνα Μανωλάκου, ενώ τα κείμενα αποδίδει ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης.

Στη φιλόξενη «Αυλή των Χρωμάτων» ο Μανώλης Μητσιάς, ο Γρηγόρης Νταραβάνογλου, η Μαρίνα Μανωλάκου και η νεότερη ερμηνεύτρια Ζωή Μήλιου τραγούδησαν τα κομμάτια του καινούργιου δίσκου, καθώς και αγαπημένα τραγούδια της Πόλης και της Μικράς Ασίας. Τους συνόδευσαν ο Μανώλης Καρπάθιος, που διεύθυνε την ορχήστρα και έπαιξε κανονάκι και οι μουσικοί Σωτήρης Μαργώνης (βιολί), Νίκος Παραουλάκης (νέι), Γιάννης Αβραμίδης (ούτι), Μιχάλης Ασίκης (πλήκτρα), Σπύρος Παπανικόλας (κιθάρα), Γιάννης Πλαγιανάκος (κόντρα μπάσο), Βασίλης Οικονόμου (τουμπερλέκι) και Ανδρέας Νιάρχος (κρουστά).

Στην παρέα παραβρέθηκαν επίσης ο Κώστας Μπαλαχούτης και η Έλλη Χαριτωνίδου- Κόβη ιδρυτικό μέλος της εθελοντικής ομάδας «Ρωμιών Πράξεις», που με τις ενδιαφέρουσες και πρωτότυπες δράσεις της, αναδεικνύει την πλούσια ιστορία και πολιτιστική κληρονομιά του Ελληνισμού της καθ’ ημάς Ανατολής.

Στο video μπορείτε να απολαύσετε ολόκληρη την εκπομπή.

Σκηνοθεσία: Χρήστος Φασόης
Αρχισυνταξία: Αθηνά Καμπάκογλου
Διεύθυνση παραγωγής: Θοδωρής Χατζηπαναγιώτης
Διεύθυνση φωτογραφίας: Γιάννης Λαζαρίδης
Δημοσιογραφική Επιμέλεια: Κώστας Λύγδας
Μουσική σήματος τίτλων: Στέφανος Κορκολής
Σκηνογραφία: Ελένη Νανοπούλου
Διακόσμηση: Βαγγέλης Μπουλάς
Φωτογραφίες: Μάχη Παπαγεωργίου

-Ευχαριστώ ιδιαιτέρως το φίλο και συνεργάτη Μάκη Ιωακειμίδη για την τεχνική βοήθειά του.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!