«Στα τραγούδια λέμε ναι» για τον Στράτο Διονυσίου

(VIDEO – ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ) Ένα αφιέρωμα με ιστορίες και τραγούδια από τους τρεις γιους, τους φίλους και συνεργάτες του λαϊκού ερμηνευτή
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
19/06/2020

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Θανάσης Γιώγλου
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στράτος Διονυσίου – 30 χρόνια απουσίας

Τριάντα χρόνια μετά την αναπάντεχη «φυγή» του, στις 30 Μαΐου προβλήθηκε από την εκπομπή της ΕΡΤ «Στα τραγούδια λέμε ναι», με παρουσιαστές την Ναταλία Δραγούμη και τον Μιχάλη Μαρίνο, ένα αφιέρωμα στον Στράτο Διονυσίου, με καλεσμένους τους τρεις γιους, αλλά και φίλους και συνεργάτες του λαϊκού ερμηνευτή.

Όμως ένα τεχνικό πρόβλημα στο συγχρονισμό ήχου και εικόνας στο πρώτο μέρος της εκπομπής, στάθηκε η αιτία να αφαιρεθεί ένα κομμάτι της στον «αέρα» και να επαναμεταδοθεί ολόκληρη μια εβδομάδα μετά, το Σάββατο 6 Ιουνίου. Αλλά και πάλι, τόσο στο Web Tv της ΕΡΤ, όσο και σε ιδιωτικό κανάλι στο youtube, η εκπομπή αναρτήθηκε από την πρώτη μετάδοση με το πρόβλημα.

Οι τρεις γιοι του Στράτου, Άγγελος, Στέλιος και Διαμαντής αφηγήθηκαν ιστορίες από τον πατέρα τους και τραγούδησαν τις επιτυχίες του. Στο studio παραβρέθηκαν επίσης ο Τάκης Μουσαφίρης και ο Θανάσης Πολυκανδριώτης, που κατέθεσαν τις εμπειρίες τους από τον λαϊκό βάρδο, οι συνεργάτιδες του στο πάλκο και τη δισκογραφία Λιζέτα Νικολάου και Κική Λουκά, ο Μίλτος Πασχαλίδης, που αποτέλεσε την έκπληξη της βραδιάς και η νεότερη ερμηνεύτρια Αγνή Καλουμένου.

Για τη γνωριμία, τη συνεργασία και τη φιλία τους με τον Στράτο Διονυσίου μίλησαν επίσης – μέσω video – ο Μίμης Πλέσσας και ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού και φίλος της οικογένειας Σπύρος Λιβαθινός.

Όλα αυτά διανθισμένα με αρχειακό, οπτικοακουστικό υλικό από εμφανίσεις του Στράτου Διονυσίου στα κέντρα και την τηλεόραση.

Η διεύθυνση ορχήστρας ήταν του Μανόλη Ανδρουλιδάκη. Έπαιξαν οι μουσικοί: Μανόλης Ανδρουλιδάκης (κιθάρα), Γιώργος Τσοκάνης (πιάνο, φωνητικά), Τάσος Αθανασιάς (ακορντεόν), Γρηγόρης Συντρίδης (ντραμς), Σταύρος Καβαλιεράτος (μπάσο), Αλίνα Μαρίνη (κρουστά), Γιάννης Σινάνης και Κώστας Ταστεμίρογλου (μπουζούκι). Μπουζούκι έπαιξε επίσης ο Θανάσης Πολυκανδριώτης.

Υπεύθυνος καλεσμένων ήταν ο Χρήστος Καρυώτης, η αρχισυνταξία της Τζένης Ιωαννίδου, η οργάνωση παραγωγής της Ελένης Φιλιούση και η σκηνοθεσία του Κοσμά Φιλιούση.

Λίγο μετά την ανάρτηση του αποσπάσματος με τη συμμετοχή της Λιζέτας Νικολάου, με μηνύματα που μας απέστειλαν αναγνώστες, μας ζήτησαν επιμόνως να αναρτήσουμε την εκπομπή από την δεύτερη μετάδοσή της στις 6 Ιουνίου. Μπορείτε λοιπόν να την παρακολουθήσετε ολόκληρη στο video που ακολουθεί.

Ευχαριστώ ιδιαιτέρως το φίλο και συνεργάτη Μάκη Ιωακειμίδη για το video.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!