Οι «Θρύλοι των Γηπέδων» ξεκινούν με Μίμη Δομάζο

Εν αρχή ο «Θεός» στη νέα σειρά ντοκιμαντέρ αφιερωμένη σε εμβληματικές μορφές του ελληνικού ποδοσφαίρου.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
29/10/2018

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Ogdoo.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Κάθε επεισόδιο πλαισιώνεται μουσικά από γνωστούς καλλιτέχνες που ερμηνεύουν ένα τραγούδι, αφιερωμένο στον κάθε παίκτη.

Πρεμιέρα κάνει την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου, η νέα σειρά ντοκιμαντέρ «Θρύλοι των Γηπέδων» με παρουσιαστή τον Γιώργο Λιάνη.
Μέσα από συνεντεύξεις, αφηγήσεις και σπάνιο αρχειακό υλικό, ξεδιπλώνονται τα πορτραίτα σπουδαίων Ελλήνων παλαίμαχων ποδοσφαιριστών, και μαζί η ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Μέσα από ολοκληρωμένη έρευνα με συνεντεύξεις των πρωταγωνιστών κάθε επεισοδίου, δηλώσεις ανθρώπων του αθλητισμού, πρώην συμπαικτών και ανθρώπων που έζησαν από κοντά την πορεία των «θρύλων» στον χώρο του αθλητισμού, αλλά και πλάνα αρχείου με σημαντικά στιγμιότυπα από τη δράση των παλαιμάχων στα γήπεδα, η σειρά πραγματοποιεί μια συναρπαστική αναδρομή στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, αναβιώνοντας τις σπουδαιότερες στιγμές από τη ζωή και την καριέρα μεγάλων μορφών που «υπηρέτησαν» ποδοσφαιρικούς συλλόγους της χώρας.

Τα 12 ωριαία επεισόδια της νέας σειράς ντοκιμαντέρ είναι αφιερωμένα στους: Μίμη Δομάζο, Ηλία Υφαντή, Γιώργο Κούδα, Κώστα Νεστορίδη, Νίκο Σαργκάνη, Τάκη Λουκανίδη, Σταύρο Σαράφη, Βασίλη Χατζηπαναγή, Θωμά Μαύρο, Ντίνο Κούη, Μίμη Παπαϊωάννου και Γιώργο Σιδέρη.

Κάθε επεισόδιο πλαισιώνεται μουσικά από γνωστούς καλλιτέχνες, όπως οι: Σταμάτης Κραουνάκης, Παντελής Θαλασσινός, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Γιώτα Νέγκα κ.α που ερμηνεύουν ένα τραγούδι, αφιερωμένο στον κάθε παίκτη.

Στην πρεμιέρα της σειράς (Παρασκευή 2/11, 21.00, COSMOTE HISTORY HD) σκιαγραφείται το πορτραίτο του «Στρατηγού» του ελληνικού ποδοσφαίρου, Μίμη Δομάζου, και αποκαλύπτονται «άγνωστες» πτυχές της πορείας του από τις αλάνες των Αμπελοκήπων όπου μεγάλωσε, το γήπεδο της Λεωφόρου όπου μεγαλούργησε, μέχρι την καριέρα του σήμερα ως εκπαιδευτή.

Ο Μίμης Δομάζος ήταν 50 φορές διεθνής με την Εθνική Ελλάδας, ενώ αγωνίστηκε στον Παναθηναϊκό από το 1959 έως και τον τελικό του κυπέλλου πρωταθλητριών στο Γουέμπλεϊ το 1971.

Τα επεισόδια θα προβάλλονται κάθε Παρασκευή βράδυ στις 21.00 και σε δεύτερη προβολή κάθε Τετάρτη στις 18.00.

Video

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!