Οι προσφορές των εφημερίδων του Σαββατοκύριακου (8 & 9/4)

Σε «χιλιοειπωμένους» καιρούς, το περίπτερο του ogdoo.gr σχολιάζει με τραγουδιστική «ευρηματικότητα» τα εξτρά του τύπου
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
ΤΑ ΝΕΑ Σαββατοκύριακο
«Η Αποκάλυψη του Ιωάννη» του Ρούντολφ Στάινερ σε δύο τόμους.
Λέει η εφημερίδα: Το τελευταίο και κορυφαίο προφητικό βιβλίο των ιερών γραφών, που εξακολουθεί, μέσω των συμβολισμών του, να αποτελεί το κείμενο όλων των καιρών και όλων των γενεών.
(Και τέσσερις ιππότες να καλπάζουν την Αποκάλυψη φτιάχνουν)

«Οι πασχαλινές συνταγές του Τσελεμεντέ»
Λέει η εφημερίδα: Ορεκτικά, σαλάτες, σούπες, κρέατα, συνοδευτικά, γλυκά! Αλμυρές και γλυκές παραδοσιακές συνταγές για το πασχαλινό σας τραπέζι, από τον άνθρωπο που μας έμαθε τα μυστικά της μαγειρικής τέχνης!
(Όταν ανθίζουν πασχαλιές κι όταν αναστενάζω)
1 thumbnail COVERS.NEASK .8.4 1024x630
Εφημερίδα των Συντακτών (κυκλοφορεί το Σάββατο)
Ο απόρρητος φάκελος του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στην Ασφάλεια
Λέει η εφημερίδα: Πως καταγράφουν οι Αρχές τη δράση του στην Κατοχή. Γιατί τον παρακολουθούν στη μεταπολεμική περίοδο. Η σύλληψη από τη χούντα. Νέα στοιχεία για το πώς απέδρασε από την Ελλάδα. Τι έκανε στο εξωτερικό ως πολιτικός πρόσφυγας. Ποια στάση κράτησε στα γεγονότα του Πολυτεχνείου και στο καθεστώς Ιωαννίδη. Μπίζνες και πολιτική.
(Πού είν’ ο Κώστας μου θα λες, θα με θυμάσαι και κλαις)

Παραπολιτικά
5 τυχεροί αναγνώστες κερδίζουν από ένα τριήμερο πακέτο διακοπών για 2 άτομα! Βρείτε το τυχερό κουπόνι μέσα στην εφημερίδα και απολαύστε 2 διανυκτερεύσεις με πρωινό και με δυνατότητα δωρεάν ενοικίασης αυτοκινήτου, σε όποιον προορισμό από τους παρακάτω επιθυμείτε: Πήλιο, Ορεινή Κορινθία, Λίμνη Πλαστήρα, Γύθειο, Ερέτρια, Καλαμάτα, Ορεινή Αρκαδία.
(Με μια κούρσα να βολτάρω μέσα στην Ελλάδα όλη)

«Βιβλιοθήκη Αρχαίας Ελλάδας»
Λέει η εφημερίδα: Τα αριστουργήματα των κορυφαίων παγκοσμίων προσωπικοτήτων όλων των εποχών, που θεωρούνται τόσο η βάση της ελληνικής παιδείας και του πολιτισμού, όσο και τα θεμέλια πάνω στα οποία οικοδομήθηκε η παγκόσμια λογοτεχνία και ο δυτικός πολιτισμός. Τα έργα περιέχουν μόνο τη νεοελληνική μετάφραση και συνοδεύονται από έναν ιδιαίτερα εύληπτο σχολιασμό, έτσι ώστε ο αναγνώστης να κατανοεί πλήρως το πνεύμα της τότε εποχής.
(Τώρα θα γίνω δάσκαλος σαν το σοφό Σωκράτη)

Το βιβλίο «ΑΚΟΛΟΥΘΙΕΣ ΚΑΙ ΤΡΟΠΑΡΙΑ της Μεγάλης Εβδομάδος»
Λέει η εφημερίδα: Η καλύτερη γλώσσα της Εκκλησίας είναι η ιερή Ακολουθία. Αυτή είναι η γλώσσα, με την οποία η Εκκλησία μιλάει στον ορθόδοξο λαό. Η ιερή Ακολουθία είναι μια σύνθεση από αγιογραφικά αναγνώσματα, από ψαλτικά τροπάρια κι από ιερατικές ευχές και δεήσεις.
(Στην πλάτη μου θα σύρω για σένα το σταυρό)

Δημοκρατία του Σαββάτου
«Πώς η Γερμανία κατέστρεψε τον Ελληνισμό της Τουρκίας;»
Λέει η εφημερίδα: Ένα αποκαλυπτικό βιβλίο του Μιχαήλ Ροδά, για το πώς φτάσαμε στους διωγμούς του ελληνικού πληθυσμού από τους Τούρκους με την συνδρομή των Γερμανών.
(Γερμανικό εγχειρίδιο πολέμου)
dim savvatou 1068x623
ΟΝ Time Σαββατοκύριακο
Κάθε εβδομάδα αριστουργήματα των κορυφαίων συγγραφέων της κλασικής λογοτεχνίας σε πολυτελή -λέει η εφημερίδα- έκδοση! Για να επιλέξετε:
-Λέων Τολστόι «Οι τέσσερις μέρες του Γιάννη Γκουρντόν»
-Εμίλ Ζολά «Ο θάνατος του Ιβάν Ιλίτς»
(Ήταν θάνατος!)

Real News
Το βιβλίο της Ίνγκερ Φρίμανσον «Νέμεσις»
Λέει η εφημερίδα: Το μυθιστόρημα της δημοφιλούς συγγραφέως Ινγκερ Φρίμανσον, με τους μοναδικούς χαρακτήρες και τις αναπάντεχες ανατροπές.
(Κάτι καινούργιο στη μέση να μπει, μια ανατροπή)

Το περιοδικό FOOD & TRAVEL
Λέει η εφημερίδα: Ταξιδεύουμε στην ανοιξιάτικη Αυστρία και ετοιμάζουμε λιχουδιές.
(Μέσα στα χιόνια της Βιέννης είσαι αέρας που περνάς)

Δωροεπιταγή 5€ από τα σούπερ μάρκετ Bazaar.
(Σου στέλνω, μάνα, επιταγή)

Πρώτο Θέμα
Toν οδηγό μαγειρικής του Άκη Πετρετζίκη: Πάσχα στο χωριό
Λέει η εφημερίδα: Ξεκινάμε, λοιπόν, με τις κλασικές παραδοσιακές συνταγές. Ετοιμάζουμε από μαγειρίτσα και τζιγεροσαρμάδες μέχρι κοκορέτσι στον φούρνο, βάζοντας γερές βάσεις για το πιο νόστιμο Πάσχα…
(Έκανα Πάσχα μόνος μου)
COVER 36
Την ειδική έκδοση «Μαθήματα Γευσιγνωσίας Κρασιού - Από το αμπέλι στο ποτήρι» από τον καταξιωμένο Master of Wine Κωνσταντίνο Λαζαράκη
Λέει η εφημερίδα: Όπως γράφει χαρακτηριστικά ο ίδιος «…σε πολλά πράγματα που υπάρχουν στην ζωή μας, το να κατανοήσουμε κάτι σε βάθος οδηγεί την ευχαρίστηση και τα συναισθήματα μας σε επίπεδα που δεν μπορούμε να φανταστούμε (και είναι κρίμα να τα χάνουμε)».
(Το κρασί είναι γιατρός μου, είναι και παρηγοριά)
WINES 2023 April Cover 96 dpi
To lifestyle περιοδικό GALA με εξώφυλλο την Anya Taylor Joy
Λέει η εφημερίδα: Αυτή που θέλει η Gen Z. Στα 26 της χρόνια η πρωταγωνίστρια του «The Queen's Gambit» και του «The Menu» ενσαρκώνει στον απόλυτο βαθμό αυτό που θέλει η βιομηχανία του θεάματος αλλά και της μόδας τώρα
(Σε θέλω, σε θέλω να βρίσκεσαι κοντά μου)
GALA 250 COVER
Το καθηλωτικό μυθιστόρημα της Κατερίνας Καριζώνη «Ο χάρτης των ονείρων»
Λέει η εφημερίδα: Στα χρόνια του ταραγμένου ελληνικού Μεσαίωνα, οι άνθρωποι παρασύρονταν από την ορμή της ιστορίας, ζώντας περιπέτειες φτιαγμένες από τα καλύτερα υλικά του παραμυθιού. Όπως η αρπαγή από πειρατές ή ένας φλογερός, αδιέξοδος, καταραμένος έρωτας.
(Δεν έχει ο χάρτης άλλα μέρη για να πάω)
vivlio IN ARTICLE
Καθημερινή της Κυριακής
Γαστρονόμος Απριλίου: Πάσχα στον Έβρο
Λέει η εφημερίδα: Από την Αλεξανδρούπολη ως την Ορεστιάδα, ταξιδέψαμε κατά μήκος του ποταμού Έβρου και καταγράψαμε τις άγνωστες συνταγές της εβρίτικης κουζίνας. Βύσσα, Σουφλί, Βρυσικά, Διδυμότειχο, Βρυσούλα, Αλεξανδρούπολη, Δέλτα: Ντόπιοι σεφ, μαγείρισσες σε πόλεις και χωριά, παραγωγοί και ψαράδες, μοιράζονται μαζί μας τις συνταγές του τόπου τους και γαστρονομικές ιστορίες που γεννήθηκαν από το σπάνιο αμάλγαμα πληθυσμών και πολιτισμών του Έβρου.
(Αλεξανδρούπολη μεριά, σκληρός Απρίλης)
GASTRONOMOS 205 1920X1200 768x480
Το περιοδικό «Κ»: Γιατί να είσαι ο Ρωμαίος;
Λέει η εφημερίδα: Λίγο πριν από την πρεμιέρα της παράστασης του Εθνικού Θεάτρου Ρωμαίος και Ιουλιέτα, μιλήσαμε με τους ανθρώπους που ενσαρκώνουν αυτούς τους εμβληματικούς ρόλους, την Ηρώ Μπέζου και τον Έκτορα Λιάτσο, για αρκετά θέματα, αλλά κυρίως για τον έρωτα. Τι άλλο;
(Έρωτα μου ανεπανάληπτε κι απίθανε)
K1036 1920X1200 960x600
Κυριακάτικη Δημοκρατία
«Μεγάλοι πολέμαρχοι του αρχαίου και βυζαντινού ελληνισμού»
Λέει η εφημερίδα: Μιλτιάδης, Λεωνίδας, Μέγας Αλέξανδρος, Ηράκλειος. Ο βίος και οι μάχες των 4 κορυφαίων πολέμαρχων που έμειναν στην ιστορία!
(Άλλη μια μάχη θα δώσω, τον εαυτό να σώσω από ‘σένα)

Διπλό cd: Πέτρος Γαϊτάνος & Πετρολούκας Χαλκιάς – «Ημέραι τρεις»
Λέει η εφημερίδα: Ένα πνευματικό οδοιπορικό, μέσα από βυζαντινούς ύμνους, παρέα με τους θρήνους και ήχους της παράδοσής μας. Το θείο πάθος εστιασμένο στην τριήμερη επίσκεψη του Χριστού στον Άδη, από τη στιγμή που άφησε την τελευταία Του πνοή έως την Ανάστασή Του.
(Τρεις μέρες χώρισα από σένα)

Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής
ΚΟΥΖΙΝΑ: ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ, ΤΟΝ ΠΟΝΤΟ, ΤΗΝ ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ
Λέει η εφημερίδα: Πασχαλινό τραπέζι με γεύσεις από τις αλησμόνητες πατρίδες.
(Αφού πατρίδα μου με ξεριζώνεις…)

Επετειακή έκδοση: 40 χρόνια ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
Λέει η εφημερίδα: Οι μεγάλες στιγμές της ιστορίας. Τα γεγονότα που συγκλόνισαν την πατρίδα μας και τον κόσμο μέσα από τις σελίδες μας.
(40 μέρες περπατώ…)
40 XRONIAEXO 10mm FINAL
ΚΑΟΥ ΜΠΟΪ
Ο Τζιμ Ανταμς και η παρέα του επιστρέφουν με 2 νέες περιπέτειες.
(Κι αν έχω πέσει σε περιπέτεια…)

Το περιοδικό ΤΥΠΟΣ TV
(Televizion πόσο μ’ αρέσεις televizion)

Βήμα της Κυριακής
ΜΕΓΑΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΩΜΙΚΟΙ με την υπογραφή του Μάκη Δελαπόρτα.
Αυτή την εβδομάδα: ΡΕΝΑ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΥ.
Λέει η εφημερίδα: Οσα δεν γνωρίζατε για το φαινόμενο της μεγάλης κωμικού σε μια πολυτελή έκδοση με ανέκδοτες φωτογραφίες από το προσωπικό της αρχείο και άγνωστες ιστορίες από την καριέρα της!
(Σούζυ τρώς!)

Aκόμη Anti-stress: Ζωγραφική για παιδιά και ενηλίκους
Λέει η εφημερίδα: Χρωματίστε εντυπωσιακά σχέδια, περάστε ατελείωτες ώρες ψυχικής ηρεμίας και ψυχαγωγίας, καταπολεμήστε το στρες και κρατήστε το μυαλό σας σε εγρήγορση!
(Του παράλογου η θητεία αγχωμένη μαλακία)
COVERS.BHMA .9.4
Το περιοδικό υγείας και ευεξίας VITA
Στο εξώφυλλο η Μελίνα Κόντη: Η ηθοποιός από τη «Γη της Ελιάς» αποκαλύπτεται!
(Μελίνα, Μελινάκι…)
COVER.VITA .9.4 1024x630
Απογευματινή της Κυριακής
«Ιστορία της Ορθοδοξίας» από τη εκδοτική Αθηνών
Λέει η εφημερίδα: Στον δεύτερο τόμο της σειράς παρακολουθούμε την πορεία του Χριστιανισμού, από τα χρόνια του βυζαντινού αυτοκράτορα Ιουστινιανού, τον απείθαρχο τότε κόσμο των Σλάβων, την εποχή των Σταυροφοριών, την Άλωση της Κωνσταντινούπολης, μέχρι και την σύγχρονη ταυτότητα της Ορθοδοξίας. Ο τόμος κλείνει με το κεφάλαιο που αναφέρεται στην χριστιανική ηθική κατά την Αγία Γραφή και με αναλυτικά κείμενα για τους Πατέρες της Εκκλησίας μας.
(Θεέ μου μεγαλοδύναμε!)

Documento
Hot.Doc History: Η Ανάδυση του Τρίτου Κόσμου
Λέει η εφημερίδα: Οι παλιοί σκλάβοι του Κονγκό, οι κούληδες της Ασίας, οι παρίες της Λατινικής Αμερικής, της Αφρικής και της Ωκεανίας εχουν πλέον εισβάλει ορμητικά στην παγκόσμια σκηνή· πολιτικά, οικονομικά και στρατιωτικά. Έχουν αποκτήσει την τυπική εθνική αυτοτέλεια τους και οικονομική ανάπτυξη. Οχι χωρίς κουσούρια, όχι χωρίς τον κίνδυνο της νεοαποικιοκρατίας.
(Υπάρχει και η τρίτη λύση…)
Doc offer 0904 article

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!