Οι προσφορές των εφημερίδων του Σαββατοκύριακου (6 & 7/1)

Σε «αφώτιστους» καιρούς το περίπτερο του ogdoo.gr σχολιάζει με τραγουδιστική «φωτιά» τα εξτρά του τύπου.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
*Λόγω της μεγάλης εορτής και αργίας των Θεοφανίων οι εφημερίδες εκδίδονται εκτάκτως μία ημέρα νωρίτερα

Παραπολιτικά (εκτάκτως την Παρασκευή)
Για να επιλέξετε:
- Το διάσημο, πλέον, και αγαπημένο αλφαβητάριο «Τα καλά παιδιά» που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το σχολικό έτος 1949-1950 για τα παιδιά της πρώτης τάξης του δημοτικού σχολείου.
- Το θρυλικό «αλφαβητάριο» του 1955, το πιο γνωστό και μακροβιότερο αναγνωστικό στην ιστορία της ελληνικής εκπαίδευσης που μεγάλωσε γενιές και γενιές μαθητών, με τα κείμενα των Ι.Κ. Γιαννέλη και Γ. Σακκά, και την αυθεντική εικονογράφηση του σπουδαίου Έλληνα ζωγράφου και χαράκτη, Κώστα Γραμματόπουλου.
-Το συλλεκτικό σχολικό εγχειρίδιο που παιδαγώγησε γενιές Ελλήνων, τη «Γραμματική της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσης» του Αχιλλέα Τζάρτζανου
(Μ’ έστελνε η μανούλα μου σχολειό μου να πηγαίνω)

Τα σημαντικότερα «Προσκυνήματα της Ορθοδοξίας» για να επιλέξετε:
-«ΒΥΖΑΝΤΙΝΕΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ»
- «ΆΓΙΑ ΜΕΤΕΩΡΑ»
(Δεν προσκύνησα ποτέ κανένα)

Η Εφημερίδα των Συντακτών (εκτάκτως την Παρασκευή)
«Λαϊκά παραμύθια στην Ελλάδα του 21ου αι. - Β' μέρος» της Μαριάνθης Καπλάνογλου
Λέει η εφημερίδα: «Για τριάντα χρόνια, από τη Θράκη έως την Κρήτη και από τα νησιά του Αιγαίου έως τα νησιά του Ιονίου και τους προσφυγικούς οικισμούς των Μικρασιατών Ελλήνων, χειμώνες και καλοκαίρια, με το σκοτάδι και το κρύο ή με το φως και τη λιακάδα, άκουγα τη μια ιστορία μετά την άλλη, τη μια ιστορία καλύτερη από την άλλη»
(Βρε παλιοπαραμυθατζού, ποτέ δεν λες αλήθεια)
1020x575_PARAMYTHIA_B_05-01.jpg.jpg.webp
Espresso Σαββατοκύριακο (κυκλοφορεί το Σάββατο)
«Πολυδούρη–Καρυωτάκης - Ποιητικά έργα ζωής» του Χρήστου Η. Χαλαζιά
Λέει η εφημερίδα: Ένα αφιέρωμα στους δύο μεγάλους λυρικούς Έλληνες ποιητές. Οι βιογραφίες τους και ένα ανθολόγιο με τα σημαντικότερα ποιήματά τους, σε μία ειδική έκδοση!
(Εμείς οι δυο που ήμασταν ένα)
Espresso_060124.webp
Real News (εκτάκτως το Σάββατο)
«Φονικό μυαλό»
Λέει η εφημερίδα: Ένα πρωτότυπο αστυνομικό θρίλερ, από τη βραβευμένη συγγραφέα μπεστ σέλερ των New York Times, A. R. Torre.
(Τι σου το ‘δωσε ο Θεός τέτοιο μυαλό;)

To περιοδικό Real Taste & Style
Λέει η εφημερίδα: Σιγομαγειρεύουμε οσομπούκο, απολαμβάνουμε comfort food και ταξιδεύουμε στη Σλοβακία για να γνωρίσουμε την πλούσια γαστρονομία της.
(Που να σε ταξιδέψω…)

Δωροεπιταγή 5 ευρώ από τα σούπερ μάρκετ Bazaar
Λέει η εφημερίδα: Για αγορές άνω των 25 ευρώ
(Πέντε νύχτες και ξενύχτες…)

Πρώτο Θέμα (εκτάκτως το Σάββατο)
Το μπεστ-σέλερ του Craig Russell «Αιώνιος»
Λέει η εφημερίδα: Τα δύο θύματα γίνονται τρία, όταν η αστυνομία ανακαλύπτει ένα αρχαίο μουμιοποιημένο πτώμα. Και τότε αρχίζει ένα ανθρωποκυνηγητό πέρα από κάθε όριο λογικής: Γιατί ο δολοφόνος πιστεύει ότι έχει μετενσαρκωθεί, με μόνη αποστολή να εκδικηθεί αυτούς που τον πρόδωσαν σε μια προηγούμενη ζωή.
(Ας’ τις αιώνιες τις αγάπες)
book.jpg
To lifestyle περιοδικό GALA με την Βικτόρια Μοντέστα στο εξώφυλλο
Λέει η εφημερίδα: Η βιονική ιέρεια της showbiz. Το μοντέλο και performer με πρόσθετο πόδι σπάει τα ταμπού της ομορφιάς και γίνεται σύμβολο διαφορετικότητας
(Μπράβο, μπράβο σου κυρά μου)
COVER_289.webp
Το περιοδικό αυτοκινήτου Car
Λέει η εφημερίδα: Cover Story - MERCEDES-BENZ E-CLASS. Το µοντέλο-πυρήνας της φιλοσοφίας της Mercedes-Benz µπαίνει σε νέα τροχιά γεφυρώνοντας τις παραδοσιακές αξίες µε την τεχνολογική προοδευτικότητα.
(Θωρακισμένη Mercedes εγώ δεν ονειρεύτηκα ποτές)
CAR075.webp
Καθημερινή της Κυριακής (εκτάκτως το Σάββατο)
«4 Τροχοί» Ιανουαρίου
Λέει η εφημερίδα: Οδηγούμε το νέο Peugeot E-3008 και το Renault Scenic E-Tech Electric. Αμφότερα ξεκίνησαν στο παρελθόν ως πολυμορφικά μοντέλα, κατηγορία που σήμερα πρακτικά δεν υφίσταται, καθώς για τις οικογενειακές μετακινήσεις το κοινό έχει προκρίνει τα οχήματα SUV. Στη νέα αυτή πραγματικότητα, η τρίτη γενιά του Peugeot 3008 λανσάρεται αρχικά ως ηλεκτρική (θα ακολουθήσει αργότερα και μία υβριδική έκδοση), ενώ η έκτη του Renault Scenic θα προσφέρεται αποκλειστικά με ηλεκτρικά κινητήρια σύνολα.
(Από ένα αμάξι πάλι βγαίνεις…)

Το περιοδικό «Κ»: Τι σημαίνει φως
Λέει η εφημερίδα: Φωτογράφοι, εικαστικοί και λογοτέχνες ανέλαβαν την ύλη του τεύχους μας της ημέρας των Φώτων, δημιούργησαν επί τούτω ή έψαξαν στο αρχείο τους, και γέμισαν τις σελίδες του περιοδικού με ό,τι σημαίνει στο μυαλό τους το φως. Η κοινή αφετηρία μάς έδωσε μια σύνθεση από ετερόκλητες εικόνες, διαφορετικές τεχνικές και ιδέες.
(Φως, περισσότερο φως, ανάψτε κάνα φως)
K1075_1920x1080.jpg
«Η Φόνισσα» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη
Λέει η εφημερίδα: Ξαναδιαβάζοντας τη Φόνισσα, με αφορμή τη μεταφορά της στον κινηματογράφο, προσπαθούμε να καταλάβουμε πώς η νουβέλα αυτή εξελίχθηκε σε βασικό κομμάτι κουλτούρας μας, ελκύοντάς μας με έναν αλλόκοτο και σκοτεινό τρόπο.
(Αχ, δολοφόνισσα κακιά…)

Κυριακάτικη Δημοκρατία (εκτάκτως το Σάββατο)
«ΤΑ ΑΝΘΗ ΤΗΣ ΕΡΗΜΟΥ»
Λέει η εφημερίδα: Ένα ημερολόγιο αφιερωμένο στις μορφές Αγίων Ασκητών που εξήλθαν στην έρημο επιδιώκοντας την ευαγγελική τελειότητα. Οι «δημιουργοί» της ασκητικής παράδοσης και της τάξης των μοναχών.
(Όνειρο στην έρημο)
DIMOKRATIA_060124-1068x623.webp
Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής (εκτάκτως το Σάββατο)
Η έκδοση ΔΙΗΓΗΜΑΤΑ
Λέει η εφημερίδα: Μια μοναδική ανθολογία. Τα καλύτερα αισθηματικά, αστυνομικά και ερωτικά διηγήματα, των πιο διάσημων συγγραφέων.
(Τα καλύτερα θα ‘ρθουν μάτια μου…)

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ
Λέει η εφημερίδα: Μαχητικά UAV (γιου εϊ βι), drones (ντρόουνς), loitering munitions (λόιτερινγκ μουνίσιονς): Η τουρκική απειλή από τον αέρα. PRSM (πι αρ ες εμ) – ATACMS (ατάκαμς): Φονικός συνδυασμός για το πυροβολικό μας. Prosperity Guardian (προσπέριτι γκάρντιαν): Η ασπίδα των φρεγατών μας στην κόλαση της ερυθράς θάλασσας. Αεροπορία: Το κενό σε αεροσκάφη, ηλεκτρονικού πολέμου και επίθεσης
(Το παιχνίδι της αγάπης έχει στρατηγική)
350-2.jpg.webp
ΚΟΥΖΙΝΑ
Λέει η εφημερίδα: Συνταγές, ιδέες, προτάσεις για τις μέρες του χειμώνα, μετά τις γιορτές
(Δίαιτα αν δεν θα γίνει αιωνία σου η μνήμη)

Το περιοδικό ΤΥΠΟΣ TV
Η Αθηνά Οικονομάκου στο εξώφυλλο δηλώνει: Πάνω απ’ όλα είναι η προσωπική ευτυχία
(Πρώτα απ’ όλα εμείς και η αγάπη)

Βήμα της Κυριακής (εκτάκτως το Σάββατο)
Το τρίτο τεύχος της «Ελληνικής Κουζίνας»
Λέει η εφημερίδα: Συνταγές σχεδιασμένες για απόλαυση και αποτοξίνωση, από βραβευμένους σεφ και γνώστες της κουζίνας του τόπου μας. Περιηγήσεις σε ελληνικούς γαστρονομικούς παραδείσους, με χειμερινή γοητεία και πιάτα βγαλμένα από την παράδοση. Λαχταριστοί περίπατοι σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με άφθονες στάσεις γεμάτες γεύση και πειραματισμό.
(Χωρίς δεκάρα τι θα μαγειρεύω Μανωλιό μου;)

Αρκάς 2024
Λέει η εφημερίδα: Το μεγάλο, συλλεκτικό ημερολόγιο τοίχου για το 2024 με την εικονογράφηση του θρυλικού κομίστα, και πρωταγωνιστή τον απίθανο Θανασάκη εξαντλήθηκε και επανακυκλοφορεί!
(Που ‘σαι Θανάση;)
Elliniki_Kouzina_Cover_Arkas.jpg
Το περιοδικό ΒΗΜΑgazino με τον Χάρη Δούκα στο εξώφυλλό
Λέει η εφημερίδα: Ο νέος Δήμαρχος της Αθήνας φωτογραφίζεται στους χώρους του Γεωπονικού Πανεπιστημίου και μέσα από μία πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη μιλάει για τα σχέδιά του, τις συνεχείς προκλήσεις, τις φιλοδοξίες, το όραμά του για την πρωτεύουσα.
(Πρώτος Δήμαρχος Αθήνας ήτανε φουστανελάς)
VimagazinoPhotoArticle.jpg
Εστία της Κυριακής (εκτάκτως το Σάββατο)
«Κωνσταντίνος Β’»
Λέει η εφημερίδα: Όσα είπε κι όσα δεν είπε! Το αποκαλυπτικό βιβλίο με όλη την αλήθεια και τις συγκλονιστικές λεπτομέρειες της Ιστορίας!
(Κι αλλιώς τα λες, κι αλλιώς μετράς κι όλο τα λόγια σου μασάς)
ESTIA_060124.jpg
Documento (εκτάκτως το Σάββατο)
Συνθήκη της Λωζάνης: 101 χρόνια μετά στις μυλόπετρες του αναθεωρητισμού
(Ελλάς θα πει αλλοίμονο!)

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!