Οι προσφορές των εφημερίδων του Σαββατοκύριακου (2 & 3/12)

Σε «παράλογους» καιρούς το περίπτερο του ogdoo.gr σχολιάζει με τραγουδιστική «λογική» τα εξτρά του τύπου
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Παραπολιτικά (κυκλοφορεί το Σάββατο)
Δύο παγκόσμια best seller, από τον κορυφαίο ιστορικό ερευνητή Arrigo Petacco, για να επιλέξετε:
-«Ο Σταυρός και η Ημισέληνος»
-«Η Τελευταία Σταυροφορία»
(Τότε που φεύγανε μπουλούκια οι σταυροφόροι)

To περιοδικό Free time
Λέει η εφημερίδα: Γεμάτο με σύγχρονα, πρωτοποριακά, ψυχαγωγικά αλλά και εκπαιδευτικά σταυρόλεξα, για να ακονίσετε το μυαλό σας και να διασκεδάσετε όλες τις στιγμές της ημέρας! 100 σελίδες για ριλάξ με σταυρόλεξα Σκανδιναβικά και όχι μόνο!
(Στο σταυρόλεξο του έρωτα και φέτος θα χαθούμε οριζοντίως και καθέτως)

Η Εφημερίδα των Συντακτών (κυκλοφορεί το Σάββατο)
Το βιβλίο «Ένας εφιάλτης για τη Δεξιά - Τα στελέχη της ΕΡΤ και της Ν.Δ. απέναντι στην εξέγερση»
Λέει η εφημερίδα: Ο δημοσιογράφος Δημήτρης Ψαρράς, μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής το 1973, θα αντιμετωπίσει σε μια ειδική έκδοση τη μακρόχρονη και συστηματική επιχείρηση αναθεώρησης των γεγονότων από τις συντηρητικές/καθεστωτικές δυνάμεις. Τα στελέχη της ΕΡΤ και της Ν.Δ. απέναντι στην εξέγερση Από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και τον Κωνσταντίνο Γκλίξμπουργκ στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τους μαθητές του Γιώργου Καρατζαφέρη.
(Τι εφιάλτης, εφιάλτης φοβερός…)
1020x575_EFIALTHS_02-12.jpg.webp
Δημοκρατία του Σαββάτου
Η έκδοση ΔΕΚΕΜΒΡΙΑΝΑ 1944
Λέει η εφημερίδα: Τα αδιάψευστα ντοκουμέντα του φοβερού Δεκέμβρη, που συγκλόνισε την Ελλάδα. Η απόπειρα κατάληψης της εξουσίας με τη βία και η αρχή του εμφύλιου σπαραγμού. Πώς σώθηκε η Αθήνα από το αριστερό παρακράτος.
(Αυτή είναι η δική σου η αλήθεια…)
DHMOKRATIA_021223.webp
Εστία του Σαββάτου
Η έκδοση ΔΕΚΕΜΒΡΙΑΝΑ 1944
Λέει η εφημερίδα: Η απόπειρα κατάληψης της εξουσίας με τη βία και η αρχή του εμφύλιου σπαραγμού!
(Κι αλλιώς τα λες, κι αλλιώς μετράς…)
ESTIA_021223.jpg
Espresso Σαββατοκύριακο
ΟΣΑ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ
Λέει η εφημερίδα: Τι πραγματικά συνέβη στην πτήση MH 370; Πόσοι σκοπευτές ήταν στην δολοφονία του JFK; Υπάρχει μυστική βάση στην Σελήνη; Μυστικές οργανώσεις & θεωρίες συνομωσίας
(Όλα θα στα μάθω…)
Espresso_021223-696x406.webp
Real News
Το best seller «Το χαμένο παιδί» του πολυβραβευμένου συγγραφέα Κρίστιαν Γουάιτ.
(Όταν ήμουν παιδί…)

Το περιοδικό FOOD & TRAVEL
Λέει η εφημερίδα: Φτιάχνουμε λιχουδιές με κάστανα και χουρμάδες και επισκεπτόμαστε τις χριστουγεννιάτικες αγορές της Ευρώπης.
(Κλαίει και η χουρμαδιά!)
prosfores-all-ktx-785-1_252863_418169.jpg
Συμπληρώστε τη συλλογή σας με τα βιβλία του Γιάννη Ξανθούλη, από τη βιβλιοθήκη της Real.
(Πήγε στη βιβλιοθήκη της, πήρε τον πρώτο τόμο…)

Δωροεπιταγή 5 ευρώ από τα σούπερ μάρκετ Bazaar
Λέει η εφημερίδα: Για αγορές άνω των 25 ευρώ
(Πέντε πάνω, πέντε κάτω δε χαλάει κι η καρδιά…)

Πρώτο Θέμα
«Τα 500 πιο όμορφα σημεία στην Ελλάδα»
Λέει η εφημερίδα: Μια σπάνια συλλεκτική έκδοση. Κάθε σημείο είναι κι ένας μαγικός προορισμός. Κάθε σημείο είναι και μια ανεπανάληπτη εμπειρία. Αξιοθέατα που φέρνουν στο φως μία διαφορετική και πολύ πιο σύνθετη εικόνα από την στερεοτυπική τουριστική αντίληψη για την Ελλάδα.
(Με μια κούρσα να βολτάρω μέσα στην Ελλάδα όλη)
500-shmeia.webp
To περιοδικό αυτοκινήτου CAR
Λέει η εφημερίδα: Που είναι στην κορυφή και της Ελληνικής αγοράς, που οδηγεί τις εξελίξεις στο αυτοκίνητο, που διαβάζεται από εκατομμύρια αναγνώστες σε όλο τον κόσμο, που δοκιμάζει, συγκρίνει αναλύει και σας παρουσιάζει χωρίς φόβο και με άποψη, που σας ενημερώνει για ό,τι πρέπει να ξέρετε για το αυτοκίνητο με την ανεπηρέαστη γνώμη του, τη βαθιά αυτοκινητιστική του κουλτούρα και τις μεγαλύτερες ελληνικές και ξένες υπογραφές.
(Έμπα στ' αμάξι να φέρει βόλτα ο τροχός)
28112023-CAR-XRWMA.webp
Καθημερινή της Κυριακής
Νέο συλλεκτικό βιβλίο από τον Γαστρονόμο: Γιορτινά γλυκά & κεράσματα των γιαγιάδων μας
Λέει η εφημερίδα: Aπό τα τετράδια των γιαγιάδων μας, επιλέξαμε από όλη την γκάμα των παραδοσιακών γλυκών από τον ελλαδικό χώρο, την Κύπρο, την Μικρασία και τον Πόντο. Φίνα λικέρ, γλυκά του κουταλιού, κλασικές εντυπωσιακές τούρτες και επιδόρπια για το γιορτινό τραπέζι, κεράσματα, κουραμπιέδες, μελομακάρονα, δίπλες και ξεροτήγανα, ζύμες και γλυκά ψωμιά, βασιλόπιτες και ό,τι άλλο θα θελήσουμε να φτιάξουμε αυτά τα Χριστούγεννα και όλα τα επόμενα.
(Καρυδόψιχα απ’ το Μπέικος, σύκα απ’ το Ερζερούμ)
γιορτινα_γλυκα_1920x1080.jpg
Το περιοδικό «Κ»: Περιμένοντας την Τίλντα
Λέει η εφημερίδα: Τις επόμενες ημέρες η Σκωτσέζα ηθοποιός θα βρεθεί στην Αθήνα για μια σειρά παραστάσεων, και το «Κ» την υποδέχεται με μια συνέντευξη όπου απαντά σε ερωτήσεις θαυμαστών της, μεταξύ των οποίων είναι και κάποιοι επώνυμοι, όπως οι Πέδρο Αλμοδόβαρ, Γουές Αντερσον και Ελτον Τζον.
(Έτσι κι αλλιώς σε περιμένω, σε περιμένω από καιρό)
k_1920x1080-1080x607.jpg
«4 Τροχοί» Δεκεμβρίου
Λέει η εφημερίδα: Δημοσιεύουν τα Αριστεία τους, την επιλογή τους δηλαδή για τα νέα εκείνα μοντέλα που κατάφεραν να ξεχωρίσουν τους τελευταίους δώδεκα μήνες. Η επιλογή αυτή δεν είναι καθόλου εύκολη, καθώς η αυτοκινητοβιομηχανία προσφέρει πληθώρα ολοκληρωμένων προτάσεων. Ως απόρροια δε του εξηλεκτρισμού της αυτοκίνησης, ένας μεγάλος αριθμός από τα φετινά Αριστεία μπαίνει… στην πρίζα.
(Τράβα σοφέρ ολοταχώς!)

Κυριακάτικη Δημοκρατία
«Το προσωπικό ημερολόγιο του Στρατηγού Σκόμπι»
Λέει η εφημερίδα: Ένα μοναδικό ντοκουμέντο για την κομμουνιστική ανταρσία των Δεκεμβριανών, που αιματοκύλησε την Αθήνα. Η προσωπική μαρτυρία του Άγγλου στρατηγού που απελευθέρωσε την πρωτεύουσα.
(Ιστορία μου, αμαρτία μου)

Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής
Το περιοδικό ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ: ΦΑΚΕΛΟΣ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ
(Κι όπως φεύγουν τα καράβια…)

ΔΕΚΕΜΒΡΙΑΝΑ
Λέει η εφημερίδα: Καρέ καρέ η τραγωδία μέσα από σπάνιες φωτογραφίες. Λίβανος – Καζέρτα – Απελευθέρωση – Κυβέρνηση εθνικής ενότητας. Οι παλινωδίες του ΕΑΜ-ΚΚΕ. Η ακλόνητη στάση του Τσόρτσιλ – Ο ρόλος του Στάλιν. Οι 40 μέρες της φωτιάς. Η ήττα του ΕΛΑΣ – Η συμφωνία της Βάρκιζας – Η παράδοση των ανταρτών
(Κόλπο ήτανε στημένο…)

Το περιοδικό ΤΥΠΟΣ TV
Ο Νίκος Ψαρράς στο εξώφυλλο δηλώνει: Χωρίς την οικογένεια δεν αξίζει τίποτα
(Αξίζεις πολλά…)

Βήμα της Κυριακής
«Ελληνική Κουζίνα»: Ονειρεμένα Χριστούγεννα
Λέει η εφημερίδα: 65 μοναδικές γιορτινές συνταγές, μαζί με ιδέες για διακόσμηση, από art de la table μέχρι μπισκοτόσπιτα…
(Ίσως για κάποιους να ‘ναι ακόμα γιορτή)

ΔΙΑΚΟΠΕΣ 2024
Λέει η εφημερίδα: O απόλυτος χειμερινός οδηγός! Ανακαλύψτε τη μαγεία της Ελλάδας. 56 δημοφιλείς προορισμοί. Εκατοντάδες παραδοσιακά χωριά για εξερεύνηση, έξυπνα μυστικά και ψαγμένες διαδρομές στην παρθένα φύση και οικογενειακές διακοπές.
(Ελλάδα είναι μία!)
COVERS.BHMA_.3.12.jpg
Το περιοδικό Esquire με εξώφυλλο το Γιώργο Μαζωνάκη
Λέει η εφημερίδα: Αποφασισμένος για όλα και συνειδητοποιημένος όσο ποτέ, ετοιμάζεται να κάνει, και πάλι, πανικό, μένοντας όμως σταθερός στις αρχές του.
(Έμπανε Γιώργο, έμπαινε!)

Το περιοδικό ΒΗΜΑgazino με τον Sam Altman στο εξώφυλλο του
Λέει η εφημερίδα: Ο «μεσσίας» της Τεχνητής Νοημοσύνης, οι «κινήσεις» του, το μεγάλο μυστικό της OPENAI, η περίπλοκη σχέση του με τον CEO της Microsoft Sataya Nadella, το μέλλον της ανθρωπότητας σε ένα πολύ ενδιαφέρον ρεπορτάζ.
(Τι σου το ‘δωσε ο Θεός τέτοιο μυαλό;)
VimagazinoPhotoArticle.jpg
Εστία της Κυριακής
1944 - Η ΕΠΟΠΟΙΪΑ ΤΟΥ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ του Γεωργίου Σαμουήλ
Λέει η εφημερίδα: Τα δραματικά γεγονότα της Μάχης των Αθηνών. Η αυθεντική περιγραφή και οι πραγματικές συνθήκες για τις αιματηρές μέρες του Δεκέμβρη του 44.
(Το ‘μαθες το ποίμα, έγινες ξεφτέρι …)
ESTIA_031223.jpg
Documento
HotDoc.History: «Αρχείο Τζήμα»
Λέει η εφημερίδα: Η Ελλάδα ήταν ανεπιθύμητη στον μεταπολεμικό κόσμο ως η χώρα που θα εφάρμοζε Λαοκρατία και σοσιαλισμό, προοπτικά. Αντίθετα «έπρεπε να μείνει στη σφαίρα των Δυτικών». Στο βιβλίο τονίζεται για πολλοστή φορά ότι ολοκληρωτικά την ευθύνη για τον Εμφύλιο είχε η ελληνική (ακροκεντρωο)δεξιά. Αναγνωρίζεται πως υπήρχε αιτιολόγηση· Γαλλία, Ιταλία είχαν διαφορετικές ηγέτιδες τάξεις. Αλλά επαναλαμβάνουμε τη ρήση του Ηλία Ηλιού: «Κι εμείς δεν αφήσαμε πεπονόφλουδα που να μην την πατήσουμε». Κρατάμε ως κατακλείδα τη φράση του πιστού κομμουνιστή Ανδρέα Τζήμα που μετά την ήττα «φιλοξενήθηκε» σε ουγγρικό ψυχιατρείο: «Τα κομματικά στελέχη παλαιότερα για μένα ήταν φετίχ. Αργότερα τα φετίχ έπεσαν και υποβιβάστηκαν σε ανθρώπους. Και οι αδυναμίες στο χαρακτήρα πολλών συντρόφων με πότισαν με πίκρα και βασανα. Αλλά ποτέ δε με θόλωσαν. Ήξερα πάντα να ξεχωρίζω το προσωπικό από το γενικό και για μένα η έννοια του κόμματος έμεινε ιερή και απαρασάλευτη, άσχετη από τις αδυναμίες και τις τύχες των ανθρώπων».
(Γιατί κάνεις σφάλματα, σφάλματα για κλάματα)
Doc_offer_0312_article.jpg

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!