Οι προσφορές των εφημερίδων του Σαββατοκύριακου (17 & 18/2)

Σε «μπερδεμένους» καιρούς το περίπτερο του ogdoo.gr σχολιάζει με τραγουδιστικό «κόμπο» τα εξτρά του τύπου.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Παραπολιτικά (κυκλοφορεί το Σάββατο)
Το περιοδικό της καινοτομίας και της νέας οικονομίας, Startupper Mag
Λέει η εφημερίδα: Παρουσιάζει τις 50 ελληνικές εταιρείες, όλων των μεγεθών και κατηγοριών, οι οποίες ξεχωρίζουν στους τομείς της καινοτομίας στα προϊόντα και τις υπηρεσίες που προσφέρουν, στο επιχειρηματικό μοντέλο που εφαρμόζουν, στην ανάπτυξη τους αλλά και στις στρατηγικές βιώσιμης ανάπτυξης.
(Κάπου σε κάποιο μαγαζί…)

«Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ»
Επιλέξτε έναν από τους παρακάτω τόμους της σειράς:
-ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗ ΘΡΑΚΗ ΜΕΡΟΣ Β΄
-ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΜΙΑΣ ΕΠΟΠΟΙΙΑΣ (ΑΠΡΙΛΙΟΣ 1941) ΜΕΡΟΣ Α’
-ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΜΙΑΣ ΕΠΟΠΟΙΙΑΣ (ΑΠΡΙΛΙΟΣ 1941) ΜΕΡΟΣ B΄
(Μου κέρδισες τη μάχη, μου πήρες και τον πόλεμο)

Εφημερίδα των Συντακτών (κυκλοφορεί το Σάββατο)
«Ο Επαναστάτης ποιητής Κώστας Βάρναλης»
Λέει η εφημερίδα: Πρόκειται για το τεύχος του περιοδικού «ΝΕΟΙ ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΙ» (2/1935), που ήταν αφιερωμένο στον μεγάλο δάσκαλο και επανεκδίδεται για πρώτη φορά ολόκληρο. Γράφουν για τον Βάρναλη: Δημήτρης Γληνός, Ν. Καρβούνης κ.α. Περιλαμβάνονται επίσης ποιήματα και κείμενα του ποιητή στην αρχική τους μορφή.
(Απάνω στρίγγλιζε η λατέρνα…)
1020x575_VARNALIS_17-02_1.jpg.webp
Δημοκρατία του Σαββάτου
«Τι είναι η Νοημοσύνη - Από το ΙQ στην πολλαπλή νοημοσύνη»
Λέει η εφημερίδα: Η πρωτοποριακή σειρά βιβλίων Νευροεπιστήμη & Ψυχολογία, που παρουσιάζει σε γλώσσα απλή, τις συκγλονιστικές νέες επιστημονικές ανακαλύψεις. Ενσυναίσθηση, πολλαπλές νοημοσύνες, συναισθηματική νοημοσύνη, ηθικός εγκέφαλος, εγκέφαλος παιδιών και εφήβων.
(Τι σου το ‘δωσε ο Θεός τέτοιο μυαλό!)
DHMOKRATIA_170224-1068x623.webp
Espresso Σαββατοκύριακο
Eνα ημερολόγιο για να επιλέξετε
-Το σκληρόδετο ημερολόγιο της Εστίας για το 2024, αφιερωμένο στα 50 χρόνια από την εισβολή στην Μεγαλόνησο
-To ορθόδοξο ημερολόγιο 2024, με πλήρες εορτολόγιο, αργίες, νηστείες και το νόημα τους
(Δεν έχω άλλη επιλογή)
Espresso_170224.webp
Εστία του Σαββάτου
Ελληνική υποτέλεια και κλεπτοκρατία 1830-1995
Λέει η εφημερίδα: Ένα μοναδικό βιβλίο που παρουσιάζει όλα τα οικονομικά σκάνδαλα των ελληνικών κυβερνήσεων από το 1830 μέχρι το 1995. Με αποκαλύψεις και ντοκουμέντα, για τον έλεγχο όλων σχεδόν των κυβερνήσεων, από ξένα συμφέροντα.
(Ρήτορες κομπιναδόροι, το βούλιαξαν το βαπόρι)
ESTIA_170224.jpg
Real News
Instyle
Λέει η εφημερίδα: Η Πέγκυ Ζήνα πρωταγωνιστεί σε ένα τεύχος αφιερωμένο στη γυναίκα και στις τάσεις της μόδας και της ομορφιάς.
(Έφυγα κι ας θέλω πάλι πίσω σου να τρέξω)

Drive
Λέει η εφημερίδα: Αφιέρωμα στη Formula1. Οι ομάδες, οι οδηγοί και οι πίστες του πρωταθλήματος.
(Μπιπ μπιπ μπιπ ... θα κάνει η Ferrari)

Δωροεπιταγή 5 ευρώ από τα σούπερ μάρκετ Bazaar
Λέει η εφημερίδα: Για αγορές άνω των 25 ευρώ
(Η μαμά μου η αγορά όλο με συμβουλεύει)

Πρώτο Θέμα
Το μπεστ-σέλερ του Ken Follett «Λευκός Τρόμος»
Λέει η εφημερίδα: Τρομοκράτες κατορθώνουν να κλέψουν έναν θανάσιμα επικίνδυνο ιό από ένα πειραματικό εργαστήριο. Το χτύπημα που ετοιμάζουν μπορεί να εξελιχθεί σε οικουμενική καταστροφή. Κι ο μόνος που θα μπορούσε να τους σταματήσει βρίσκεται αποκλεισμένος σε ένα σπίτι θαμμένο στο χιόνι.
(Ήρεμα, ήρεμα, δεν είμαι τρομοκράτης)
vivlio_IN-ARTICLE.webp
To lifestyle περιοδικό GALA με τις Βικτόρια Μπέκαμ – Νίκολα Πελτζ στο εξώφυλλο
Λέει η εφημερίδα: Θηλυκή εταιρία. Από τον ψυχρό πόλεμο στη μεγάλη ανακωχή: Η διάσημη πεθερά και η billionaire νύφη της ενώνουν τις δυνάμεις τους.
(Δυο γυναίκες, δυο αγάπες)
295_COVER.webp
Το περιοδικό μόδας Marie Claire
Λέει η εφημερίδα: Στο εξώφυλλο, η Ναόμι Γουότς μιλά για τους ρόλους της, το γάμο της, τα παιδιά της και τον αγώνα της, ώστε οι γυναίκες εντός και εκτός Χόλιγουντ να μπορούν να ζήσουν στο έπακρο τη δημιουργική φάση της ωριμότητάς τους.
(Κοριτσάρα μου για σένα, όλα τα λεφτά!)

Καθημερινή της Κυριακής
Το περιοδικό «Κ»: Η Ελληνική γενιά Άλφα
Λέει η εφημερίδα: Είναι παιδιά των μιλένιαλ, παιδιά που γεννήθηκαν τον 21ο αιώνα, που έπιασαν κινητό πριν μάθουν να μιλάνε, που μεγάλωσαν στην καραντίνα, που εκπαιδεύονται στο TikTok. Είναι η γενιά που έρχεται.
(Πες μας Άλφα τα όνειρά σου!)
Κ1081_1920x1080-1080x607.jpg
«Οι Τόποι μας»: Πάτρα
Λέει η εφημερίδα: Φωτίζουν γνώριμες και αθέατες πτυχές της ζωής και της δημιουργικότητας στην πρωτεύουσα της Δυτικής Ελλάδας, καταγράφουν τις ευκαιρίες που ανοίγονται για ένα φωτεινό μέλλον. Από το Καρναβάλι, τη μουσική και την πλούσια θεατρική κίνηση της πόλης, στον Καραγκιόζη, τον Άγιο Ανδρέα και τη σπουδαία κληρονομιά της πατρινής τυπογραφίας. Κι από τη φοιτητική ζωντάνια που της δίνει παλμό, στις αναπτυξιακές προοπτικές και σε ένα δυναμικό οικοσύστημα καινοτομίας και έρευνας, το οποίο έχει να επιδείξει πολλές και εντυπωσιακές ιστορίες.
(Αμάν Πατρινιά, είσαι όλο τσαχπινιά)

«Ιερουσαλήμ – Η βιογραφία / Ά τόμος»
Λέει η εφημερίδα: Με την καθηλωτική αφήγηση του βραβευμένου Βρετανού ιστορικού και συγγραφέα, Σάιμον Σίμπαγκ Μοντεφιόρε, ο οποίος μας ξεναγεί στην ιστορία αυτής της τόσο ξεχωριστής πόλης -μιας πόλης οικουμενικής, που είναι πρωτεύουσα δύο λαών και βωμός τριών πίστεων- με το υπέροχο και γλαφυρά γραμμένο βιβλίο του. Στον πρώτο τόμο του βιβλίου, που κυκλοφορεί την επόμενη Κυριακή με την «Καθημερινή», καλύπτονται πέντε περίοδοι της ιστορίας της πόλης. Αυτές που αφορούν τον Ιουδαϊσμό, τον παγανισμό, τον χριστιανισμό, το ισλάμ και τις σταυροφορίες.
(Ιερουσαλήμ, στον Γολγοθά, με τους λαούς σου σταυρωμένους ανασταίνεσαι)

Κυριακάτικη Δημοκρατία
Πυθαγόρας ο Σάμιος
Λέει η εφημερίδα: Δύο μεγάλοι Έλληνες φιλόσοφοι. Οι βιογραφίες και οι άγνωστες πτυχές της ζωής των γιγάντων της φιλοσοφίας
(Η φιλοσοφία μου, όλα να τα ζήσω)
DΗMOKRATIA_180224-1068x623.webp
Εστία της Κυριακής
«Ανεμοδαρμένα ύψη» της Έμιλι Μπροντέ
Λέει η εφημερίδα: Τα αριστουργήματα της παγκόσμιας λογοτεχνίας, σε σκληρόδετες εκδόσεις. Μία συλλεκτική διαχρονική σειρά με αξεπέραστους συγγραφείς.
(Κι εσύ ‘σαι στα ψηλά…)

Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής
Η έκδοση ΔΙΗΓΗΜΑΤΑ #11
Λέει η εφημερίδα: Μια μοναδική ανθολογία. Τα καλύτερα αισθηματικά, αστυνομικά και ερωτικά διηγήματα, των πιο διάσημων συγγραφέων.
(Αφού επιμένεις θα σου πω μια ιστορία)

Οι Πραγματικοί Νονοί της Μαφίας
Λέει η εφημερίδα: Οι μεγάλες οικογένειες και οι θρυλικοί αρχινονοί. Από τη Σικελία, τη Νάπολη, την Καλαβρία, στη Νέα Υόρκη, το Σικάγο και τη Νέα Ορλεάνη. Οι μεγάλες μπίζνες και οι μεγάλες σφαγές. Τζόνι Τόριο, Αλ Καπόνε, Λάκι Λουτσιάνο, Γκαμπίνο, Λουκέζε, Τζενοβέζε, Μπονάνο, Κολόμπο. Η ομερτά και οι υπόγειες σχέσεις με την εξουσία.
(Α ρε μαφία, α ρε μαφία, τα `χω τα χάλια σου και σε φωτογραφία)
MAFIA_COVER_FINAL_page-0001.jpg.webp
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
Λέει η εφημερίδα: Λαχταριστά πιάτα που ζωντανεύουν τη μνήνη και τον ουρανίσκο. 34 μοναδικές συνταγές. Πίτες, κρέατα, μαγειρευτά. Αυθεντικά γλυκά με βούτυρο και σιρόπι.
(Δούζικο σεβντά και σις κεμπάπ)

Το περιοδικό ΤΥΠΟΣ TV
Η Ντάνη Γιαννακοπούλου στο εξώφυλλο δηλώνει: «Είμαι έτοιμη να δώσω όση περισσότερη αγάπη στο μωρό μου»
(Έλα μωράκι μου…)

Βήμα της Κυριακής
Το περιοδικό μόδας Harper’s Bazaar
Λέει η εφημερίδα: Η νέα εικόνα της ήσυχης πολυτέλειας. Δερμάτινα σύνολα με διαχρονική αξία. Οι ενζενί της μικρής οθόνης. Κλασικά ρολόγια με σύγχρονη αισθητική.
(Χρυσά βραχιόλια με φλουρια…)

ΑΡΚΑΣ: «Το σημειωματάριο του Χειμώνα»
Λέει η εφημερίδα: Θανασάκης, Ισοβίτης, Προφήτης, Χαμηλές Πτήσεις, Καστράτο, Ζαχαρίας, Ζευγάρια και Ναπολέων! Αυθόρμητο χιούμορ και απολαυστικές ατάκες σε ένα σπιράλ σημειωματάριο, 160 σελίδων που περιλαμβάνει: ετήσιο ημερολόγιο, παγκόσμιες ημέρες, εορτολόγιο, χρήσιμα τηλέφωνα.
(Ήρθε ο χειμώνας κι ο κοσμάκης τα ‘χει χάσει)
to-vima-kiriakis-prosfores.jpg
Το περιοδικό ΒΗΜΑgazino με τον Ντόναλντ Τραμπ στο εξώφυλλο
Λέει η εφημερίδα: Ο πρώην Potus παραμένει το ακλόνητο φαβορί για το χρίσμα στις εσωκομματικές διαδικασίες του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, ενόψει των Προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου, σαρώνει στις δημοσκοπήσεις και δηλώνει έτοιμος να επιστρέψει στο Οβάλ Γραφείο. Αν τελικά καταφέρει να ξεπεράσει τους νομικούς σκοπέλους.
(Πίσω ψευτόμαγκες!)
VimagazinoPhotoArticle.jpg
Απογευματινής της Κυριακής
«ΩΓΥΓΙΑ Ή ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ»
Λέει η εφημερίδα: Η πληρέστερη ελληνική και παγκόσμια μυθολογία όλων των εποχών, του σπουδαίου καθηγητή Αθανάσιου Σταγειρίτη, σε απόδοση στην νεοελληνική γλώσσα. Η μνημειώδης σειρά παρουσιάζει τη θρησκευτική ιστορία, τη μυθολογία και τα έθιμα των αρχαίων χρόνων, την ιστορία, τις κοσμογονίες και θεογονίες των αρχαίων λαών και την πλήρη Μυθολογία των θεών και των ηρώων, με ιστορική και αλληγορική εξήγηση. Μη χάσετε τον 2ο τόμο της σειράς.
(Κόσμε μου ‘γινες πληγή!)

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!