Οι προσφορές των εφημερίδων του Σαββατοκύριακου (11 & 12/11)

Σε «αλλόκοτους» καιρούς το περίπτερο του ogdoo.gr σχολιάζει τραγουδιστικά και απαράλλαχτα τα εξτρά του τύπου
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Παραπολιτικά (κυκλοφορεί το Σάββατο)
Ένα βιβλίο της σειράς «ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΑ ΠΛΕΚΤΑ ΜΕ ΒΕΛΟΝΕΣ»
Λέει η εφημερίδα: Το βιβλίο αποκαλύπτει όλα τα μυστικά της Claire Crompton, της συγγραφέα του μπεστ σέλερ The Knitter’s Bible, μαζί με δημιουργικές υποδείξεις και αναλυτικές, βήμα προς βήμα τεχνικές, οι οποίες δίνουν ακόμα και σε αρχάριους στο πλέξιμο την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους. Πιάστε λοιπόν τις βελόνες σας και ξεκινήστε το πλέξιμο: με τόσα υπέροχα σχέδια, πανέμορφα νήματα και εύκολες τεχνικές, θα δημιουργήσετε μια ολοκαίνουργια γκαρνταρόμπα από πλεκτά αξεσουάρ σε χρόνο μηδέν!
(Να γίνουν τα φιλάκια μας κλωστές και κουβαράκια)

«Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ» από τα επίσημα αρχεία του ΓΕΣ
Επιλέξτε έναν από τους παρακάτω τόμους της σειράς:
-ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΜΙΑΣ ΕΠΟΠΟΙΙΑΣ (ΑΠΡΙΛΙΟΣ 1941), ΜΕΡΟΣ Α’
-Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ 1941 – 1945 (ΕΛ ΑΛΑΜΕΙΝ, ΡΙΜΙΝΙ, ΑΙΓΑΙΟ)
- Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟΝ B’ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ
(Συντροφιά έχω τη λόγχη, τη γλυκιά μου ξιφολόγχη)

Η Εφημερίδα των Συντακτών (κυκλοφορεί το Σάββατο)
Το βιβλίο «Το μελάνι φωνάζει - Η 17η Νοέμβρη 1973 στην ποίηση /Β' τόμος»
Λέει η εφημερίδα: Τιμάμε την 50η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου προσφέροντας μέχρι και τις 2 Δεκεμβρίου έξι βιβλία μαρτυρίας και τεκμηρίωσης για τον Νοέμβρη του 1973, με κάθε έκδοση Σαββατοκύριακου. Το τρίτο βιβλίο της σειράς που κυκλοφορεί στις 4 Νοεμβρίου, είναι «Το μελάνι φωνάζει» (τόμος Β') του Ηλία Γκρή, δημοσιογράφου, ποιητή και συγγραφέα, που ως φοιτητής έζησε την εξέγερση από τα μέσα. Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη ανθολογία 77 ποιητών που εμπνεύστηκαν κι έγραψαν για την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Από τον Γιάννη Ρίτσο και τον Νικηφόρο Βρεττάκο μέχρι τον Τάσο Λειβαδίτη και την Τζένη Μαστοράκη.
(Να ‘ταν η θάλασσα μελάνι…)
1020x575_TO-MELANI_11-11_1.jpg.webp
Δημοκρατία του Σαββάτου
«Τα ντοκουμέντα του Πολυτεχνείου» του Μάνου Ν. Χατζηδάκη
Λέει η εφημερίδα: Ένα αποκαλυπτικό βιβλίο με επίσημες εκθέσεις, υπηρεσιακά έγγραφα, δικαστικά πορίσματα & μαρτυρίες πρωταγωνιστών για μία από τις πιο αμφιλεγόμενες πτυχές της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας. Τι πραγματικά συνέβη τον Δεκέμβριο του 73. Ποια ήταν τα αίτια; Υπήρξε εξέγερση και γιατί; Ποιοι την υποκίνησαν; Υπήρχαν νεκροί και πόσοι;
(Τι να ξεχάσω και πως ραγίζει ο λογισμός)
DHMOKRATIA_111123.webp
Εστία του Σαββάτου
Το Best seller των Sunday Times «Η ΕΥΡΩΠΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΕΙ / Μέρος Β’»
Λέει η εφημερίδα: Ένα συνταρακτικό βιβλίο του Douglas Murrey για τις απογοητευτικές αποτυχίες της πολυπολιτισμικότητας, την μετανάστευση, την έλλειψη ταυτότητας & το πλήγμα στην καρδιά του ευρωπαϊκού πολιτισμού!
(Μονοψήφιο φως, νευρικές ψυχές, ευρωπαϊκές παλιοκοινωνίες)
ESTIA_111123.jpg
Espresso Σαββατοκύριακο
«Κωνσταντίνος Β’ - Όσα είπε κι όσα δεν είπε!» του Μάνου Ν. Χατζηδάκη
Λέει η εφημερίδα: Το αποκαλυπτικό βιβλίο με όλη την αλήθεια για τον τελευταίο βασιλιά της Ελλάδος. Οι συγκλονιστικές λεπτομέρειες της Ιστορίας.
(Και πιες και πες γίνανε ανατροπές…)
Espresso_111123.webp
Real News
«Το σπίτι του Ιανού» της Έλι Γκρίφιθς
Λέει η εφημερίδα: Η εκπληκτική ιστορία μυστηρίου, της βραβευμένης Βρετανίδας συγγραφέως.»
(Όταν ήτανε μικρό το σπίτι…)

Food & Travel
Λέει η εφημερίδα: Μαθαίνουμε τα πάντα για την πάπρικα, ταξιδεύουμε στην Μπαρτσελόνα και δοκιμάζουμε βιετναμέζικες συνταγές.
(Συνταγές… για λάθη!)

Ειδική έκδοση Drive Tech
Λέει η εφημερίδα: H σύγχρονη τεχνολογία ροκανίζει το ρόλο του οδηγού.
(Μέρα νύχτα στο τιμόνι, τη ζωή μου κυβερνώ)

Πρώτο Θέμα
Το μυθιστόρημα της Fiona Harper «Ελπίδες και Όνειρα»
Λέει η εφημερίδα: Δύο γυναίκες διεκδικούν τον ίδιο άντρα -αλλά μόνο η μία γνωρίζει αυτό τον υπόγειο, λυσσαλέο ανταγωνισμό. Κι αυτό είναι ένα μυστικό με αφόρητο βάρος και καυτό σαν λάβα, που παρασύρει τρία ερωτευμένα πλάσματα σε ένα απρόβλεπτο παιχνίδι με την ίδια τους τη μοίρα.
(Ελπίδες και όνειρα στου ήλιου το φως…)

To lifestyle περιοδικό GALA
Λέει η εφημερίδα: Ένας εμβληματικός τίτλος με διεθνή ακτινοβολία, που ήδη κυκλοφορεί σε πέντε χώρες του κόσμου. Παράγει περιεχόμενο υψηλής ποιότητας, συνεργάζεται με διεθνείς φωτογράφους και καταξιωμένους δημοσιογράφους ενώ δημιουργεί παγκόσμιες αποκλειστικότητες με ρεκόρ αναδημοσιεύσεων στα social media.
(Κι αν χρυσά παλάτια τάζεις, είναι ψεύτικα)

Toν οδηγό μαγειρικής του Άκη Πετρετζίκη / 43ο τεύχος: Τα πάντα για το χοιρινό
Λέει η εφημερίδα: Πιάτα καθημερινά, αλλά και γιορτινά. Σνακ και ολοκληρωμένα γεύματα για όλη την οικογένεια. Μερακλίδικα μεζεδάκια για τα παρεΐστικα χειμωνιάτικα βράδια και τα κυριακάτικα μεσημέρια. Μαζί με τις συνταγές αυτές μοιραζόμαστε μαζί σας μυστικά και ιδέες μαγειρικής και σερβιρίσματος οι οποίες θα σας βγάλουν ασπροπρόσωπους τόσο μέσα στις γιορτές όσο και τις υπόλοιπες μέρες του χρόνου. Γιατί, όπως κάθε πρώτη ύλη, έτσι και αυτή έχει τα μυστικά της.
(Μάγειρας Τσελεμεντές θα γίνω!)

Καθημερινή της Κυριακής
«Γαστρονόμος» Νοεμβρίου: Τα 100 καλύτερα μαγαζιά της Αθήνας
Λέει η εφημερίδα: Τι τρώμε για πρωινό; Πού θα βρούμε την καλύτερη τυρόπιτα; Αξίζει να ταξιδέψουμε μέχρι τη Νέα Ιωνία μόνο και μόνο για να δοκιμάσουμε ένα πεϊνιρλί; Ποια ταβέρνα έχει τους καλύτερους λαχανοντολμάδες; Σε ποια κυριλέ εστιατόρια μάς αρέσει να βγαίνουμε και πού θα δίναμε τα δικά μας αστέρια; Ποια είναι τα μπαρ-καταφύγιά μας; Και πού θα βρούμε να φάμε τις μικρές ώρες;
(Όπου γουστάρεις κι αγαπάς μόνο μ’ εμένανε θα πας)

Η έκδοση «Οδηγός Ασφάλισης»
Λέει η εφημερίδα: Υπουργοί, εκπρόσωποι των θεσμικών φορέων και της αγοράς και ειδικοί αναλυτές κάνουν εκτιμήσεις για το σήμερα, προειδοποιούν για τις καταστροφικές συνέπειες της υποασφάλισης των Ελλήνων και καταθέτουν προτάσεις για την αλλαγή του τοπίου.
(Όλη μου την ασφάλεια έχασα για ένα χάδι)
INSURANCE_2023_1920Χ1080.jpg
Η έκδοση «Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη 2023»
Λέει η εφημερίδα: Είναι μονόδρομος για τις επιχειρήσεις η υιοθέτηση στρατηγικών ESG, δηλαδή για το Περιβάλλον, την Κοινωνία και την Εταιρική Διακυβέρνηση; Η απάντηση είναι καταφατική, εάν ληφθούν υπόψη τα πολυάριθμα πλεονεκτήματα που σχετίζονται με την ενδυνάμωση όχι μόνο της αξιακής βάσης των επιχειρήσεων, αλλά και των οικονομικών αποτελεσμάτων τους.
(Αναλαμβάνω τις ευθύνες μου σαν άντρας)
EKE_2023_1920X1080.jpg
Το περιοδικό «Κ»: TO (ΠΟΛΥ) NEO KATOIKEIN
Λέει η εφημερίδα: Μπορεί η τεχνητή νοημοσύνη να σχεδιάσει μια πολυκατοικία; Ναι, υπάρχει μια κοντά στην πλατεία του Χαλανδρίου και οι αρχιτέκτονες που βρίσκονται πίσω από αυτό το εγχείρημα μας μίλησαν για το πώς μπορεί να αξιοποιηθεί το «μυαλό» της ΑΙ σ’ αυτή τη νέα σχεδιαστική διαδικασία.
(Ένα κομπιούτερ μες στα χέρια σου κρατάς και κατευθύνεις τη ζωή μου από μίλια)
K1067_1920x1080-1080x607.jpg
Κυριακάτικη Δημοκρατία
«Ελληνική υποτέλεια και κλεπτοκρατία: 1830-1995» του Ηρακλή Ν. Πετμεζά
Λέει η εφημερίδα: Ένα μοναδικό βιβλίο που παρουσιάζει όλα τα οικονομικά σκάνδαλα των ελληνικών κυβερνήσεων από το 1830 μέχρι το 1995. Με αποκαλύψεις και ντοκουμέντα, για τον έλεγχο όλων σχεδόν των κυβερνήσεων, από ξένα συμφέροντα.
(Ιστορία μου, αμαρτία μου…)

Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής
Το περιοδικό ΔΙΑΒΗΤΗΣ
Λέει η εφημερίδα: Η ασπίδα για τον δύσκολο χειμώνα. Λοιμώξεις και σάκχαρο. Πότε παίρνουμε αντιβίωση. Η σωστή διατροφή.
(Θέλω την ελπίδα σαν ασπίδα να κρατάω)

Το βιβλίο ΣΩΡΤΣΙΛ-ΡΟΥΣΒΕΛΤ
Λέει η εφημερίδα: Το δίδυμο της νίκης. Το «μαύρο πρόβατο» της ήττας, που έγινε ο «πατέρας» της νίκης & Ο καθηλωμένος στο καροτσάκι του «ανέστησε» της ΗΠΑ και κέρδισε έναν μεγάλο πόλεμο
(Ενώ μου 'κανες το φίλο είσαι ο πιο κακός εχθρός)
ET_Churchill_Cover_Final_-766x1024.png
Το περιοδικό ΤΥΠΟΣ TV
Η Ελισάβετ Κωνσταντινίδου στο εξώφυλλο δηλώνει: Οι «Φόνοι στο Καμπαναριό» γυρίζονται με σεβασμό
(Ξεχνάς τη λέξη που τη λένε σεβασμός)

Το περιοδικό ARTE a MANO
Λέει η εφημερίδα: Απογειώστε το χειμώνα με μοναδικά κομμάτια. Αποκλειστικά σχέδια για τσάντες και πλεκτά από τα χεράκια σας. Ιδέες, σχέδια, προτάσεις με γνήσιο ιταλικό design.
(Θα κεντήσει απόψε η βραδιά, όρκους, χάδια και κρυφά φιλιά, διπλοβελονιά)

Βήμα της Κυριακής
Το βιβλίο «Πολυτεχνείο 1973 – Η φοιτητική εξέγερση»
Λέει η εφημερίδα: Είναι η πρώτη συλλογική έκδοση της νέας σειράς «Βήμα στην Ιστορία». Οι άγνωστες πτυχές της φοιτητικής εξέγερσης, το δραματικό τριήμερο και όσα αποκαλύπτουν οι πρωταγωνιστές. Με την υπογραφή κορυφαίων ακαδημαϊκών, συγγραφέων και δημοσιογράφων και την επιστημονική επιμέλεια τριών διακεκριμένων επιστημόνων και ακαδημαϊκών, Β. Παναγιωτόπουλου, Γιάννη Βούλγαρη και Σωτήρη Ριζά.
(Τι να ξεχάσω και πως σαν κρύσταλλο σπάει ο καιρός)
thumbnail_COVER.POLYTEXNEIO.12.11.jpg
To μηνιαίο ταξιδιωτικό περιοδικό «Διακοπές»
Λέει η εφημερίδα: Ανακαλύπτουμε 20 από τα πιο όμορφα χωριά της ορεινής Ελλάδας, μέσα από τα μάτια των εξερευνητών μας. Ζούμε, μαζί με 6 ειδικούς, συναρπαστικές υπαίθριες δραστηριότητες στη μαγική ελληνική φύση. Σας προτείνουμε ξεχωριστά City Breaks 48ωρών σε Κωνσταντινούπολη, Μπολόνια και Μπρατισλάβα, μέχρι €290! Γνωρίζουμε το γαστρονομικό Πήλιο, τη φθινοπωρινή Σύρο. Σκαρφαλώνουμε στην Κάλυμνο με τον συγγραφέα των επιτυχιών Τζο Νέσμπο. Και μένουμε σε 5 οινοποιεία προορισμούς για μία ολιστική εμπειρία!
(Μού ‘ταξες ταξίδι να με πας)
COVER.DIAKOPES.12.11.jpg
Το περιοδικό ΒΗΜΑgazino
Λέει η εφημερίδα: Ο διάσημος χορευτής Ζουλιάν Φεβρό μιλάει για το εμβληματικό έργο "BALLET FOR LIFE" που θα παρουσιαστεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
(Μήπως ήσουν στα Μπολσόι…)
VimagazinoPhotoArticle.jpg
Εστία της Κυριακής
Το βιβλίο «Ελένη Παπαδάκη – Τραγωδία & μύθος!»
Λέει η εφημερίδα: Το αδικοχαμένο θύμα των Δεκεμβριανών. Η ιστορική διαδρομή της μεγάλης ηθοποιού, από τον θρίαμβο, στην εκτέλεση.
(Κρίμα κι άδικο…)
ESTIA_121123.jpg
Απογευματινή της Κυριακής
Δύο σημειωματάρια με σκίτσα του Στάθη, για να επιλέξετε.
Λέει η εφημερίδα: Για τις σημειώσεις και τις σκέψεις σας… Διότι όλα έχουν μια εύθυμη πλευρά... ίσως και την πιο ουσιαστική.
(Χαμογέλασε λιγάκι…)

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!