Ο συνθέτης Δημήτρης Παπαδημητρίου στο Δεύτερο Πρόγραμμα

Καλεσμένος στην εκπομπή του Κώστα Φασουλά στο Δεύτερο Πρόγραμμα, το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου, από τις 14:00 ώς τις 15:00.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Μ’ αρέσει ο Κώστας Φασουλάς και στα στιχουργικά του και στα ραδιοφωνικά του. Και σαν άνθρωπος, απ' το λίγο που τον γνωρίζω, έχει ομορφιά. 

Με τον Παπαδημητρίου έχουν συνυπάρξει και δημιουργικά, γι’ αυτό η «συνάντησή» τους αναμένεται με ενδιαφέρον.

Όπως αναφέρει το ενημερωτικό δελτίο:

Συνθέτης με κομβική θέση στο ελληνικό μουσικό τοπίο, δημιουργός που επανέφερε το κύρος της μελοποιημένης ποίησης στη νεότερη δισκογραφία, ο Δημήτρης Παπαδημητρίου καταθέτει στο Δεύτερο Πρόγραμμα άγνωστες ιστορίες που συνοδεύουν τα τραγούδια του, μοιράζεται μαζί μας σκέψεις και θέσεις για το μουσικό πολιτισμό μας και διαβάζει, για πρώτη φορά, αποσπάσματα από αγαπημένα του λογοτεχνικά έργα.

Ο Δημήτρης Παπαδημητρίου, έχει τιμηθεί με έξι βραβεία μουσικής στο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου και με κρατικά βραβεία μουσικής του Υπουργείου Πολιτισμού. Από το 1995 επιλέχτηκε από το Tanglewood Music Center της Συμφωνικής της Βοστώνης, να συμμετέχει ως συνθέτης στις εκδηλώσεις και τα μαθήματα (TMC Fellow in Compositions).

Έργα του έχουν παιχτεί σε όλη την Ελλάδα και όλα τα μεγάλα θέατρα και μουσικές σκηνές στην Αθήνα, στο Ηρώδειο, στο επίσημο πρόγραμμα του Musikverein της Βιέννης (Φεστιβάλ της Άνοιξης), τη Ρώμη, τη Νέα Υόρκη και στο Ozawa Hall του Tanglewood.

Info
Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2020, ώρα 14:00-15:00
Εκπομπή: «Έλληνες δημιουργοί»
Δημήτρης Παπαδημητρίου
Δεύτερο Πρόγραμμα 103,7

Live Streaming: webradio.ert.gr/deftero

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!