Μουσικό Κουτί: Οι καλεσμένοι της Τετάρτης 8 Ιουνίου

(VIDEO) Ποιους φιλοξενούν ο Νίκος Πορτοκάλογλου και η Ρένα Μόρφη
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Η Κρήτη συναντά τον Πόντο στο Μουσικό Κουτί την Τετάρτη 8 Ιουνίου στις 22:00. Ο Νίκος Πορτοκάλογλου και η Ρένα Μόρφη υποδέχονται τον σπουδαίο λυράρη και ερμηνευτή Βασίλη Σκουλά και τον συνθέτη, σολίστα και ερμηνευτή Χρήστο Παπαδόπουλο. Μαζί τους έρχεται και η Βίκυ Καρατζόγλου σε ένα ρεπερτόριο διαφορετικό από αυτό που μας έχει συνηθίσει.

Όπως αναφέρει το ενημερωτικό δελτίο:

Τρεις διαφορετικές γενιές συναντιούνται στην εκπομπή και δημιουργούνται απρόσμενα μουσικά …μπλεξίματα όταν τα ριζίτικα «μπερδεύοντα» αρμονικά με αγαπημένα παλιά και νέα λαϊκά!

Ο Βασίλης Σκουλάς καθηλώνει με την μοναδική του ερμηνεία στο ΗΛΙΟΣ ΘΕΟΣ, τον ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟ και το ΨΗΛΟ ΒΟΥΝΟ! Ο Χρήστος Παπαδόπουλος μας θυμίζει τις μεγάλες του επιτυχίες ΜΟΥ ΛΕΝΕ ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΑΙΩ και ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ ενώ η Βίκυ Καρατζόγλου μας εκπλήσσει με το ΜΗ ΜΟΥ ΧΤΥΠΑΣ ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ και το ΕΝΑΣ ΕΡΩΤΑ ΦΤΗΝΟΣ!

Ιδιαίτερα συγκινητική είναι η στιγμή που ο Βασίλης Σκουλάς και ο Χρήστος Παπαδόπουλους ενώνουν τις φωνές τους στο τραγούδι ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ σε στίχους του Κώστα Μπαλαχούτη που είναι αφιερωμένο στη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.

«Τη χρονιά που έγραψα το ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ έχασα τη γιαγιά μου την Μυροφόρα, 101 χρονών. Εκείνο το βράδυ δεν είχα ύπνο και έγραψα 6 ποντιακές μελωδίες να την συνοδεύσουν στον δρόμο για το άγνωστο Ήταν από τις τελευταίες της γενιάς του ξεριζωμού στα χωριά της Δυτικής Μακεδονίας» λέει ο Χρήστος Παπαδόπουλος αναφερόμενος στην Ποντιακή του καταγωγή και στο τραγούδι που τον ένωσε μουσικά με τον Βασίλη Σκουλά.

«Είναι πολύ συγκινητικό για μένα να μου λένε οι ίδιοι οι πιλότοι ότι πριν μπουν στο αεροπλάνο να πετάξουν θα ακούσουν το ΗΛΙΟΣ ΘΕΟΣ! ….Γαλουχήθηκα στο καφενείο του πατέρα μου με ανθρώπους της εποχής εκείνης. Ανθρώπους που έχουν ιδανικά, ευγένεια και κοινωνικότητα και αυτά με ακολουθούν σ’ όλη τη μετέπειτα πορεία μου… Η λύρα ήταν για μένα ένα παιδικό παιχνίδι και ένα μεράκι παράλληλα, άφηνα την τσάντα του σχολείου και αμέσως έπιανα τη λύρα» λέει στη συνέντευξη ο ζωντανός θρύλος της κρητικής μουσικής Βασίλης Σκουλάς που παραμένει ενεργός και δημιουργικός πάνω από 60 χρόνια. Ο αγαπημένος λυράρης αν και έχει καταφέρει να ταξιδέψει την κρητική μουσική σε όλο τον κόσμο παραμένει πάντα πιστός κάτοικος της ιδιαίτερης πατρίδας του.

«Ο πρώτος δίσκος ήταν χίλια αντίτυπα για να μοιράσουμε σε φίλους και ξαφνικά όλοι οι ραδιοσταθμοί άρχιζαν να παίζουν τα κομμάτια με αποτέλεσμα να ο δίσκος να πουλήσει 350.000 αντίτυπα» θυμάται ο Χρήστος Παπαδόπουλος αναφερόμενος στην δεκαετία του ΄80 και στο ξεκίνημά του με τα ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΤΡΑ με τα οποία δημιούργησε μεγάλες επιτυχίες. Ο αγαπημένος συνθέτης και σολίστας στο μπουζούκι, την κιθάρα και πολλά άλλα όργανα μετά την διάλυση του συγκροτήματος συνέχισε την πορεία του γράφοντας τραγούδια που αγαπήθηκαν για πολλούς σπουδαίους ερμηνευτές.

Η Βίκυ Καρατζόγλου παρουσιάζει στο Μουσικό Κουτί το ΕΝΑ ΚΑΤΙ το νέο της τραγούδι και μιλάει για την δισκογραφική δουλειά που ετοιμάζει: «Είναι ένα cd που για μένα ουσιαστικά είναι ο καθρέφτης μου. Μέσα από τα τραγούδια του περιγράφεται η διαδρομή μου μέχρι σήμερα».

Μια ακόμη μουσική ανατροπή γίνεται όταν ξεκινά το Juke box με την μπάντα του Μουσικού Κουτιού να διασκευάζει τα αγαπημένα τραγούδια των καλεσμένων!

Σκηνοθεσία: Περικλής Βούρθης
Αρχισυνταξία: Θεοδώρα Κωνσταντοπούλου
Παραγωγός: Στέλιος Κοτιώνης
Διεύθυνση φωτογραφίας: Βασίλης Μουρίκης
Σκηνογράφος: Ράνια Γερόγιαννη
Μουσική διεύθυνση: Γιάννης Δίσκος
Καλλιτεχνικοί σύμβουλοι: Θωμαϊδα Πλατυπόδη – Γιώργος Αναστασίου
Υπεύθυνος ρεπερτορίου: Νίκος Μακράκης
Photo Credits : Μανώλης Μανούσης/ΜΑΕΜ
Εκτέλεση παραγωγής: Foss Productions

Παρουσίαση: Νίκος Πορτοκάλογλου, Ρένα Μόρφη
μαζί τους οι μουσικοί:
Πνευστά – Πλήκτρα / Γιάννης Δίσκος
Βιολί – φωνητικά / Δημήτρης Καζάνης
Κιθάρες – φωνητικά / Λάμπης Κουντουρόγιαννης
Drums / Θανάσης Τσακιράκης
Μπάσο – Μαντολίνο – φωνητικά / Βύρων Τσουράπης
Πιάνο – Πλήκτρα / Στέλιος Φραγκούς

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!