Μουσικό Κουτί: Οι καλεσμένοι της Τετάρτης 15 Ιουνίου

(VIDEO) Μια μουσική συνάντηση που συνδυάζει το ρεμπέτικο και το λαϊκό με το χιπ χοπ και την σύγχρονη τραγουδοποιία.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Ο Νίκος Πορτοκάλογλου και η Ρένα Μόρφη υποδέχονται τον Ηλία Παπανικολό ή αλλιώς τον γνωστό ράπερ ΕΙΣΒΟΛΕΑ και την Ιουλία Καραπατάκη. Special guests της βραδιάς είναι το συγκρότημα Χατζηφραγκέτα.

Ο ΕΙΣΒΟΛΕΑΣ ή Λιάκος ή Ηλίας Παπανικολός είναι ένας από τους εκπροσώπους της χιπ χοπ σκηνής που είναι ενεργός, ανήσυχος και δημιουργικός από τα τέλη της δεκαετίας του ‘90 μέχρι σήμερα. Ξεκίνησε σαν σκληρός ράπερ αλλά πειραματίστηκε και εξελίχθηκε προσθέτοντας λαϊκά ηχοχρώματα στην μουσική του, κάτι που ήταν μια καινοτομία για την σκηνή αυτή. To 2019 στο album "Λιάκος vs Εισβολέας" πάντρεψε την ραπ με ελληνικές και άλλες μεσογειακές μελωδίες, δίνοντας νέα πνοή στην καριέρα του και επεκτείνοντας τον κύκλο απήχησής του σε ακόμη μεγαλύτερα ακροατήρια.

Στη συνέντευξη του ο γνωστός ράπερ μίλησε και για το πώς κατάφερε να …νικήσει τη ΔΕΠΥ. « Στο δημοτικό ήταν δυο δάσκαλοι που χρησιμοποιούσαν βία και ύστερα από αυτό εγώ δεν ήθελα και πολύ έδιωξα τελείως από πάνω μου το σχολείο και προτιμούσα να δουλεύω. Το ΔΕΠΥ για την κοινωνία είναι ένα λάθος αλλά από το λάθος μπορεί να προκύψει μια φοβερή ιστορία. Έτσι και εγώ από μικρός έπαιζα με την φαντασία μου, έμπλεκα ιστορίες, ανθρώπους και δράκους, σκεφτόμουν αφηρημένες έννοιες και έτσι έφτιαχνα ένα λεξικό- χάρτη και έπαιζα τυχαία με τις λέξεις και σκεφτόμουν ότι έτσι γράφουν τραγούδια οι έντεχνοι»!

Η Ιουλία Καραπατάκη είναι μια από τις πιο εκφραστικές και δυναμικές λαϊκές φωνές της νεότερης γενιάς που έρχεται στο Μουσικό Κουτί δεύτερη φορά για να τραγουδήσει ένα διαφορετικό, πιο δικό της ρεπερτόριο. Η ερμηνεύτρια ενώνει τη φωνή της με τον Ηλία Παπανικολό στο ΦΥΣΑ ΣΙΩΠΗΛΑ και «παντρεύουν» το hip –hop με το λαϊκό και το ρεμπέτικο!

Οι special guests της βραδιάς είναι το ντουέτο Χατζηφραγκέτα ενόψει και της καλοκαιρινής περιοδείας του με τον Ηλία Παπανικολό!

Στο juke box της εκπομπής, όπως πάντα, γεννιούνται μοναδικές διασκευές.

Σκηνοθεσία: Περικλής Βούρθης
Αρχισυνταξία: Θεοδώρα Κωνσταντοπούλου
Παραγωγός: Στέλιος Κοτιώνης
Διεύθυνση φωτογραφίας: Βασίλης Μουρίκης
Σκηνογράφος: Ράνια Γερόγιαννη
Μουσική διεύθυνση: Γιάννης Δίσκος
Καλλιτεχνικοί σύμβουλοι: Θωμαϊδα Πλατυπόδη – Γιώργος Αναστασίου
Υπεύθυνος ρεπερτορίου: Νίκος Μακράκης
Photo Credits : Μανώλης Μανούσης/ΜΑΕΜ
Εκτέλεση παραγωγής: Foss Productions

Παρουσίαση: Νίκος Πορτοκάλογλου, Ρένα Μόρφη
μαζί τους οι μουσικοί:
Πνευστά – Πλήκτρα / Γιάννης Δίσκος
Βιολί – φωνητικά / Δημήτρης Καζάνης
Κιθάρες – φωνητικά / Λάμπης Κουντουρόγιαννης
Drums / Θανάσης Τσακιράκης
Μπάσο – Μαντολίνο – φωνητικά / Βύρων Τσουράπης
Πιάνο – Πλήκτρα / Στέλιος Φραγκούς

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!