Μουσικό Κουτί: Μια σπουδαία & παγκοσμίως γνωστή ερμηνεύτρια

(VIDEO & PHOTO) Κυριακή 11 Φλεβάρη στις 10 το βράδυ στην ΕΡΤ1
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Το Μουσικό Κουτί υποδέχεται την Yasmin Levy, την αισθαντική ερμηνεύτρια που μας ταξιδεύει με τα τραγούδια της σε όλη τη Μεσόγειο και διατηρεί ιδιαίτερη σχέση με το ελληνικό κοινό μαζί με δυο εξαιρετικούς μουσικούς και ερμηνευτές, τον Κωνσταντίνο και Ματθαίο Τσαχουρίδη που εκπροσωπούν εδώ και χρόνια με τον καλύτερο τρόπο την ποντιακή μουσική μας παράδοση.

Καλεσμένος στην εκπομπή και ο επίσης διεθνούς φήμης και καταξιωμένος ντράμερ Κώστας Αναστασιάδης.

O Nίκος Πορτοκάλογλου και η Ρένα Μόρφη ενώνουν μια σπουδαία και παγκοσμίως γνωστή ερμηνεύτρια από την Ιερουσαλήμ με δύο ταλαντούχους μουσικούς από την Βέροια!
Mousiko_Kouti_s04_ep06_Yasmin_Levi_afoi_Tsaxouridi_Photo_credits_Manousis_Maem_1021x576.jpg
Η εκπομπή γίνεται ένα σταυροδρόμι μουσικών παραδόσεων που αγκαλιάζει ολόκληρη την Μεσόγειο, από την Ισπανία και την Ελλάδα μέχρι την Μέση Ανατολή και τον Πόντο.

Με το ξεχωριστό στυλ και συναίσθημα στη φωνή της η Yasmin Levy έχει κερδίσει παγκόσμια αναγνώριση. Η μουσική της ταυτότητα στηρίζεται στην σεφαραδίτικη παράδοση, δηλαδή στην μουσική των Εβραίων της Ισπανίας αλλά και στις δικές της πρωτότυπες συνθέσεις. Έκανε το ντεμπούτο της με το άλμπουμ, Romance & Yasmin, το 2000 και κέρδισε υποψηφιότητα ως η καλύτερη νέα καλλιτέχνις για το BBC Radio 3, στην κατηγορία world music.

Ο Κωσταντίνος Τσαχουρίδης γεννήθηκε στη Βέροια και από την ηλικία των 7 ετών ξεκίνησε να τραγουδάει. Η φωνή του παραμένει το «όργανο» με το οποίο εκφράζει την αγάπη και τον σεβασμό του σε αυτό που υπηρετεί. Η αφοσίωσή του στη μουσική δεν άργησε να αναγνωριστεί.

Ο Ματθαίος Τσαχουρίδης γεννήθηκε στη Βέροια και σε ηλικία 9 ετών, ξεκίνησε να παίζει ποντιακή λύρα, την οποία διδάχτηκε από τον παππού, γνωστό λυράρη της περιοχής. Από τότε μέχρι και σήμερα, η ποντιακή λύρα είναι το μουσικό όργανο με το οποίο ο Ματθαίος εκφράζεται με βαθιά αφοσίωση, αγάπη και σεβασμό.

Ιδέα, Kαλλιτεχνική Επιμέλεια: Νίκος Πορτοκάλογλου
Παρουσίαση: Νίκος Πορτοκάλογλου, Ρένα Μόρφη
Σκηνοθεσία: Περικλής Βούρθης
Αρχισυνταξία: Θεοδώρα Κωνσταντοπούλου
Παραγωγός: Στέλιος Κοτιώνης
Διεύθυνση φωτογραφίας: Βασίλης Μουρίκης
Σκηνογράφος: Ράνια Γερόγιαννη
Μουσική διεύθυνση: Γιάννης Δίσκος
Καλλιτεχνικοί σύμβουλοι: Θωμαϊδα Πλατυπόδη – Γιώργος Αναστασίου
Υπεύθυνος ρεπερτορίου: Νίκος Μακράκης
Photo Credits : Μανώλης Μανούσης/ΜΑΕΜ

Εκτέλεση παραγωγής: Foss Productions
μαζί τους οι μουσικοί:
Πνευστά – Πλήκτρα / Γιάννης Δίσκος Βιολί – φωνητικά / Δημήτρης Καζάνης Κιθάρες – φωνητικά / Λάμπης Κουντουρόγιαννης Drums / Θανάσης Τσακιράκης Μπάσο – Μαντολίνο – φωνητικά / Βύρων Τσουράπης Πιάνο – Πλήκτρα / Στέλιος Φραγκούς

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!