Μουσικό Κουτί: Η εκπομπή της Τετάρτης 15 Φεβρουαρίου

(VIDEO) Αφιέρωμα σε ένα ζωντανό θρύλο
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Τον μοναδικό συνθέτη, μουσικό και ερμηνευτή Κώστα Χατζή υποδέχονται ο Νίκος Πορτοκάλογλου και η Ρένα Μόρφη την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου στις 22:00 στην ΕΡΤ1.

Στο Μουσικό Κουτί έρχονται επίσης η ξεχωριστή ερμηνεύτρια Λία Βίσση και η ταλαντούχα Δανιέλα Χατζή, κόρη του Κώστα Χατζή.

«Χρόνια μονάχος τραγουδάω αυτά που βλέπω και πονάω…» Οι μελωδίες του Κώστα Χατζή, ο λόγος του, ο δυνατός τσιγγάνικος παλμός της κιθάρας του και αυτή η γλυκιά βραχνάδα της φωνής του έχουν χαραχτεί στο συλλογικό μας ασυνείδητο. Σε συνεργασία με τη στιχουργό Σώτια Τσώτου δημιούργησε ένα εντελώς δικό του μουσικό ιδίωμα, ένα δικό του ήχο!

«Στο χώρο του τραγουδιού μπήκα σαν προπαγανδιστής –με την καλή έννοια – με σκοπό να μιλάω για τα ανθρώπινα δικαιώματα και καθήκοντα και για να καταγγέλλω την πολιτεία με σεβασμό και αυτό έγινε γιατί όταν πήγα σχολείο ένιωσα ότι ανήκω στους περιθωριακούς …»
Έγραψε ιστορία η συνεργασία του με την μοναδική Μαρινέλλα με την οποία ηχογράφησε πολλές μεγάλες επιτυχίες «Τα τραγούδια που της έδωσα τα είχα προηγουμένως πει εγώ αλλά σκέφτηκα ότι εάν τα έλεγε η Μαρινέλλα, που ήταν στον λαϊκό χώρο, θα φτάνανε πιο μακριά» λέει στη συνέντευξή του ο αγαπημένος μουσικοσυνθέτης και διηγείται την μεγάλη περιπέτεια της διαδρομής του που ξεκινάει από την Λιβαδειά, περνάει από τις μπουάτ της δεκαετίας του ‘60 και του ‘70 και φτάνει μέχρι σήμερα που συνεχίζει να είναι ενεργός καθώς τους τελευταίους μήνες συνταξιδεύει μουσικά με την Λία Βίσση και την Δανιέλα Χατζή με την παράσταση «ΣΥΝΟΡΑ Η ΑΓΑΠΗ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ».

«Όταν ήμουν μικρή στην Κύπρο άκουγα από το ραδιόφωνο τον "ΣΤΡΑΤΗ" και έκλαιγα..» θυμάται η Λία Βίσση, καθηγήτρια πιάνου και φωνητικής σήμερα που γεννήθηκε στην Λάρνακα, μεγάλωσε σε ένα σπίτι με…πολλή μουσική και έχει αμέτρητες συνεργασίες με σπουδαίους δημιουργούς όλα αυτά τα χρόνια.

«Πολύ μικρή όταν άκουγα το τραγούδι "ΑΠ΄ΤΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ" που λέει σε ένα σημείο –αγαπημένη μου μην κλαις– νόμιζα ότι το έλεγε για μένα, αυτό πίστευα» λέει η νεαρή ερμηνεύτρια Δανιέλα Χατζή, που κάνει τα πρώτα της βήματα δίπλα στον πατέρα της!

Ιδέα, Kαλλιτεχνική Επιμέλεια: Νίκος Πορτοκάλογλου
Παρουσίαση: Νίκος Πορτοκάλογλου, Ρένα Μόρφη
Σκηνοθεσία: Περικλής Βούρθης
Αρχισυνταξία: Θεοδώρα Κωνσταντοπούλου
Παραγωγός: Στέλιος Κοτιώνης
Διεύθυνση φωτογραφίας: Βασίλης Μουρίκης
Σκηνογράφος: Ράνια Γερόγιαννη
Μουσική διεύθυνση: Γιάννης Δίσκος
Καλλιτεχνικοί σύμβουλοι: Θωμαϊδα Πλατυπόδη – Γιώργος Αναστασίου
Υπεύθυνος ρεπερτορίου: Νίκος Μακράκης
Photo Credits : Μανώλης Μανούσης/ΜΑΕΜ
Εκτέλεση παραγωγής: Foss Productions μαζί τους οι μουσικοί:
Πνευστά – Πλήκτρα / Γιάννης Δίσκος
Βιολί – φωνητικά / Δημήτρης Καζάνης
Κιθάρες – φωνητικά / Λάμπης Κουντουρόγιαννης
Drums / Θανάσης Τσακιράκης
Μπάσο – Μαντολίνο – φωνητικά / Βύρων Τσουράπης
Πιάνο – Πλήκτρα / Στέλιος Φραγκούς

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!