Μουσικό Κουτί: Η εκπομπή της Κυριακής 21 Ιανουαρίου

(VIDEO & PHOTO) Στις 9 το βράδυ στην ΕΡΤ1
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
18/01/2024
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ενα από τα πιο πολυσυζητημένα συγκροτήματα των τελευταίων ετών με κομμάτια που έχουν γίνει παγκόσμιες επιτυχίες έρχεται στο Μουσικό Κουτί την Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2024.

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου και η Ρένα Μόρφη υποδέχονται τον δημιουργό της ηλεκτρονικής μπάντας Kadebostany, Guillaume de Kadebostany, την εκρηκτική τραγουδίστρια του συγκροτήματος Poseidona και την Ελληνίδα τραγουδοποιό και ερμηνεύτρια Vassilina.

Ελληνικά και ξένα τραγούδια «παντρεύονται» και η βραδιά εξελίσσεται σε ένα τηλεοπτικό πάρτι.

Οι Kadebostany αγαπούν την χώρα μας και τα τελευταία χρόνια χάρη στη συνεργασία τους με την avant-pop τραγουδίστρια Vassilina μοιράζονται όλο και πιο συχνά τις μουσικές τους με το ελληνικό κοινό.
Mousiko_Kouti_ep3_2024_Guillaume_de_Kadebostany_Vassilina_Poseidona_Photo_Maem_1021x576.jpg
Το 2008 γεννήθηκε στο μυαλό του dj, παραγωγού και συνθέτη, Guillaume de Kadebostany μια Δημοκρατία με μέλη της μερικούς εξαιρετικούς μουσικούς, από διάφορα σημεία της Ευρώπης. Η δημιουργία της ουτοπικής αυτής χώρας αποσκοπούσε στη διάδοση του pop οράματος του εμπνευστή της και είχε βασικά συνθετικά τη μίξη electronica με Balkan στοιχεία και pop φωνητικά, visual εφέ και αρκετή δόση τρέλας!

Σήμερα, οι Kadebostany αποτελούν υπερδύναμη στο pop μουσικό στερέωμα καθώς μετρούν πάνω από 1 δισ. streams στο YouTube, περισσότερες από 500 συναυλίες, έχουν μπει στο top10 σε πάνω από 30 χώρες, έχουν παίξει σε κοινό 120.000 ανθρώπων... και άλλα πολλά.

Μια εκπομπή με συναυλιακή διάθεση που ξεκινάει από την… Δημοκρατία του Kadebostan με το «Castle in the Snow» και καταλήγει στην Ελλάδα!

Ξεχωριστή στιγμή στην εκπομπή είναι η διασκευή που έκανε ο Guillaume de Kadebostany στο τραγούδι «Αχ θάλασσά μου σκοτεινή» του Νίκου Πορτοκάλογλου.

Ιδέα, Kαλλιτεχνική Επιμέλεια: Νίκος Πορτοκάλογλου
Παρουσίαση: Νίκος Πορτοκάλογλου, Ρένα Μόρφη
Σκηνοθεσία: Περικλής Βούρθης
Αρχισυνταξία: Θεοδώρα Κωνσταντοπούλου
Παραγωγός: Στέλιος Κοτιώνης
Διεύθυνση φωτογραφίας: Βασίλης Μουρίκης
Σκηνογράφος: Ράνια Γερόγιαννη
Μουσική διεύθυνση: Γιάννης Δίσκος
Καλλιτεχνικοί σύμβουλοι: Θωμαϊδα Πλατυπόδη – Γιώργος Αναστασίου
Υπεύθυνος ρεπερτορίου: Νίκος Μακράκης
Photo Credits : Μανώλης Μανούσης/ΜΑΕΜ

Εκτέλεση παραγωγής: Foss Productions
μαζί τους οι μουσικοί:
Πνευστά – Πλήκτρα / Γιάννης Δίσκος Βιολί – φωνητικά / Δημήτρης Καζάνης Κιθάρες – φωνητικά / Λάμπης Κουντουρόγιαννης Drums / Θανάσης Τσακιράκης Μπάσο – Μαντολίνο – φωνητικά / Βύρων Τσουράπης Πιάνο – Πλήκτρα / Στέλιος Φραγκούς

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!