Μουσικό Κουτί: Αφιέρωμα σε έναν πηγαίο σολίστα και συνθέτη (8/2)

(VIDEO) Ποιους υποδέχονται ο Νίκος Πορτοκάλογλου και η Ρένα Μόρφη.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Στου φεγγαριού την αγκαλιά «ταξιδεύει» το Μουσικό Κουτί την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου στις 22:00 στην ΕΡΤ1!

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου και η Ρένα Μόρφη υποδέχονται τον σπουδαίο συνθέτη και σολίστα του μπουζουκιού Θανάση Πολυκανδριώτη και δύο ταλαντούχους ερμηνευτές τον Μπάμπη Βελισσάριο και την Χριστιάνα Γαλιάτσου που θα ερμηνεύσουν μερικά από τα πιο γνωστά τραγούδια του.

Τραγούδια που αντέχουν στον χρόνο όπως ΤΑ ΜΑΖΕΨΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ, τραγούδια ξεχωριστά όπως το ΕΥΤΥΧΩΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΥ αλλά και μουσικές που έγραψαν ιστορία όπως ΤΟ ΖΕΪΜΠΕΚΙΚΟ ΤΗΣ ΕΥΔΟΚΙΑΣ.

«ΤΑ ΒΑΣΑΝΑ ΜΟΥ ΕΝΑ ΦΟΡΤΙΟ είναι το τραγούδι που έχει σηματοδοτήσει και εμένα και τον Στράτο Διονυσίου και πάντα θα το αφιερώνω σε εκείνον» λέει στην συνέντευξη του ο Θανάσης Πολυκανδριώτης που γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Αιγάλεω σε μουσική οικογένεια καθώς ο πατέρας του ήταν ο γνωστός λαϊκός συνθέτης, μπουζουξής και τραγουδιστής Θόδωρος Πολυκανδριώτης.

«Στο σπίτι του πατέρα μου έμπαιναν όλοι οι μεγάλοι του λαϊκού τραγουδιού και αυτό που δεν θα ξεχάσω ποτέ είναι ότι τους απομυθοποίησα όλους με την καλή την έννοια».
Εχει γράψει αμέτρητα τραγούδια και έχει συνεργαστεί με τις μεγαλύτερες λαϊκές φωνές αλλά είναι και ο μόνος συνθέτης που έχει γράψει κονσέρτο για μπουζούκι και ορχήστρα. «Την κλασική κιθάρα την είχα απωθημένο αλλά το μπουζούκι με εκφράζει και μέσα από αυτό μπόρεσα και έγινα δάσκαλος και μπόρεσα και έγραψα και τραγούδια».

Έχει βάλει επίσης την υπογραφή του ως σολίστας στο μπουζούκι σε ιστορικές ηχογραφήσεις πολλών μεγάλων συνθετών όπως του Μ. Χατζιδάκι, Μ. Θεοδωράκη, Μ. Πλέσσα, Α. Καλδάρα, Ά. Πάνου, Δ.Σαββόπουλου, Θ. Μικρούτσικου, Μ. Λοίζου και πολλών άλλων.

Για την συνεργασία του με την Μαρινέλλα και την τεράστια επιτυχία τους ΤΙ ΕΚΑΝΑ ΓΙΑ ΠΑΡΤΗ ΜΟΥ ο ίδιος λέει «Τη Μαρινέλλα τη γνώρισα το 1971…Κάποια στιγμή έρχεται η ώρα να κάνει έναν δίσκο με στίχους της Ιφ.Γιαννοπούλου και εκεί που είμαστε σπίτι μου και άκουγε τραγούδια έρχεται η Μάγδα, η γυναίκα μου, και μου λέει να της παίξω το ΤΙ ΕΚΑΝΑ ΓΙΑ ΠΑΡΤΗ ΜΟΥ …Λέω σιγά που θα σου αρέσει, αυτό είναι για την Πίτσα Παπαδοπούλου …Το ακούει η Μαρινέλλα και λέει θα το πω εγώ. Θα τραγουδήσεις εσύ τι έκανα για πάρτη μου τι έκανα για μένα, τη ρωτάω … Και το έκανε βέβαια με μεγάλη επιτυχία και γι’ αυτό της λέω ένα μεγάλο ευχαριστώ»!

Ιδέα, Kαλλιτεχνική Επιμέλεια: Νίκος Πορτοκάλογλου
Παρουσίαση: Νίκος Πορτοκάλογλου, Ρένα Μόρφη
Σκηνοθεσία: Περικλής Βούρθης

Αρχισυνταξία: Θεοδώρα Κωνσταντοπούλου
Παραγωγός: Στέλιος Κοτιώνης
Διεύθυνση φωτογραφίας: Βασίλης Μουρίκης
Σκηνογράφος: Ράνια Γερόγιαννη
Μουσική διεύθυνση: Γιάννης Δίσκος
Καλλιτεχνικοί σύμβουλοι: Θωμαϊδα Πλατυπόδη – Γιώργος Αναστασίου

Υπεύθυνος ρεπερτορίου: Νίκος Μακράκης
Photo Credits : Μανώλης Μανούσης/ΜΑΕΜ
Εκτέλεση παραγωγής: Foss Productions

Μαζί τους οι μουσικοί:
Πνευστά – Πλήκτρα / Γιάννης Δίσκος
Βιολί – φωνητικά / Δημήτρης Καζάνης
Κιθάρες – φωνητικά / Λάμπης Κουντουρόγιαννης
Drums / Θανάσης Τσακιράκης
Μπάσο – Μαντολίνο – φωνητικά / Βύρων Τσουράπης
Πιάνο – Πλήκτρα / Στέλιος Φραγκούς

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!