Μουσικό Κουτί: Αφιέρωμα σε ένα σπουδαίο και αξέχαστο δημιουργό

(VIDEO) Με πρωταγωνιστή έναν εκπληκτικό ερμηνευτή και άξιους συνοδοιπόρους
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Το Μουσικό Κουτί του Μάνου Λοΐζου ανοίγει την Κυριακή στην ΕΡΤ1 και ο Νίκος Πορτοκάλογλου με την Ρένα Μόρφη υποδέχονται τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου, την Βίκυ Καρατζόγλου και την Μαρία Παπαγεωργίου για να τιμήσουν έναν από τους κορυφαίους μελωδούς μέσα από ιστορίες και τραγούδια.

Κι αν τα μάτια σου δεν κλαίνε, Κουτσή Κιθάρα, Όλα σε θυμίζουν, Σ’ ακολουθώ, Τίποτα δεν πάει χαμένο… και όχι μόνο από τον σπουδαίο συνθέτη που μας άφησε μεγάλη κληρονομιά παρ’ όλο που έφυγε νωρίς.

Ο Μάνος Λοΐζος ήταν μια πολύπλευρη περίπτωση συνθέτη που έγραψε από στρατευμένα πολιτικά τραγούδια μέχρι τρυφερές μπαλάντες και από έντεχνα και ροκ μέχρι καθαρόαιμα λαϊκά.
Στην εικοσαετή μουσική του διαδρομή έγραψε μερικά από τα καλύτερα ελληνικά τραγούδια, συνεργαζόμενος με τους στιχουργούς Γιάννη Νεγρεπόντη, Φώντα Λάδη, Μανώλη Ρασούλη, Δημήτρη Χριστοδούλου και Λευτέρη Παπαδόπουλο. Τα τραγούδια του, γεμάτα λυρισμό και τρυφερότητα, ερμήνευσαν μεγάλα ονόματα του ελληνικού τραγουδιού, όπως ο Γιώργος Νταλάρας, η Χάρις Αλεξίου, ο Γιάννης Πουλόπουλος, ο Γιάννης Πάριος, η Μαρία Φαραντούρη, ο Στέλιος Καζαντζίδης και άλλοι ξεχωριστοί ερμηνευτές.

«Αν δεν ήμουν γιος του πατέρα μου, θα ήθελα να ήμουν γιος του Μάνου Λοΐζου» υπογραμμίζει στην συνέντευξή του ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου που υπήρξε φίλος και συνεργάτης του Μάνου Λοΐζου από τα πρώτα βήματα του. Ο σπουδαίος ερμηνευτής θυμάται την πρώτη τους συνάντηση που έγινε παρουσία του Μανώλη Ρασούλη και άλλες ιστορίες από τη φιλία τους.

Ιδέα, Kαλλιτεχνική Επιμέλεια: Νίκος Πορτοκάλογλου
Παρουσίαση: Νίκος Πορτοκάλογλου, Ρένα Μόρφη
Σκηνοθεσία: Περικλής Βούρθης
Αρχισυνταξία: Θεοδώρα Κωνσταντοπούλου
Παραγωγός: Στέλιος Κοτιώνης
Διεύθυνση φωτογραφίας: Βασίλης Μουρίκης
Σκηνογράφος: Ράνια Γερόγιαννη
Μουσική διεύθυνση: Γιάννης Δίσκος
Καλλιτεχνικοί σύμβουλοι: Θωμαϊδα Πλατυπόδη – Γιώργος Αναστασίου
Υπεύθυνος ρεπερτορίου: Νίκος Μακράκης
Photo Credits : Μανώλης Μανούσης/ΜΑΕΜ
Εκτέλεση παραγωγής: Foss Productions
μαζί τους οι μουσικοί:
Πνευστά – Πλήκτρα / Γιάννης Δίσκος Βιολί – φωνητικά / Δημήτρης Καζάνης Κιθάρες – φωνητικά / Λάμπης Κουντουρόγιαννης Drums / Θανάσης Τσακιράκης Μπάσο – Μαντολίνο – φωνητικά / Βύρων Τσουράπης Πιάνο – Πλήκτρα / Στέλιος Φραγκούς

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!