Μουσικό Κουτί: 4 video απ’ την εκπομπή της Τετάρτης 1 Ιουνίου

Ποιους υποδέχονται ο Νίκος Πορτοκάλογλου και η Ρένα Μόρφη
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Οι επιτυχίες της Ελένης Δήμου συναντούν τους πανκ, ροκ και Balkan ήχους του Ηλία Κόζα και της Dj Spery.

O Νίκος Πορτοκάλογλου και η Ρένα Μόρφη την Τετάρτη 1 Ιουνίου υποδέχονται την Ελένη Δήμου, μια από τις πιο χαρακτηριστικές φωνές του ελληνικού τραγουδιού που έχει βάλει την σφραγίδα της στις δεκαετίες του ‘80 και του ‘90 τραγουδώντας από Γιάννη Σπανό μέχρι Ηπειρώτικα και από Λάκη Παπαδόπουλο μέχρι ρέγγε και έθνικ και τον Ηλία Κόζα, τον ανήσυχο τραγουδοποιό και ερμηνευτή που με το συγκρότημα του, τους Κόζα Μόστρα γράφουν την δική τους ιστορία. Στα decks της εκπομπής η Dj Spery, γνωστή και ως Σπυριδούλα Σταύρου!

«Ο Γιάννης Σπανός με έβαλε στους τραγουδιστές που τους λες κλασικούς» » λέει στη συνέντευξή της η αγαπημένη ερμηνεύτρια Ελένη Δήμου και θυμάται τα πρώτα της μουσικά ακούσματα «Η μητέρα μου είχε υπέροχη φωνή με νανούριζε με αμανέδες. Την ακούγανε και λέγανε: Η Λευτερίτσα νανουρίζει την κόρη της». Σταθερή αξία στα μουσικά πράγματα για περισσότερα από 40 χρόνια, έχει στο ενεργητικό της συνεργασίες με κορυφαίους συνθέτες, ενώ πολλά τραγούδια έχουν σφραγιστεί από την μοναδική της ερμηνεία. Πνεύμα ανήσυχο και ελεύθερο πάντα, ακολούθησε το ένστικτο και την καρδιά της και όχι τις επιταγές των δισκογραφικών εταιρειών «Ψαχνόμουν πολύ γιατί ήθελα να έχω ποικίλα ακούσματα αλλά με το λαϊκό τραγούδι προσπαθούσα να διατηρήσω μια απόσταση».

«Το συγκρότημα που με στιγμάτισε και μεγάλωσα μαζί του είναι οι Queen» λέει σε σχέση με τις μουσικές των παιδικών του χρόνων ο Ηλίας Κόζας που μπορεί να πειραματίστηκε σε πολλά είδη μουσικής, να πέρασε από διάφορα μουσικά γκρουπ και σκηνές της πόλης αλλά τελικά βρήκε τον δρόμο του με τους KOZA MOSTRA. Η υπέροχη μπάντα του μαζί με τον αγαπημένο Αγάθωνα μας χάρισαν την 6η θέση στην Eurovision 2013 με το «Alcohol is Free».

Πρωτότυπα «παντρέματα» με εναλλακτικές ενορχηστρώσεις έρχονται από την μπάντα του Μουσικού Κουτιού στο Juke box. O ΛΕΒΕΝΤΗΣ του Θεοδωράκη συναντά την… αθάνατη ΙΤΙΑ και η ΕΡΗΝΟΥΛΑ του Μούτση το ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΓΕΝΕΘΛΙΩΝ της Μαριανίνας Κριεζή!

Σκηνοθεσία: Περικλής Βούρθης
Αρχισυνταξία: Θεοδώρα Κωνσταντοπούλου
Παραγωγός: Στέλιος Κοτιώνης
Διεύθυνση φωτογραφίας: Βασίλης Μουρίκης
Σκηνογράφος: Ράνια Γερόγιαννη
Μουσική διεύθυνση: Γιάννης Δίσκος
Καλλιτεχνικοί σύμβουλοι: Θωμαϊδα Πλατυπόδη – Γιώργος Αναστασίου
Υπεύθυνος ρεπερτορίου: Νίκος Μακράκης
Photo Credits : Μανώλης Μανούσης/ΜΑΕΜ
Εκτέλεση παραγωγής: Foss Productions

Παρουσίαση: Νίκος Πορτοκάλογλου, Ρένα Μόρφη
μαζί τους οι μουσικοί:
Πνευστά – Πλήκτρα / Γιάννης Δίσκος
Βιολί – φωνητικά / Δημήτρης Καζάνης
Κιθάρες – φωνητικά / Λάμπης Κουντουρόγιαννης
Drums / Θανάσης Τσακιράκης
Μπάσο – Μαντολίνο – φωνητικά / Βύρων Τσουράπης
Πιάνο – Πλήκτρα / Στέλιος Φραγκούς

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!