Κόβεται η διαφήμιση «Hapi End» με την Αναστασία Γιουσέφ

(VIDEO) Διακοπή προβολής με απόφαση του Συμβουλίου Ελέγχου Επικοινωνίας μετά από καταγγελίες καταναλωτών
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
«HAPI END Giousef Μεγάλο Αστέρι» και «HAPI END Giousef Εσύ είσαι ντροπαλός;» με την Αναστασία Γιουσέφ, τέλος!

Καταγγελίες καταναλωτών στην Ένωση Καταναλωτών Ποιότητα Ζωής (ΕΚΠΟΙΖΩ) για παραπλάνησή τους σχετικά με τη διαφημιστική επικοινωνία του προϊόντος «Hapi End», το οποίο ανήκει στην κατηγορία των συμπληρωμάτων διατροφής, οδήγησαν στην απόφαση του Συμβουλίου Ελέγχου Επικοινωνίας (ΣΕΕ), για το κόψιμο των εν λόγω διαφημίσεων.

Ακόμη όλες οι καταχωρήσεις του προϊόντος θα πρέπει να τροποποιηθούν σε όλα τα μέσα και υλικά όπου αναπτύσσεται η διαφημιστική επικοινωνία (συσκευασία, διαδίκτυο, ιστοσελίδες τρίτων). Φράσεις όπως «φυτικό ενισχυτικό στύσης», «συμβάλλει στη διατήρηση φυσιολογικών επιπέδων τεστοστερόνης», «είναι σημαντική για το ανοσοποιητικό σύστημα», «διάθεση συμπληρωμάτων διατροφής από φυτικά συστατικά για τη σεξουαλική ζωή των ανδρών και των γυναικών» προκαλούν εντυπώσεις ατεκμηρίωτες για τη δράση και αποτελεσματικότητα του «Hapi End», όπως το σχετικό ρυθμιστικό πλαίσιο ορίζει αυστηρά, και ως εκ τούτου παραπλανούν τους καταναλωτές ως προς τις υποτιθέμενες επιδόσεις.

Η ΕΚΠΟΙΖΩ αναφέρει:

«Η ορθή και σύννομη ενημέρωση του καταναλωτή αποτελεί θεμελιώδες δικαίωμα σύμφωνα με το δίκαιο του καταναλωτή και δεν θα πρέπει να καταστρατηγείται μέσω παραπλανητικών και αναληθών επικοινωνιών και εσφαλμένων συμπερασμάτων. Οι εταιρείες οφείλουν, όταν διαθέτουν τα προϊόντα τους, να συμμορφώνονται με τους κανόνες του κοινοτικού και ελληνικού δικαίου και τα πρότυπα που έχουν θεσπισθεί για την υγεία και την ασφάλεια των καταναλωτών. Ειδικότερα, η επικοινωνία προϊόντων που συνδέεται με θέματα διατροφής και υγείας χρήζει ιδιαίτερης προσοχής, δεδομένου ότι, λόγω έλλειψης εξειδικευμένων γνώσεων, τυχόν ασαφείς, ελλιπείς ή υπερβολικοί ισχυρισμοί μπορούν εύκολα να παραπλανήσουν τους καταναλωτές».

Το ΣΕΕ, κατόπιν της αίτησης ελέγχου της ΕΚΠΟΙΖΩ, έστειλε επιστολή στην Ένωση Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας (Ε.Ι.ΤΗ.Σ.Ε.Ε.) ενημερώνοντας ότι, η εν λόγω επικοινωνία προβάλλεται κατά παράβαση προγενέστερης Απόφασης του Συμβουλίου Ελέγχου Επικοινωνίας (ΣΕΕ), προκειμένου οι τηλεοπτικοί σταθμοί να προβούν στην άμεση διακοπή προβολής της εν λόγω επικοινωνίας (2 τηλεοπτικά σποτ).

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!