Κώστας Ματσίγκος: «Κουγιουμτζής & Νταλάρας ήταν οι δυο πλευρές του ίδιου νομίσματος»

(ΑΚΟΥΣΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ) Ο ξεχωριστός κιθαρίστας και ενορχηστρωτής μιλά για τα τραγούδια και τις αγάπες του στο Πολιτιστικό Ραδιόφωνο της ΕΡΤ 3.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 

Ο Κώστας Ματσίγκος στο «Ξενοδοχείο» της ΕΡΤ 3


Φιλοξενούμενος στο «Ξενοδοχείο», την εκπομπή της Αναστασίας Γρηγοριάδου στο Πολιτιστικό Ραδιόφωνο της ΕΡΤ 3, στους 9,58 fm, ήταν την Τρίτη 16 Ιανουαρίου ο Κώστας Ματσίγκος, ένας από τους σημαντικότερους μουσικούς και ενορχηστρωτές της Θεσσαλονίκης - και όχι μόνο. Ένας μουσικός με χιλιάδες «χιλιόμετρα» στο πάλκο και στα studio ηχογραφήσεων, από τις αρχές της δεκαετίας του ’80 μέχρι σήμερα.

Από το 1982 ο Κώστας Ματσίγκος διευθύνει το «Ωδείο Τούμπας Κώστα Ματσίγκου», ενώ από τα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του ’90, είναι υπεύθυνος της ορχήστρας του Σταύρου Κουγιουμτζή.

Η «ήρεμη δύναμη» των μουσικών (όπως θα τον χαρακτήριζα) αναφέρθηκε στις επιρροές και τις συνεργασίες του με συνθέτες και τραγουδιστές, «έπαιξε» αγαπημένα του τραγούδια, ενώ έκανε ιδιαίτερη στάση στη συνεργασία του με τον Σταύρο Κουγιουμτζή και τον Γιώργο Νταλάρα, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «Κουγιουμτζής & Νταλάρας ήταν οι δυο πλευρές του ίδιου νομίσματος».

Εκτός από τον Σταύρο Κουγιουμτζή και τον Γιώργο Νταλάρα, ο Κώστας Ματσίγκος συνεργάστηκε στο πάλκο και στη δισκογραφία με καλλιτέχνες όπως οι Μανώλης Αγγελόπουλος, Πόλυ Πάνου, Πόπη Αστεριάδη, Δημήτρης Μητροπάνος, Βίκυ Μοσχολιού, Βούλα Σαββίδη, Κώστας Τουρνάς, Ελένη Βιτάλη, Λίτσα Διαμάντη, Αντώνης Βαρδής, Σωτηρία Μπέλλου, Μαριώ, Αντώνης Καλογιάννης, Ζαφείρης Μελάς, Πασχάλης Τερζής, Βασίλης Καρράς, Πέτρος Γαϊτάνος, Βασίλης Λέκκας, Κώστας Μακεδόνας, Γεράσιμος Ανδρεάτος, Γιώτα Νέγκα, Χάρρυ Κλυνν, Μελίνα Κανά, Λιζέτα Καλημέρη, Νίκος Παπάζογλου, Μαρία Σουλτάτου, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Δημήτρης Ζερβουδάκης, Κώστας Παυλίδης, Νίκος Παπάζογλου, Μανώλης Ρασούλης, Διονύσης Θεοδόσης, Μανώλης Χατζημανώλης, Μανώλης Καραντίνης, Ασπασία Στρατηγού, όλοι οι θεσσαλονικείς δημιουργοί και τραγουδιστές (Γιώργος Καζαντζής, Χρυσόστομος Σταμούλης, Αιμιλία και Μαρία Κουγιουμτζή, Ανδρέας Καρακότας, Κώστας Πρατσινάκης, Παναγιώτης Καραδημήτρης, Μιχάλης Παπαζήσης, Παντελής Θεοχαρίδης, Δημήτρης Κεχαγιάς, Δημήτρης Νικολούδης, Χρήστος Μαστέλος, Γιάννης Τσολακίδης, Πάρις Παρασχόπουλος, Γιώργος Καραμφίλλης) και πολλοί άλλοι.

Ο Κώστας Ματσίγκος αναφέρθηκε επίσης στο καινούργιο του διπλό cd, που είναι έτοιμο και αναμένεται σύντομα στην κυκλοφορία. Ένα cd με τη συμμετοχή 17 ερμηνευτών, όπου διασκευάζει και παίζει στην κλασική κιθάρα 26 γνωστά ελληνικά και ξένα τραγούδια. Ένα από αυτά παρουσιάστηκε στην εκπομπή, που μπορείτε να ακούσετε ολόκληρη στο video που ακολουθεί.

Video

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!