Η «Κατάθεση ψυχής» του Χρήστου Νικολόπουλου (Μέρος 2ο)

(VIDEO – ΔΕΙΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ) Το δεύτερο μέρος της «εξομολόγησής» του στην εκπομπή του Κώστα Μπαλαχούτη στο Κανάλι της Βουλής.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 

«Το μπουζούκι των Αγγέλων»


Μετά τη μεγάλη αποδοχή και τα δεκάδες σχόλια που απέσπασε, σε διαδικτυακό επίπεδο, το πρώτο μέρος της «Κατάθεσης ψυχής» του Χρήστου Νικολόπουλου στον Κώστα Μπαλαχούτη, την Κυριακή 5 Απριλίου προβλήθηκε από το Κανάλι της Βουλής το δεύτερο μέρος της εκπομπής.

Οι αναμνήσεις του από τις συνεργασίες του με συνθέτες όπως ο Μάνος Λοΐζος, ο Σταύρος Κουγιουμτζής, ο Απόστολος Καλδάρας, ο Θόδωρος Δερβενιώτης, στους περισσότερους από τους δίσκους των οποίων έπαιξε μπουζούκι ο Νικολόπουλος στα χρόνια του ’70, αλλά και η σύμπραξή του με ερμηνευτές όπως ο Στέλιος Καζαντζίδης, ο Στράτος Διονυσίου, ο Γιώργος Νταλάρας, η Χάρις Αλεξίου και η Λίτσα Διαμάντη κάλυψαν ένα μεγάλο μέρος της κουβέντας του με τον Κώστα Μπαλαχούτη. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε βεβαίως και στους στιχουργούς, συνεργάτες του Νικολόπουλου, όπως ο Πυθαγόρας, ο Λευτέρης Παπαδόπουλος, ο Μανώλης Ρασούλης, ο Λευτέρης Χαψιάδης και ο Μάνος Ελευθερίου.

Όπως και στο πρώτο μέρος, έτσι και σ’ αυτή την εκπομπή ο Χρήστος Νικολόπουλος χάρισε στους φίλους του ξεχωριστά ταξίμια και τραγούδια.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι ο Κώστας Μπαλαχούτης υπέγραψε τη βιογραφία του Χρήστου Νικολόπουλου με τίτλο «Η ζωή μου, τα τραγούδια μου», που κυκλοφόρησε στις αρχές του 2016.

Η σκηνοθεσία της εκπομπής είναι του Ανδρέα Μαριανού. Το δεύτερο μέρος της «Κατάθεσης Ψυχής» του Χρήστου Νικολόπουλου θα προβληθεί σε επανάληψη τα μεσάνυχτα της Τρίτης 7 Απριλίου.

(Ευχαριστώ ιδιαιτέρως το φίλο και συνεργάτη Μάκη Ιωακειμίδη για τη βοήθειά και την κεντρική φωτογραφία του Χρήστου Νικολόπουλου).

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!