Η «Κατάθεση ψυχής» του Τάσου Καρακατσάνη

(VIDEO – ΔΕΙΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ) Η «εξομολόγησή» του στην εκπομπή του Κώστα Μπαλαχούτη στο Κανάλι της Βουλής
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
«Ενδυματολόγος» παραστάσεων και τραγουδιών

Μετά την ανάπαυλα των ημερών του Πάσχα, η «Κατάθεση ψυχής» που επιμελείται και παρουσιάζει ο Κώστας Μπαλαχούτης στο Κανάλι της Βουλής, επέστρεψε την Κυριακή 16 Μαΐου με έναν ξεχωριστό μουσικό, ενορχηστρωτή και συνθέτη, τον Τάσο Καρακατασάνη.

H αρχή της ενασχόλησης με τη μουσική, η γνωριμία με τον Μίκη Θεοδωράκη, οι δάσκαλοι στο πιάνο, ο τρόπος των ενορχηστρώσεων και τα ηχοχρώματα, ο ρόλος του ηχολήπτη, η Αρλέτα και τα «Έξι τραγούδια» της, τα «Πέριξ» και ο Μάνος Χατζιδάκις, οι δικές του συνθέσεις και η διαδρομή του στη θεατρική και κινηματογραφική μουσική, οι συνεργασίες του με την Ειρήνη Παππά, τον Γιώργο Νταλάρα, τον Μάκη Μάτσα και τον Αλέξανδρο Πατσιφά και τα «βαριά ευχαριστώ» στον Αργύρη Κουνάδη και τον Νίκο Μαμαγκάκη ήταν κάποια από τα «σταλάγματα της ζήσης» του Τάσου Καρακατσάνη, που ακούστηκαν στην εκπομπή.

Ο Τάσος Καρακατσάνης δεν έμεινε μόνο στις αφηγήσεις, αλλά έπαιξε στο πιάνο δυο αποσπάσματα από τη μουσική που έγραψε για τη θεατρική παράσταση «Ο ταχυδρόμος του Νερούντα» (σκηνοθεσία: Michael Seibe).
Η σκηνοθεσία ήταν του Ανδρέα Μαριανού. Η εκπομπή προβλήθηκε σε επανάληψη το βράδυ της Δευτέρας 17 Μαΐου, μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα.

-Ευχαριστώ ιδιαιτέρως το φίλο και συνεργάτη Μάκη Ιωακειμίδη για την τεχνική βοήθειά του.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!