Η «Κατάθεση ψυχής» του Γιώργου Νταλάρα (Μέρος 2ο)

(VIDEO – ΔΕΙΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ) «Ο Γιώργος Νταλάρας αντιμετωπίζει το τραγούδι αλλιώς».
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
«Ρίξε τσιγγάνα τα χαρτιά…»

Με το δεύτερο μέρος της συνέντευξης του Γιώργου Νταλάρα συνεχίστηκε το μεσημέρι της Κυριακής 16 Φεβρουαρίου, η προβολή της εκπομπής «Κατάθεση ψυχής» που επιμελείται και παρουσιάζει ο Κώστας Μπαλαχούτης στην τηλεόραση της Βουλής, με ιστορίες και αφηγήσεις σημαντικών συνθετών, στιχουργών και ερμηνευτών. (Το πρώτο μέρος της εκπομπής είχε προβληθεί την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου, αποσπώντας θετικότατες εντυπώσεις και σχόλια, ειδικότερα σε διαδικτυακό επίπεδο).

Στο δεύτερο μέρος της συνέντευξης, ο Γιώργος Νταλάρας μίλησε και πάλι, αυτή τη φορά εκτενέστερα, για τη σχέση του με τον Στέλιο Καζαντζίδη. Όπως αποκάλυψε μάλιστα, αυτή την εποχή βρίσκεται στη διαδικασία της επιλογής των τραγουδιών για ένα δισκογραφικό αφιέρωμα, με τραγούδια που σφράγισε με τις ερμηνείες του ο κορυφαίος λαϊκός βάρδος.

Παράλληλα, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην ξαφνική «φυγή» του Μάνου Ελευθερίου, στις σχέσεις του με τις δισκογραφικές εταιρείες, αλλά και με ξεχωριστές προσωπικότητες του λαϊκού τραγουδιού, όπως ο Απόστολος Καλδάρας, ο Θόδωρος Δερβενιώτης, ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης, ο Άκης Πάνου και ο Μάνος Λοΐζος, ενώ δεν έλειψαν οι αναφορές στις οικογένειές του, στην Άννα Νταλάρα και στον πατέρα του Λουκά...

Το τραγούδι δεν έλειψε ούτε από αυτή την εκπομπή. Έτσι ο Γιώργος Νταλάρας με την κιθάρα του, τραγούδησε και πάλι ένα από τα κλασικά του Σταύρου Κουγιουμτζή, αλλά και ένα από τα προπολεμικά του Μάρκου Βαμβακάρη, που, στα νεότερα χρόνια, πέρασε στη δισκογραφία και με τη δική του φωνή.

Η εκπομπή θα προβληθεί σε επανάληψη τα μεσάνυχτα της Τρίτης 18 Φεβρουαρίου. Η σκηνοθεσία είναι του Ανδρέα Μαριανού.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!