Η «Κατάθεση ψυχής» της Χαρούλας Αλεξίου (Μέρος 1ο)

(VIDEO – ΔΕΙΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ) «Η Χάρις Αλεξίου της Ελλάδας και του κόσμου».
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Από τα τραγούδια της Θήβας, στα «τραγούδια της Χαρούλας»

Με καλεσμένη την Χάρις Αλεξίου έκανε πρεμιέρα το μεσημέρι της Κυριακής 31 Ιανουαρίου στην τηλεόραση της Βουλής, o δεύτερος κύκλος της εκπομπής «Κατάθεση ψυχής» που επιμελείται και παρουσιάζει ο Κώστας Μπαλαχούτης, με ιστορίες και αφηγήσεις σημαντικών συνθετών, στιχουργών και ερμηνευτών.

Είναι γεγονός, πως ο πρώτος κύκλος των εκπομπών που προβλήθηκαν τον περασμένο χειμώνα, κέρδισε τις εντυπώσεις και τα θετικά σχόλια του κοινού. Κι αυτό είναι, κατά τη γνώμη μου, εντελώς φυσιολογικό κι αναμενόμενο, όταν μια μουσική εκπομπή πραγματοποιείται με τη γνώση και την επιμέλεια ενός ανθρώπου που, αν μη τι άλλο, ασχολείται συστηματικά για τρεις δεκαετίες με το τραγούδι, πολύ περισσότερο με το λαϊκό.

Η συνομιλία της ερμηνεύτριας με τον δημοσιογράφο κάλυψε δυο εκπομπές. Στο πρώτο μέρος η Χάρις Αλεξίου μίλησε για τα δύσκολα παιδικά χρόνια στη Θήβα και στην Αθήνα, για την απώλεια του πατέρα και το ρόλο της μάνας και του μεγάλου αδελφού (του αείμνηστου λαϊκού ερμηνευτή Γιώργου Σαρρή), για τους παιδικούς αμανέδες και την ακρόαση μπροστά στον Απόστολο Καλδάρα, για τα πρώτα βήματα στη δισκογραφία και τα κέντρα, για τους θρύλους του τραγουδιού με τους οποίους συνεργάστηκε στα χρόνια του ’70, όπως ήταν ο Πυθαγόρας, ο Στέλιος Καζαντζίδης, ο Στράτος Διονυσίου, ο Τόλης Βοσκόπουλος ο Γιώργος Νταλάρας, για τις «Λαϊκές Κυριακές» του Σταύρου Κουγιουμτζή, για τα περίφημα «Τραγούδια της Χαρούλας» του Μάνου Λοΐζου και του Μανώλη Ρασούλη και για άλλα ωραία και άκρως ενδιαφέροντα.

Η σκηνοθεσία της εκπομπής, που θα προβληθεί σε επανάληψη τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου, μισή ώρα μετά μεσάνυχτα (ξημέρωμα Τρίτης), είναι του Ανδρέα Μαριανού.

-Ευχαριστώ ιδιαιτέρως το φίλο και συνεργάτη Μάκη Ιωακειμίδη για την τεχνική βοήθειά του. 

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!