Η «Κατάλληλη ώρα» της Χαρούλας στο Δεύτερο Πρόγραμμα

(ΑΚΟΥΣΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ) Η ιστορική συνέντευξη της ερμηνεύτριας με τον Φώτη Απέργη και δυο ανέκδοτες ηχογραφήσεις
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 

«Τραγούδια, στάδια, συγκροτήματα...»

Η απόφαση της Χαρούλας Αλεξίου να σταματήσει το τραγούδι, ήταν αναμφίβολα το θέμα των τελευταίων ημερών. Μια απόφαση που ανακοινώθηκε στη διάρκεια της συνομιλίας της ερμηνεύτριας με τον Φώτη Απέργη, που μεταδόθηκε την Τετάρτη 3 Ιουνίου και επαναμεταδόθηκε μια εβδομάδα μετά, από την εκπομπή του «Η κατάλληλη ώρα», στο Δεύτερο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας.

Ήδη έχουν γραφτεί τόσα πολλά και ποικίλα κείμενα και σχόλια για το θέμα, από ξεχωριστά κείμενα όπως αυτό του Νότη Μαυρουδή, μέχρι απίστευτες γραφικότητες. Νομίζω λοιπόν, πως άλλη μια γνώμη δεν θα προσθέσει τίποτα περισσότερο.

Όμως δεν ήταν μόνο αυτό το ενδιαφέρον θέμα της εκπομπής. Συζητώντας με τον Φώτη Απέργη, η Χάρις Αλεξίου θυμήθηκε τα παραλειπόμενα της «απρόβλεπτης» συνεργασίας της με τον Μάνο Χατζιδάκι το 1987, αλλά και για μια άγνωστη ηχογράφηση είκοσι τραγουδιών, που πραγματοποιήθηκε στην Ελληνική Ραδιοφωνία, με την παρότρυνση του Μάνου Χατζιδάκι, την περίοδο της θητείας του στο Τρίτο Πρόγραμμα, σαν δώρο στον Κωνσταντίνο Καραμανλή για τα γενέθλιά του. Μάλιστα, από αυτή την ηχογράφηση, που έγινε με την Ορχήστρα Ποικίλης Μουσικής της ΕΡΤ υπό τη διεύθυνση του Μάικ Ροζάκη, ακούστηκαν δυο τραγούδια που διασώθηκαν στο αρχείο της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και ανέσυρε ο δαιμόνιος ραδιοφωνικός παραγωγός Σιδερής Πρίντεζης.

Η Χάρις Αλεξίου μίλησε ακόμη για την κυκλοφορία του τελευταίου της δίσκου με τα «Τραγούδια της ξενιτιάς», που αποτέλεσε και την αφορμή για αυτή την απολαυστική συνέντευξη, για την εξέλιξη του λαϊκού τραγουδιού, για την οικογένειά και τον αδερφό της Γιώργο Σαρρή, για τα πρώτα της βήματα στη μουσική, για τους κύκλους τραγουδιών των συνθετών στα χρόνια του ’70, για τα τραγουδιστικά της πρότυπα, για τα πάθη και τα λάθη της...

Στο video μπορείτε να ακούσετε ολόκληρη την εκπομπή (εκτός από τα τραγούδια «Μεγάλωσα» και «Να’μαι καλά», που αφαιρέθηκαν για τεχνικούς λόγους). Η φωτογραφία είναι του φίλου και συνεργάτη Θοδωρή Χαϊκάλη.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!