«Η Αυλή των Χρωμάτων»: Αφιέρωμα στο ελαφρό τραγούδι

(PHOTOS) Με την Αθηνά Καμπάκογλου.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 

«Το μουσικό ρολόι του 20ού αιώνα - Αφιέρωμα στο ελαφρό τραγούδι»


«Η Αυλή των Χρωμάτων» με την Αθηνά Καμπάκογλου παρουσιάζει ένα νοσταλγικό αφιέρωμα στο ελαφρό τραγούδι με τίτλο «Το μουσικό ρολόι του 20ού αιώνα».

Παγκόσμιες επιτυχίες, οι οποίες μεταγλωττίστηκαν στα ελληνικά, αλλά και τραγούδια Ελλήνων δημιουργών, στα οποία κυριαρχεί ο ρομαντικός στίχος και η γλυκιά μελωδία.

Ο πιανίστας και ερευνητής Δαυίδ Ναχμίας, τα τελευταία 20 χρόνια έχει επικεντρώσει το μουσικό ενδιαφέρον του στη μελέτη και την ανάδειξη αυτού του είδους μουσικής και σταχυολογεί για την «Αυλή των Χρωμάτων» μουσικά διαμάντια του παγκόσμιου και ελληνικού ρεπερτορίου.

«Besame Mucho», «Historia de un amor», «Je Suis Malade», «Piccolissima Serenata», «La vie en Rose», είναι μερικά από τα τραγούδια τα οποία θα ακούσετε να τραγουδιούνται και στα ελληνικά και θα θαυμάσετε την ευρηματικότητα του ελληνικού στίχου, που γράφτηκε πάνω στις δημοφιλείς μελωδίες.
DSC 6754
Στο πιάνο ο Δαυίδ Ναχμίας και μαζί ο αγαπημένος τραγουδιστής Δάκης, ο οποίος συναρπάζει με τις ερμηνείες του και την ευγενική του παρουσία, καθώς και την ευχέρειά του να τραγουδά ξένο ρεπερτόριο μέσα στην πολύχρονη πορεία του.

Ο Θάνος Πολύδωρας, η Εβελίνα Νικόλιζα και ο Νίκος Παπαδιώτης, γνώριμοι συνεργάτες του ακάματου Ναχμία, κερδίζουν με τις μεστές και καλοδουλεμένες ερμηνείες τους, ενώ οι νεότεροι τραγουδιστές Χριστίνα Σαμαρά, Βασίλης Μπαζιώτης και Μαρίνα Δρεσίου, μας γεμίζουν αισιοδοξία και ελπίδα για το μέλλον με το ταλέντο τους και τα νιάτα τους.

Χορεύουν τα μέλη της της Σχολής Χορού Marie Claire του Θοδωρή Χαλά: Κωνσταντίνος Χατζίδης, Αντωνία Παπαγιάννη, Νίκος Λαμπράκος και Βιβή Μυλωνά.

ΕΡΤ2
Ημερομηνία μετάδοσης: Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019, στις 21:00
DSC 6736
Παρουσίαση - αρχισυνταξία: Αθηνά Καμπάκογλου
Σκηνοθεσία: Χρήστος Φασόης
Διεύθυνση παραγωγής: Θοδωρής Χατζηπαναγιώτης
Διεύθυνση φωτογραφίας: Γιάννης Λαζαρίδης
Δημοσιογραφική επιμέλεια: Κώστας Λύγδας
Μουσική σήματος: Στέφανος Κορκολής
Σκηνογραφία: Ελένη Νανοπούλου
Διακόσμηση: Βαγγέλης Μπουλάς
Φωτογραφίες: Μάχη Παπαγεωργίου

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!