Φοιτητικοί Ραδιοφωνικοί Σταθμοί σε Ελλάδα - Κύπρο

Κατάλογος και χαρτογράφηση Ρ/Σ από τους φοιτητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Η 13η Φεβρουαρίου καθιερώθηκε από την UNESCO ως Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοφώνου, έπειτα από σχετική πρόταση της Ισπανικής Ακαδημίας Ραδιοφώνου, ημερομηνία κατά την οποία το 1946 πρωτολειτούργησε το ραδιόφωνο του ΟΗΕ.

Σκοπός της Παγκόσμιας Ημέρας Ραδιοφώνου είναι ο εορτασμός του ραδιοφώνου ως Μέσου Μαζικής Επικοινωνίας, η βελτίωση της διεθνούς συνεργασίας μεταξύ των ραδιοφωνικών οργανισμών και η ενθάρρυνση των μεγάλων διεθνών δικτύων, όσο και των τοπικών ραδιοφώνων, να προωθήσουν την πρόσβαση στην πληροφόρηση και την ελευθερία της έκφρασης στα ερτζιανά.

Τιμώντας με αφορμή την ημέρα αυτή την έννοια της συνεργασίας και της ελευθερίας της έκφρασης, ως ένα μικρό παράλληλο πρότζεκτ της ευρύτερης προσπάθειας της φοιτητικής δικτυακής πύλης και κοινότητας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, στο «MyAegean» μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για Φοιτητικούς Ραδιοφωνικούς Σταθμούς που λειτουργούν αυτή τη στιγμή σε Ελλάδα και Κύπρο. Πρόκειται για μια προσπάθεια συλλογής, καταγραφής και επικαιροποίησης στοιχείων που υπήρξε εδώ και αρκετά χρόνια ως πρωτοβουλία μες στους κόλπους της δικτυακής πύλης και δράσης My.Aegean.gr.

Η δυναμική λίστα - κατάλογος περιλαμβάνει πληροφορίες για τα φοιτητικά ραδιόφωνα που δραστηριοποιούνται στα πλαίσια κάποιου δημόσιου εκπαιδευτικού ιδρύματος (ΑΕΙ/Πανεπιστήμιο, ΤΕΙ, Τεχνικό Πανεπιστήμιο) σε Ελλάδα και Κύπρο, ενώ στόχος είναι να εμπλουτιστεί και επεκταθεί ώστε να καλυφθούν πλήρως όλες οι ομάδες που δραστηριοποιούνται στο πλαίσιο του λεγόμενου πανεπιστημιακού - κολεγιακού ραδιοφώνου και σε άλλες χώρες.
MYAEGEAN radio map3a 2018 02 13
Θα προσέξετε επίσης, πως μαζί με τη σελίδα του Καταλόγου, υπάρχει και μια ειδική σελίδα «WebPLAYER» που ενσωματώνει εξτρά πληροφορίες (π.χ. Περιγραφή του Σταθμού, Χάρτη με σημείο εστίασης τον ίδιο τον Σταθμό είτε κεντρικό κτίριο του ιδρύματος στο οποίο δραστηριοποιείται) παρέχοντας τη δυνατότητα άμεσης ακρόασης και από κινητές συσκευές. Στόχος αυτής της εξτρά υπηρεσίας ήταν να υπάρχει μια αυτόνομη, δωρεάν και κοινή βάση ακρόασης για κάθε ενδιαφερόμενη και ενδιαφερόμενο ακροατές, χωρίς να απαιτείται εξάρτηση από τρίτες υπηρεσίες ή εμπορικούς οργανισμούς. Με μια «ζώνη επιλογής Σταθμού» μάλιστα, στο επάνω μέρος της σελίδας, είναι δυνατή η πλοήγηση και μετάβαση σε κάθε Σταθμό, πανεύκολα.
MYAEGEAN webplayer diagram
Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε και στη Σελίδα Βοήθειας - Τεκμηρίωσης.

Ο Κατάλογος προέκυψε μέσα από προσωπική έρευνα φοιτητών και μελών της κοινότητας, αλλά και πτυχιακών - διπλωματικών εργασιών που έχουν εκπονηθεί στο πρόσφατο παρελθόν.

Δυο λόγια για το «MyAegean»


Το ΜyAegean είναι μια ανεξάρτητη αμεσοσυμμετοχική πρωτοβουλία, εθελοντική και μη κερδοσκοπική, από φοιτητές προς φοιτητές (και κάθε ενδιαφερόμενο). Μπορεί οποιοσδήποτε να συμμετέχει, αρκεί να σέβεται και να αποδέχεται τις αξίες και φιλοσοφία της προσπάθειας. Γεννήθηκε το 2003 εξολοκλήρου από φοιτητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου, το οποίο εκτείνεται με μονάδες/δομές σε 6 διαφορετικά νησιά, για να φέρει πιο κοντά φοιτητές από κάθε γωνιά του Αρχιπελάγους.

Η δικτυακή πύλη My.Aegean.gr αποτελεί έναν ανοιχτό χώρο συνδιαλλαγής και ελεύθερης άποψης και γέφυρα επικοινωνίας μεταξύ των τμημάτων του Πανεπιστημίου. Ωστόσο, ως μια δυναμική κοινότητα υπό εξέλιξη, αποτελεί έναν χώρο που, με εναρκτήριο σημείο αναφοράς του το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, προωθεί την ελεύθερη ανταλλαγή σκέψεων, απόψεων, γνώσεων, εμπειριών και ιδεών εντός κι εκτός Πανεπιστημίου, αγκαλιάζοντας ελεύθερα όποια και όποιον αγαπά να δημιουργεί και νιώθει πως μοιράζεται κοινές ίσως αξίες και διαδρομές.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!