Αφιέρωμα στον Θάνο Μικρούτσικο «Στο Κόκκινο» με τον Κώστα Θωμαΐδη

(ΑΚΟΥΣΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ) Μια εκπομπή με δισκογραφημένες αλλά και ανέκδοτες ηχογραφήσεις του Θάνου Μικρούτσικου
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 

Ο Κώστας Θωμαΐδης με τραγούδια από το αρχείο

Το βράδυ της Παρασκευής 10 Ιουλίου, ο Κώστας Θωμαΐδης ήταν καλεσμένος του Αλέξη Βάκη στην εκπομπή του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» 105,5 fm.

02.Vakis Thomaidis

Αφορμή στάθηκαν οι δυο συναυλίες που θα πραγματοποιηθούν στις 15 και 16 Ιουλίου στο Ηρώδειο, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και θα είναι αφιερωμένες στα τραγούδια που έγραψε ο Θάνος Μικρούτσικος για το θέατρο. Είναι η πρώτη φορά που παρουσιάζεται συγκεντρωμένη η σκηνική μουσική του Θάνου Μικρούτσικου.

Η ενορχηστρωτική επιμέλεια και η διεύθυνση ορχήστρας είναι του Θύμιου Παπαδόπουλου, θα τραγουδήσουν ο Κώστας Θωμαΐδης, ο Φοίβος Δεληβοριάς, ο Χρήστος Θηβαίος και η Ρίτα Αντωνοπούλου, ενώ ανάμεσα στα τραγούδια η ηθοποιός Ρένα Λουιζίδου θα διαβάσει κείμενα του Οδυσσέα Ιωάννου και του Μικρούτσικου.

Ο Κώστας Θωμαΐδης συνάντησε τον Θάνο Μικρούτσικο το 1974. Από τότε, υπήρξαν στενοί φίλοι και συνεργάτες και σήμερα ο ερμηνευτής έχει την ευθύνη της διαχείρισης και της ψηφιοποίησης του αρχείου του συνθέτη. Έτσι, στην εκπομπή του Αλέξη Βάκη, εκτός από τις δισκογραφημένες, ακούστηκαν και σπάνιες, ανέκδοτες ηχογραφήσεις τραγουδιών του Θάνου Μικρούτσικου.

Στο video μπορείτε να ακούσετε ολόκληρη την εκπομπή…

-Φωτογραφία Θάνου Μικρούτσικου: Ελπίδα Δεσποινιάδου

Φωτογραφία Κώστα Θωμαΐδη – Αλέξη Βάκη: Παντελής Νταβανέλος

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!