Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ επίτιμο μέλος της Ακαδημίας Αθηνών

Η συνεδρία υποδοχής του θα μεταδοθεί ζωντανά
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
06/05/2022

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Γιάννης Μακρής
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η συνεδρία υποδοχής του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, πρώην προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και πρώην πρωθυπουργού του Λουξεμβούργου, ως επίτιμου μέλους της Ακαδημίας Αθηνών, θα μεταδοθεί ζωντανά την Τετάρτη 18 Μαΐου 2022 και ώρα 19.00.

Όπως ενημερώνει ανακοίνωση του ιδρύματος, κατά τη διεξαγωγή της τελετής υποδοχής, παρουσία του προέδρου της Ακαδημίας Αθηνών, Αντωνίου Ρεγκάκου και του γενικού γραμματέως, Χρήστου Ζερεφού, καθώς και άλλων επίσημων προσκεκλημένων, ο ακαδημαϊκός Λουκάς Παπαδήμος θα παρουσιάσει τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος ακολούθως θα εκφωνήσει ομιλία με θέμα "Quel avenir pour l'Europe?". Η τελετή θα μεταδοθεί ζωντανά για το κοινό από τον ιστότοπο της Ακαδημίας Αθηνών μέσω του συνδέσμου: http://www.academyofathens.gr/lectures/20220518

Στη διάρκεια της μακράς και πολυδιάστατης σταδιοδρομίας του, ο κ. Γιούνκερ διακρίθηκε για τις πολιτικές και διπλωματικές του δεξιότητες και αναδείχθηκε ως ένας από τους πλέον ένθερμους υποστηρικτές της ευρωπαϊκής ενοποίησης, καθώς και ένας από τους θεμελιωτές του ενιαίου ευρωπαϊκού νομίσματος του ευρώ. Εξεδήλωσε έμπρακτα την υποστήριξή του προς την Ελλάδα και την Κύπρο, συμβάλλοντας στη νομισματική και οικονομική σταθερότητά τους σε κρίσιμες περιόδους, καθώς και στη γενικότερη διασφάλιση της σταθερότητας του ενιαίου ευρωπαϊκού νομίσματος. Επιπλέον, διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο για την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη. Το έργο του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ έχει αναγνωρισθεί διεθνώς, καθώς έχει τιμηθεί με ανώτατες διακρίσεις από πολλές χώρες και έχει ανακηρυχθεί επίτιμος διδάκτωρ από πολλά πανεπιστήμια.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!