Το 1ο ΓΕΛ Νέου Ψυχικού αποκτά το όνομα «Μάνος Ελευθερίου»

Γιορτή ονοματοδοσίας - Τετάρτη 17 Απριλίου 2024
Το 1ο ΓΕΛ Νέου Ψυχικού αποκτά το όνομα «Μάνος Ελευθερίου» Φωτογραφία από το αρχείο του Ogdoo.gr
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Σε μια καλλιτεχνική γιορτή ονοματοδοσίας μάς προσκαλεί το 1ο Γενικό Λύκειο Νέου Ψυχικού προς τιμήν του μεγάλου στιχουργού και λογοτέχνη Μάνου Ελευθερίου.

Ακολουθεί το ενημερωτικό δελτίο:

Σας περιμένουμε όλους να σιγοτραγουδήσουμε μαζί τους στίχους του σπουδαίου μας ποιητή και να περάσουμε ένα αξέχαστο απόγευμα! Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 17 Απριλίου 2024, στις 7 μ.μ., στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του σχολείου (Αγίας Σοφίας 40, είσοδος από οδό Μακρυγιάννη), στο Νέο Ψυχικό όπου ήταν και το σπίτι του Μάνου.

Βαθιά συγκινημένοι, επικροτούμε αυτό το εγχείρημα για τον αγαπημένο μας Μάνο, οι στίχοι του οποίου μελοποιήθηκαν από τους σημαντικότερους συνθέτες της τελευταίας πεντηκονταετίας, ενώ τους τραγούδησαν όλοι οι σπουδαιότεροι καλλιτέχνες στη σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας. Δεν χάνουμε την ευκαιρία να ξαναθυμηθούμε την τεράστια παρακαταθήκη που άφησε πίσω του, τόσο με τα τραγούδια του όσο και με τα βιβλία, τα πεζογραφικά του έργα και τα ποιήματά του.

Ήταν μεγάλη τιμή για τον εκδοτικό οίκο ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ να στηρίξει την πολιτιστική κληρονομιά και το ανεξίτηλο στίγμα του Μάνου στον χώρο του πνεύματος, να γνωρίσουμε από κοντά τον ίδιο και το έργο του, αλλά και να δούμε γενιές και γενιές αναγνωστών να συνδέονται με αυτό.
Ευχαριστούμε τη διευθύντρια Δρα Παναγιώτα Ν. Πλέσσα, τον Σύλλογο Διδασκόντων και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου για την εμπνευσμένη πρωτοβουλία τους και ευχόμαστε ένα δημιουργικό και λαμπρό μέλλον για κάθε μαθητή του σχολείου, στα χνάρια του αείμνηστου καλλιτέχνη!

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!