«Τηλεαρτίστα, έγινες εκατομμυριούχος ως διασκεδαστής»

Ο δημοσιογράφος Χρήστος Νικολαΐδης χαρακτηρίζει τον Κανάκη«αισχρό λασπολόγο, χυδαίο και απαράδεκτα υβριστή»
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
«Αντώνη Κανάκη στο γράφω για να το έχεις και σε κείμενο: είσαι ένας αισχρός λασπολόγος, χυδαίος και απαράδεκτα υβριστής.

Είδα το ντεμέκ οργισμένο λογύδριό σου καθώς αποκαμωμένος ξάπλωνα στο κρεβάτι του ξενοδοχείου, στο τέλος μίας ακόμη εξουθενωτικής μέρας, μίας εξαιρετικά δύσκολης αποστολής.

Και σε άκουσα να μιλάς για δημοσιογράφους- παπαγαλάκια, για τον κόσμο που δικαίως μας σιχαίνεται και για ανθρώπους που προσπαθούν να φτιάξουν μία άλλη πραγματικότητα.

Περίμενα να μιλήσεις συγκεκριμένα. Περίμενα να ακούσω το όνομα κάποιου συναδέλφου που σε εξόργισε με τα όσα είπε.

Αλλά δεν έκανες καμία διάκριση. Μας τσουβάλιασες όλους μέσα στους φτηνούς χαρακτηρισμούς σου.

Έβαλες στην ίδια κατηγορία αυτούς που σε χαλάνε, για τον οποιοδήποτε δικαιολογημένο ή αδικαιολόγητο λόγο. Και αυτούς που μοχθούμε στο ρεπορτάζ.

Άκου λοιπόν γελοίε τυπάκο, που έγινες εκατομμυριούχος ως διασκεδαστής: όταν εγώ έφτασα στα Τέμπη, μαζί με τους συναδέλφους μου, τα παπούτσια μου κολλούσανε πάνω στις πυρωμένες λαμαρίνες».

Αυτή είναι η ανάρτηση που έκανε ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ Χρήστος Νικολαΐδης, μετά τα όσα είπε ο παρουσιαστής των «Ράδιο Αρβύλα» για το δυστύχημα στα Τέμπη και την κριτική που άσκησε σε «δημοσιογράφους – παπαγαλάκια».

Θέση στο θέμα πήρε και η ΕΣΗΕΑμε ανακοίνωσή της φωτογραφίζοντας τον παρουσιαστή του «Ράδιο Αρβύλα» Αντώνη Κανάκη και τον παρουσιαστή στο «Καλό Μεσημεράκι» Νίκο Μουτσινά για το «ξέσπασμά» του σχετικά με την τραγωδία στα Τέμπη.

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ:

«Από την πρώτη στιγμή του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη οι δημοσιογράφοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και μεταδίδουν νυχθημερόν τις εξελίξεις. Η δημοσιογραφική έρευνα είχε αναδείξει εδώ και καιρό τις ελλείψεις στις υποδομές και την ασφάλεια των σιδηροδρομικών γραμμών. Τα ρεπορτάζ αυτά δεν αναπαρήχθησαν όσο θα απαιτούσε η σοβαρότητα του ζητήματος με ευθύνη των επιχειρήσεων Τύπου και των ιδιοκτητών τους.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ τοποθετήθηκε δημόσια και ξεκάθαρα για τα δομικά προβλήματα των Μέσων Ενημέρωσης. Το εύκολο “τσουβάλιασμα” που καταλήγει στην ουσιαστική στοχοποίηση των δημοσιογράφων από “χιουμοριστικές” εκπομπές, αποτελεί φτηνή εργαλειοποίηση της δικαιολογημένης οργής της κοινωνίας και ξεκάθαρα επιχειρεί να μετατοπίσει το βάρος των πραγματικών ευθυνών.

Καλό θα ήταν οι “χιουμορίστες” παρουσιαστές να μην συμβάλλουν στη συγκάλυψη και τον συμψηφισμό των ευθυνών, δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά, και να σεβαστούν τον κόπο χιλιάδων εργαζομένων που δουλεύουν ακούραστα με απολαβές που απέχουν μακράν από αυτές των τηλεπερσόνων-τιμητών».

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!