Θ. Πλεύρης: Ημερομηνία λήξης στα πιστοποιητικά εμβολιασμού όσων δεν έχουν κάνει την 3η δόση

Θα λήγουν στους 7 μήνες τα πιστοποιητικά εμβολιασμού για όσους δεν έχουν κάνει την αναμνηστική δόση.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Σε εμφάνισή του στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης προανήγγειλε ανακοινώσεις μετά την Πρωτοχρονιά για τα πιστοποιητικά εμβολιασμού.

Όπως δήλωσε ο κ. Πλεύρης στον ΣΚΑΪ, έχει σχεδόν αποφασιστεί, η ισχύς του πιστοποιητικού εμβολιασμού να είναι 7 μήνες και όσοι δεν έχουν κάνει αναμνηστική δόση θα θεωρούνται ανεμβολίαστοι.

Ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επέκτασης της υποχρεωτικότητας για τις ηλικίες άνω των 50 ετών. Με την υποχρεωτικότητα, όπως είπε, να εξετάζεται μόνο σε ηλικιακές κατηγορίες και όχι σε επαγγελματικές.

Παράλληλα ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην έχουν πρόσβαση στο μέλλον οι ανεμβολίαστοι ούτε στους εξωτερικούς χώρους και τόνισε ότι αυτό το έχουν ζητήσει ήδη οι ειδικοί.

Τα σχολεία θα ανοίξουν και έαν χρειαστούν παρεμβάσεις, αυτές θα γίνουν βάσει των εισηγήσεων των ειδικών, δήλωσε ο Υπουργός Υγείας.

Ο Υπουργός Υγείας τόνισε επίσης πως η μεταδοτικότητα της παραλλαγής Omicron είναι πολύ μεγάλη και κινείται στις μικρές ηλικίες. Μόλις το 6% των κρουσμάτων αφορά τους άνω των 60 ετών.

Το μεγάλο στοίχημα, επισήμανε, είναι η παραλλαγή Όμικρον να μην περάσει από τους νέους στους γονείς και στους παππούδες.

Η δυναμική της παραλλαγής Omicron είναι παρά πολύ μεγάλη, ανέφερε ο υπουργός Υγείας επισημαίνοντας πως τα κρούσματα θα συνεχίσουν να αυξάνονται. Το ζήτημα, ωστόσο, είναι το κατά πόσο τα κρούσματα αυτά θα γίνουν νοσηλείες.

«Δεν μιλάμε για παρατεταμένα μέτρα, αν χρειαστεί οποιαδήποτε παρέμβαση θα γίνει. Εκτίμησε ωστόσο ότι δεν θα χρειαστεί ιδιαίτερη παράταση καθώς ο κύκλος της Όμικρον πιθανόν θα είναι σύντομος», δήλωσε ο Θάνος Πλεύρης.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!