Τέμπη: Τριήμερο εθνικό πένθος για τα θύματα της σιδηροδρομική τραγωδίας - UPDATE

Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
UPDATE:

Παραιτήθηκε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής

---------------------------------

Σε 36 ανέρχονται μέχρι στιγμής οι επιβεβαιωμένοι νεκροί που έχουν ανασυρθεί από τα συντρίμμια στην περιοχή Ευαγγελισμός, κοντά στα Τέμπη, έπειτα από τη σύγκρουση επιβατικής αμαξοστοιχίας με εμπορική, αργά το βράδυ της Τρίτης, σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση από τον εκπρόσωπο Τύπου του ΠΣ, Βασίλη Βαθρακογιάννη. Ωστόσο, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες από την Πυροσβεστική, υπάρχουν ακόμη 2 άτομα που έχουν εντοπιστεί χωρίς τις αισθήσεις τους αλλά δεν έχουν ανασυρθεί ακόμη από τα σωστικά συνεργεία. Όπως τόνισε ο κ. Βαθρακογιάννης, έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες στο βαγόνι- εστιατόριο της επιβατικής αμαξοστοιχίας το οποίο από τη σφοδρότητα της σύγκρουσης, βρέθηκε πάνω σε δύο άλλα βαγόνια.

Με τη βοήθεια γερανοφόρων οχημάτων μετακινήθηκε στο έδαφος και ελέγχθηκε. Στο συγκεκριμένο βαγόνι, όπως είπε, ξέσπασε πυρκαγιά και αναπτύχθηκαν ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες που έπιασαν ακόμη και τους 1.300 βαθμούς Κελσίου γεγονός που δυσκολεύει την ταυτοποίηση των ατόμων που βρίσκονταν εντός. «Με βάση τα παραπάνω δεδομένα και τα ευρήματα από το σημείο της τραγωδίας, ο αριθμός των νεκρών αναμένεται να είναι μεγαλύτερος», επισήμανε. Στα νοσοκομεία, όπως ανέφερε, νοσηλεύονται 72 άτομα, εκ των οποίων τα 6 σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Αυτή την ώρα, σύμφωνα με τον κ. Βαθρακογιάννη, οι πυροσβέστες επιχειρούν στο δεύτερο βαγόνι και με διασωστικά εργαλεία αφαιρούνται τμηματικά τα κομμάτια του και προσέθεσε ότι όταν ολοκληρωθεί η επιχείρηση έρευνας σε αυτό οι πυροσβέστες θα συνεχίσουν τις ενέργειες έρευνας και στο τρίτο βαγόνι.

---------------------------------------

Συνελήφθη και επισήμως ο σταθμάρχης του ΟΣΕ από το Τμήμα Τροχαίας Λάρισας, καθώς υπογράφηκε η έκθεση σύλληψης από τον εισαγγελέα, ο οποίος παρακολουθεί τις ανακρίσεις για την ανείπωτη τραγωδία έξω από τα Τέμπη.

Ο σταθμάρχης, ηλικίας 59 ετών, σύμφωνα με την Αστυνομία, χαρακτηρίζεται ως υπαίτιος του δυστυχήματος και κατηγορείται εκτός των άλλων, για ανθρωποκτονία από αμέλεια άρθρο 302 του Ποινικού Κώδικα), σωματική βλάβη από αμέλεια (314 ΠΚ) και επικίνδυνες παρεμβάσεις στην συγκοινωνία μέσων (291 ΠΚ). Στο πλαίσιο της δικογραφίας που σχηματίζεται από την ΕΛΑΣ έχουν δώσει ανωμοτί καταθέσεις και άλλοι δύο υπάλληλοι στην Τροχαία Λάρισας.


Κ. Σακελλαροπούλου: Αδιανόητη τραγωδία, είμαστε δίπλα στις οικογένειες των θυμάτων

Τη βαθιά της θλίψη για την αδιανόητη τραγωδία στα Τέμπη εξέφρασε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου στέλνοντας μήνυμα συμπαράστασης και στήριξης στις οικογένειες των θυμάτων και τονίζοντας ότι «Είμαστε δίπλα τους».

Ανακρίνεται ο σταθμάρχης

Ο σταθμάρχης της Hellenic Train στη Λάρισα, ανακρίνεται αυτή την ώρα στο Τμήμα Τροχαίας Λάρισας, όπου έχει προσαχθεί για παροχή εξηγήσεων, παρουσία εισαγγελέα, στο πλαίσιο της έρευνας για τα αίτια της εθνικής τραγωδίας από τη σύγκρουση των δύο τρένων έξω από τα Τέμπη.

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, πιθανόν η προσαγωγή θα μετατραπεί σε σύλληψη με την κατάθεση, καθώς ο σταθμάρχης φέρεται ως υπεύθυνος για την κίνηση των τρένων που βρέθηκαν στην ίδια γραμμή.
----------------------------------
Σε εθνική τραγωδία εξελίσσεται η σύγκρουση των δύο τρένων αργά το βράδυ της Τρίτης στα Τέμπη, με τον αριθμό των νεκρών να έχει φτάσει τους 38, ενώ 85 είναι οι τραυματίες, εκ των οποίων οι 66 νοσηλεύονται (έξι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας).

Με απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη κηρύσσεται τριήμερο πένθος για τα θύματα της σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

Σε 36 ανέρχονται μέχρι στιγμής οι επιβεβαιωμένοι νεκροί, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από τον εκπρόσωπο Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, τον πύραρχο Βασίλη Βαθρακογιάννη.

Παράλληλα 66 άτομα νοσηλεύονται σε νοσοκομεία, εκ των οποίων οι 60 σε απλές κλίνες και οι υπόλοιποι 6 σε ΜΕΘ.

Ο κ. Βαθρακόγιαννης τόνισε ότι ο αριθμός των θυμάτων αναμένεται να ανέβει.

Διεθνή μέσα ενημέρωσης καλύπτουν με συνεχή ροή τις εξελίξεις από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. «Δεκάδες άτομα σκοτώθηκαν μετά τη σύγκρουση δύο τραίνων στην Ελλάδα», είναι ο τίτλος του πρώτου θέματος του BBC, το οποίο στον ιστότοπό του έχει συνεχή ενημέρωση για την τραγωδία.

«Τουλάχιστον 32 νεκροί και δεκάδες τραυματίες στη σύγκρουση μεταξύ ενός επιβατικού και εμπορικού τραίνου», αναφέρει στην πρώτη σελίδα του ιστότοπού της η βρετανική εφημερίδα Guardian.

Πρώτο θέμα και στην Independent είναι το σιδηροδρομικό δυστύχημα, η οποία στον ιστότοπό της έχει και live ενημέρωση, όπως και το BBC. Επίσης, οι Times αναφέρονται στην τραγωδία αυτή.

Το γερμανικό περιοδικό Spiegel έχει εκτενές ρεπορτάζ από το δυστύχημα στην πρώτη σελίδα του ιστότοπού του, όπως και η εφημερίδα Frankfurter Allgemeine.

Οι γαλλικές εφημερίδες Figaro και Monde καλύπτουν εκτενώς το τραγικό συμβάν, κάνοντας λόγο για «το χειρότερο σιδηροδρομικό δυστύχημα που έχει σημειωθεί ποτέ στην Ελλάδα».

Παράλληλα, από την ώρα που σημειώθηκε το δυστύχημα τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, όπως το Reuters και το AFP, παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!