Συναγερμός για νέο κύμα κακοκαιρίας τέλος Σεπτεμβρίου

Θα θυμίζει «Daniel»
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Την ώρα που η Θεσσαλία μετράει ακόμα τις πληγές της από τις πλημμύρες που προκάλεσε ο «Daniel», νέος συναγερμός σήμανε για νέο κύμα κακοκαιρίας που αναμένεται να έρθει στα τέλη Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN, η κακοκαιρία δεν θα έχει ίδια ένταση, όμως φαίνεται πως θα φέρει και πάλι αρκετή βροχή στη Θεσσαλία.

«Θα πάμε με αρκετή ζέστη και από την Κυριακή το απόγευμα έρχεται μια πιο ψυχρή αέρια μάζα από την Κεντρική Ευρώπη, θα οργανώσει ένα κύμα κακοκαιρίας στην περιοχή της Ιταλίας και πάμε πλέον σε μια κυκλοφορία ανάλογη του Daniel που ζήσαμε πρόσφατα.

Η κακοκαιρία δεν θα είναι στην ίδια ένταση, όμως η κυκλοφορία θα θυμίζει τον σχηματισμό του ισχυρού βαρομετρικού χαμηλού Daniel, που σημαίνει ότι θα σχηματιστεί πάλι μέσα στο Ιόνιο, θα αρχίσει να στροβιλίζεται για αρκετές ημέρες και η τελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου θα είναι με κατά διαστήματα άσχημο καιρό, κακοκαιρία και πολλές βροχές. Και δυστυχώς οι βροχές αυτές θα απασχολήσουν και τις περιοχές της Θεσσαλίας».

Επίσης, ο Μαρουσάκης τόνισε πως το νέο κύμα κακοκαιρίας δεν θα καθίσει «για πολλές ημέρες στο Ιόνιο, σε αντίθεση με τον Daniel, θα βρει διέξοδο σιγά σιγά προς τα ανατολικά. Άρα θα σαρώσει το σύνολο της χώρας. Παρόλα αυτά όμως και για την περιοχή της Θεσσαλίας θα πέσει μεγάλος όγκος νερού».

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!