Στα 2 ευρώ η βενζίνη… και ανεβαίνει

(VIDEO) Αναμένονται και νέες αυξήσεις.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Στα 2 ευρώ η βενζίνη και στα αστικά κέντρα πλέον ενώ στην περιφέρεια και τα νησιά η τιμή της αμόλυβδης ξεπερνάει την παραπάνω τιμή.

Ενδεικτικά, στη Μήλο και στη Λέρο έφτασε τα 2,450€ το λίτρο, στην Πάτμο τα 2,355€ στη Σίφνο τα 2,305€ και στην Άνδρο τα 2,260€.

Σύμφωνα μάλιστα με τις εκτιμήσεις των πρατηριούχων, είναι πολύ πιθανό τις επόμενες μέρες να έχουμε και νέες σημαντικές αυξήσεις.

«Αν συνεχιστεί έτσι, θα δούμε το επόμενο διάστημα στα μεγάλα αστικά κέντρα να ξεπερνά το δίευρο», δήλωσε στο Mega ο Γιώργος Ασμάτογλου, αντιπρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων και Εμπόρων Καυσίμων.

Η μέση τιμή των καυσίμων στην Αττική, αυτήν την στιγμή, διαμορφώνεται στα 1,937€ ανά λίτρο η απλή αμόλυβδη, στα 2,130€ η κατοστάρα και στο 1,713€/ lt το ντίζελ κίνησης.

Την ίδια ώρα, οι έμποροι ισχυρίζονται ότι απορροφούν τις αυξήσεις και διαμαρτύρονται για το πλαφόν στο δικό τους κέρδος.

«Είναι τελείως άδικο και διαμαρτυρόμαστε έντονα για τη θέσπιση του πλαφόν, γιατί τα πρατήρια έχουν μειωμένο περιθώριο κέρδους», αναφέρει ο Θέμης Κιουρτζής, πρόεδρος Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων.

Ακόμη μεγαλύτερη ανησυχία προκαλεί ο φόβος ότι οι αυξημένες τιμές των καυσίμων θα συμπαρασύρουν και αυτές των τροφίμων και των ειδών πρώτης ανάγκης, που ήδη βρίσκονται στα ύψη, προκαλώντας δυσβάσταχτα προβλήματα στον οικογενειακό προϋπολογισμό.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!